Vissa dagar bör man inte ens stiga upp ur sängen

Datum 2009-08-31 | Tid 15:48:52
Min dag har inte varit det minsta bra. Åkte till Lund trots att jag inte hade lust men hade inget större val. Hittade till hudkliniken snabbt och enkelt. Där gick det bra men det gjorde ont och det känns fortfarande.
Gick till Ica för att ta kort på mig själv till tågkortet, där hade de fått ny fotomaskin med högre priser och endast betalning med kort. Nåja jag drog kortet och väntade. Givetvis accepterades inte mitt kort trots att det stod att det borde fungerat. Arg som ett bi blev jag opch visste inte vad jag skulle göra. Efter att ha pratat med M som inte heller kunde göra något bestämde jag mig för att köpa det vanliga tågkortet som kostar 210kr mer än om jag köpt student.
Väl på Skånetrafiken var det 42 nummer före mig. Orka men hade som sagt inget val. Bara för det missade jag ett tåg och fick vänta i drygt 30 min på det andra som självklart blev 15 minuter försenat. Suck! Kom hem till slut i alla fall och jag har hunnit se 2 avsnitt av Desperate Housewives och även sovit lite.

Så har min dag sett ut än så länge. Inget vidare men den blir förhoppningsvis bättre :)

Au revoir!

Lider mot sitt slut

Datum 2009-08-31 | Tid 09:08:18
Nu är sommarlovet snart slut och det känns skittrist! Jag har njutit varje sekund av min ledighet och önskar att jag kunde få njuta lite till. På måndag börjar allvaret igen och det ska väl bli kul på ett sätt, träffa nya och gamla kompisar men just det här att jag måste plugga, jag orkar inte. Har bara tre terminer kvar till planerad examen och går det lika fort som tidigare är jag utbildad innan jag vet ordet av. Har några dagar till som jag kan njuta och det blir ju dessutom en liten semester till helgen. Det enda som oroar mig lite är att jag måste sova på en båt. Har ni någon erfarenhet av det? Är det mysigt?

Idag händer följande, ska till Lund för att ordna med mitt tågkort. Jobbigt att behöva åka dit men jag måste ta ett kort på mig själv för att få studentpriser på tågkortet. Jag har även ett annat ärende till Lund så därför slår jag två flugor i en smäll. Ska till hudkliniken och ser inte alls framemot det men bättre att få det gjort i alla fall.

Förstår inte varför jag mår illa hela tiden, har gjort det till och från sedan söndag. Börjar bli förkyld och har lite feber :/. M har smittat mig, den lilla råttan. Haha.. Nåja inget att göra. Så när jag kommer hem från Lund ska jag lägga mig i soffan med min godispåse och se säsong fyra av Desperate Housewives. Väntar bara på att säsong fem ska släppas också, synd bara den är så dyr, men det kan det vara värt :).

Nu sk jag ordna det sista innan jag åker. Håll nu tummarna för att det går bra för mig!

Arrivederci!

Göteborg

Datum 2009-08-30 | Tid 12:02:54
Nu har jag nog ork till att berätta om Göteborg, haha.

Fredagen började tidigt, klockan 7.00 tog vi tåget till Lund för att vänta in tåget mot Göteborg. Väl på Sj:s tåg tog vi det lugnt, halvsov lite och löste lite korsord. Tiden gick ändå ganska fort och halv elva var vi framme. Nu gällde det bara att komma rätt till hotellet. Tur att det finns trevlig personal på informationen så att vi kom rätt. Hotellet var jättefint, inte de största rummen men man är ju inte på hotellet särskilt mycket ändå. När vi hade checkat in och gjort oss klara gick vi ner till stan och kollade läget. Väldigt fint och mysigt var det. Dock ville inte vädret vara på vår sida utan det började regna. Vi som skulle till Liseberg ju. Då vi inte tyckte det var kul att gå där i regnet bestämde vi oss för att ta Universeum istället. Där var riktigt häftigt. Massor akvarium med olika fiskar och de hade även hajar :). Sedan gick vi in i den tropiska regnskogen, där var så varmt och fuktigt att man knappt kunde andas och man blev helt blöt av att vara där inne. En häftig upplevelse var det om inget annat. Sedan utforskade vi resten av stället, där finns ju lite olika saker att pröva på. Efter vi varit där gick vi och åt på en mysig kinarestaurang. Sedan tillbaka till hotellet, regnade fortfarande och vi hade så ont i benen, hade ju gått hela dagen i princip. Tog även en cider i hotellbaren :). Sov gott det gjorde vi i alla fall.

