Recept
Recpet kommer bli en ny kategori i min blogg. Kommer bli väldigt blandat med olika goda ätbara saker. Fast då jag är utbildad bagare/konditor blir det nog mest på det lite sötare :). Hoppas ni hittar något som passar er. Givetivs kommer alla recept vara prövade av mig innan de läggs ut här, för jag vill inte lura er läsare :).
Denna tårta är urgod och passar för alla tillfällen.
Kladdig chokladtårta med hallontopping
10 portioner.
Chokladbotten:
150g smör
150g mörk choklad
2dl strösocker
1dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1krm salt
3st ägg
Hallontopping:
400g frysta hallon
500g mascarpone
2dl florsocker
Dekoration:
100g mörk choklad
färska hallon
Tilllagning:
Denna tårta är urgod och passar för alla tillfällen.
Kladdig chokladtårta med hallontopping
10 portioner.
Chokladbotten:
150g smör
150g mörk choklad
2dl strösocker
1dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1krm salt
3st ägg
Hallontopping:
400g frysta hallon
500g mascarpone
2dl florsocker
Dekoration:
100g mörk choklad
färska hallon
Tilllagning:
Enklaste favorittårtan vars botten består av en omarbetad kladdkaka. Går alldeles utmärkt att förbereda och frysa in och sedan ta upp en dryg timma innan servering.
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
2 Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
3 Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
4 Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.
5 Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
2 Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
3 Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
4 Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.
5 Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.
Kommentarer
Trackback