lördagen: Halv åtta gick vi ner och åt frukost, där finns ju hur mycket att välja på och jag åt av allt som serverades. Så mätt det blev jag :). Sedan gick vi ner mot centralstationen för att ta spårvagnen mot Sjöfartsmuseet. Det var en besvikelse då vi trodde det skulle vara mycket större. Nåja nu har vi varit där i alla fall. Sedan blev det Liseberg, åkte inte så många karuseller då jag och M inte åker samma, vilket är lite tråkigt. Blev spökhotellet, Panda vision och Kållerado i alla fall och denna gången blev jag inte blötast :). Åt på Ben och Jerrys glassbar också, sjukt god glass! När vi var nöjda med det åkte vi till Nordstan, stort shoppingcenter. Men jag hittade inget jag ville ha som vanligt. Begav oss mot stationen och åt på Burger King, sedan var det dags att åka hem. Halv elva var vi hemma igårkväll. Har haft riktigt roligt och jag gör gärna om detta fler gånger :).

Adiós!

Nu är det inte långt kvar

Datum 2009-08-27 | Tid 20:56:48
Snart åker vi bara några få timmar kvar och de går åt till att sova :). Får lägga sig någorlunda tidigt så att vi orkar upp klockan sex. Anledningen att vi åker så tidigt är att vi ska få så mycket tid som möjligt i Göteborg. Det tar trots allt drygt 2 ½ timme med tåg. Skönt man kanske kan sova på tåget. Hoppas bara vi kommer till hotellrummet direkt och slipper vänta halva dagen men bör inte vara några problem. Ska bli så grymt kul, är inte ofta vi gör något speciellt på detta sätt. Tur att jag fick mycket lön haha.

Ser det norska Unga mödrar nu, tycker nog det är bättre än det danska. Kanske beror på att jag gillar det norska språket mer än danskan. Undrar om programmet ska göras i Sverige med? Hade varit kul i alla fall.

Ha det så bra mina vänner så hörs vi senare i helgen!

Arrivederci!

Blev bättre

Datum 2009-08-27 | Tid 12:46:38
Dagen blev faktiskt bättre än vad jag trodde imorse. M mår bättre och trots att han inte kände för att åka iväg i helgen blir det ändå så :). Tur att jag har mina hemliga knep ;). Nu är jag glad igen och ser verkligen fram emot resan. Måste dock fortfarande tvätta men blir nog bara en maskin för det är inte mycket som behöver tvättas. Har argumenterat med mig själv om vad jag ska ha med mig och det fungerade bra :).

Blir tyvärr inget bloggande imorgon då vi åker redan vid sju tiden på morgonen. Vågar heller inte lova att jag bloggar på lördag när vi kommer hem för jag är nog trött. Vi är ju inte hemma förrän vid halv elva om allt går rätt till.



Au revoir!

Suck

Datum 2009-08-27 | Tid 07:21:58
Detta blir nog en dag då ingenting är roligt, tyvärr. Det var en jobbig natt då jag hade svårt att sova av någon konstig anledning. Jag var irriterad utan anledning (skyller på min pms). Stackars M fick lida för detta vilket inte var meningen. När jag väl somnade drömde jag en dröm jag inte alls ville drömma. Inte för att den var läskig eller så utan det berodde på personen som var med. Jag har ingen lust att drömma om någon jag inte tycker om.

Så imorse när jag vaknade var jag fortfarande irriterad och känner mig inte alls glad eller sugen för något idag. Finns ändå saker som måste göras, som att tvätta om vi nu åker iväg imorgon, vet inte hur det blir M är ju sjuk men jag vill åka. Fast det är inte kul om M ändå inte kan göra något så får se om jag avbokar hotellet eller inte. Kommer vi inte iväg förlorar jag 380kr på tågbiljetterna :/. De kan inte återbetalas. Så typiskt att han skulle bli sjuk nu, han kunde ju ha väntat tills nästa vecka tycker jag. Nu är det som det är och inget han kan hjälpa.

Arrivederci!

Aloe vera

Datum 2009-08-26 | Tid 12:04:00
Var på ett aloe vera party igår och det var intressant att lyssna på hur bra det faktiskt är. Fick pröva olika krämer och lotions även tandkräm :). Det finns även aloe vera juice som är bra och den rensar ut kroppens slaggprodukter som samlas. Ville verkligen köpa dessa juicer men då man var tvungen att köpa tre och pröva i tre månader för att man ska märka skillnad kändes det lite sådär då det inte var något billigt. Jag menar 1 liter kostade nästan 300kr. Kanske är värt det vem vet?


Aloe vera planta, räknas som grönsak men ser ut som en kaktus!


Idag har jag inte gjort så mycket, nästan precis hemkommen då jag sov hos mamma och pappa eftersom jag helt enkelt inte orkade åka hem igårkväll. Måste fundera ut vad jag ska packa för kläder till helgen. Blir nog det jag brukar använda, kjolar, klänningar och leggings. Blir det riktigt varmt behöver man inte ha leggings på sig ju :). Himla smidigt det där!

Vi ska tydligen äta pizza idag för om jag gick och handlade betalde M, den dealen går jag mer än gärna med på :)

Nu ska jag lägga mig i soffan med en bok för jag har rätt ont i magen idag :/.

Adiós!

Soliga eftermiddag

Datum 2009-08-25 | Tid 15:06:52
Idag skiner solen för fullt :). Härligt tycker jag, synd bara att vi inte har en egen balkong så hade jag kunnat sitta ute och läsa. Det fungerar ju att sitta på de gemensamma balkongerna också men känns inte lika kul. Nästa lägenhet vi skaffar ska vara med balkong såvida vi inte flyttar till hus direkt, drömma kan man alltid.

Nu längtar jag till fredag, vill åka iväg nu. Det blir en tidig morgon då vi måste åka redan 7.05 härifrån Eslöv men har lång tågresa framför oss så då kan vi alltid sova :). Det jag mest ser framemot är hotellfrukosten haha. Det är ju så sjukt gott, kan välja mellan hur mycket som helst, ta hur mycket man vill. Ja, det är bara mysigt helt enkelt. Inte som att sitta hemma och äta tråkiga mackor haha.

Vår planering för helgen är inte riktigt klar men vi vet vad vi ska göra frågan är bara hur vi lägger upp det. Vi ska i alla fall gå på stan och shoppa lite, Universeum och Sjöfartsmuseet ska också få besök av oss. Blir nog även en sväng inom Liseberg. Fast vi åker inte samma karuseller så får se lite, men vi går väl inom spökhotellet och kanske Pandavision. Vi får se helt enkelt.

Ska hem till mamma och pappa ikväll. Mammas kompis ska ha ett aloe vera party så får se hur det är. Kan bli spännande, något säger mig att jag kommer vara yngst där haha. 

Au revoir!

Snabbt marscherat

Datum 2009-08-25 | Tid 10:34:31
Idag har jag redan hunnit duscha, tagit på mig anständiga kläder och sminkat mig. Innan jag gick för att handla mat. jag var i affären innan klockan var halv nio, det tycker jag är ganska duktigt när man egentligen kan sova hur länge man vill. Kände bara att det hade varit skönt att få det gjort så att jag kan ägna resten av dagen åt det jag vill utan att känna tvång på att gå och handla. Fick handlat en hel del faktiskt, i alla fall det jag kom på att vi behövde.

Såg dessutom vad jag får i lön på torsdag, ska inte klaga. Ska betala in alla räkningar så fort jag fått in pengarna så att jag kan spendera hur mycket jag känner för i Göteborg utan att vara rädd att jag inte har till räkningar sedan. Ska även försöka spara undan pengar nu var månad så att jag kan fixa en sak nästa sommar, men vill inte säga något ifall det inte blir av.

Hoppas jag får in första omgången av csn snart också. Har lämnat in studieförsäkran och registrerat mig så allt ska vara klart. Bara att vänta.

Nu blir det en sen frukost för min del.

Adiós!


Trött

Datum 2009-08-24 | Tid 22:32:14
Börjar bli trött trots att klockan inte är speciellt mycket. Mår inte så bra helt enkelt, är inne i den speciella perioden för oss tjejer vilket gör ganska mycket för mitt välmående men skönt att det bara är det i alla fall. För ett par månader sedan hade det varit mycket mer som orsakat mitt dåliga välmående. Mina nära och kära vet nog vad jag menar. Tur jag har dem som alltid stöttar och ställer upp :). Ska snart gå och lägga mig så att jag kan ta nya friska tag imorgon, ska försöka gå en morgonpromenad när jag vaknar om jag orkar vill säga.

Godnatt!





Mysdag

Datum 2009-08-24 | Tid 15:14:46
Idag är det en mysdag, vilket innebär att jag inte klär på mig vettiga kläder. Jag spenderar dagen i soffan varierat med bok och film. Någonstans under dagen äter jag lite, har dock inte ätit riktig mat än utan bara lite frukt men har inte varit hungrig direkt. Pojkvännen kommer också få sin beskärda del under dagens lopp.

Visst låter detta som en bra dag? Det är i alla fall tillåtet att ha sådana här dagar ibland. Fast faktum är att jag inte har något speciellt inbokat i veckan förutom imorgon kväll och då till helgen så lär bli fler sådana här mysdagar men det gillar jag. Förstår inte dem som måste ha saker och göra hela tiden, det är skönt att bara ta det lugnt ibland.

Igår sedan jag kommit hem gick jag till B2 och träffade Marielle, inget ovanligt kanske. Jag visade bilder från bröllopet och pratade lite om det, sedan blev det givetvis prat om massa annat också. En bättre vän får man leta efter. Vi förstår varandra och vi ställer alltid upp för varandra också. Det är sådan vänskap man ska ha tycker jag.

Arrivederci!

Bröllopet

Datum 2009-08-23 | Tid 16:58:02
Nu är jag hemma igen, ska försöka göra en lagom lång sammanfattning av bröllopet.

I kyrkan: Min syster och hennes blivande man kom tillsammans med brudtärna och bestman in med Mendelssohns bröllopsmarsch, väldigt fin är den. Prästen pratade lite och så sjöng vi "En vänlig grönskans rika dräkt". Därefter blev det den klassiska bibelläsningen och solisten sjöng "För kärlekens skull". Efter sången blev det dags för själva vigselakten och det var jättefint när de höll upp ringarna, det riktigt gnistrade till om brudens ring. Svaret blev JA från de båda vilket inte var helt oväntat :). Ytterliggare en psalm sjöngs och därefter var det min tur. Var sjukt nervös och mina ben kändes som gelé när jag stod framför mikrofonen, kunde knappt prata så rörd jag var. Min syster blev lika rörd och det var så vackert. Sedan blev det fler böner och välsignelse och solisten sjöng den andra sången "Sång till Frihet". Vigseltalet hölls och en sista psalm blev det innan utgång också med Mendelssohn. Utanför kyrkan kastade vi ris på brudparet och tog lite kort innan de åkte iväg i limousinen.

Festen: Det var nog den trevligaste fest jag varit på förutom att min systerson inte ville göra som jag. Att han hamnat i trotsåldern råder det inget tvivel om men det gick ändå bra. Maten var underbart god, och det var trevliga lekar mycket fint alltihop. Efter trerätters menyn blev det godis och groggbord tillsammans med dans, och därefter blev det tårta. Alla verkade ha roligt och brudparet var mycket lyckliga. Fina tal hölls och mest rörd blev jag över pappas tal. Trevligt bordssällskap hade jag också, så ingenting att klaga på.

Menyn:

Förrätt
Kallrökt hälleflundra smaksatt med citrus och pepparolja
Toppat med rom och kryddsallad

Varmrätt
Örtfylld nobeltupp från Genarp med potatiscylinder
smaksatt med rökt fläsk och schalottenlök,
Persiljerotscreme och rödvinssås

Dessert
Vit chokladpannacotta med passionsfruktstäcke
toppat med citrusflarn och färska bär

Låter gott va? Det var det också :)

Detta var bröllopet i stora drag, är svårt att få med allt utan att det blir långdraget :).

Idag är det dags

Datum 2009-08-22 | Tid 07:56:28
Ja, då har bröllopsdagen kommit. Kan tänka mig att bruden är ganska nervös då det bara är åtta timmar kvar tills det är dags. Jag är också lite nervös men jag tänker inte titta på någon annan än brudparet när jag läser då det är till dem ju. Om 1-1½ timme blir vi hämtade av pappa, snällt av honom att köra från Höör till Eslöv när det finns tåg. Fast ska man ha med kostym och fin klänning är det inte så lätt att åka tåg.

Jag bloggar igen imorgon när jag kommer hem, då ska jag berätta hur det var. Så det kan bli ett långt inlägg :).

Adiós!

Lugnt ikväll

Datum 2009-08-21 | Tid 17:01:50
Ikväll blir det bara att ta det lugnt, måste vara pigg imorgon ju. Då jag har huvudansvar för min systerson gäller det att vara på G för man vet aldrig vad han får för sig att göra. Han är ju ändå nästan tre, så är verkligen i den åldern då vad som helst kan hända. Men söt det är han!

 Hade nästan glömt att det var fredag idag så jag och M ska gå till affären och handla lite godis, lite mys får man ha ibland. Får se om det går något bra på tvn också, vet att Stefan och Kristers Bröstsim och Gubbsjuka visas ikväll så får väl se om jag orkar titta på den. De är rätt så roliga ju. Vad händer hos er denna regniga kväll?

Förresten så börjar min skola inte förrän den 7e september, vilket innebär att jag får en vecka extra ledigt :). Hur glad är inte jag för det? Känns så skönt att vakna varje morgon och veta att jag kan göra precis vad jag vill under dagen. Har inga förpliktelser eller krav på mig. Den känslan ska jag ta vara på resten av min semester.

Ser framemot nästa vecka, att få lämna Skåne bakom sig för ett litet tag. Åka till ett ställe där jag inte känner någon och bara vara. Det ska bli mys!

Puss och Kram!


Fredag

Datum 2009-08-21 | Tid 09:15:01
Här kom en av dem tråkigaste rubrikerna igen, vilken dag det är. Jaja, ibland kan man inte alltid hitta på något fyndigt att skriva och det är ju fredag idag helt enkelt. Så vad händer denna fredag i mitt liv? Ingenting skulle jag tro, blir väl en sådan här tråkig dag då man inte har något att göra, som igår ungefär förutom att det mesta av gnälligheten är borta. Idag kan jag nämligen se framemot allt roligt som händer i ett par veckor framåt. Imorgon börjar det :).

Är lite nevös inför imorgon, inte så mycket för att jag ska läsa för typ 80 pers utan mer för att jag ska glömma ta med något viktigt. Kameran är en grej men har satt upp en lapp på dörren så den bör komma med. Dock laddar jag batteriet och med min otur lyckas jag väl få med kameran utan batteri. Får hoppas det bästa. Sedan är det presenten, ska packa ner den redan idag när den är klar. Det enda jag är säker på att jag kommer ha med är klänningen då den är speciell och M ska få med sin kostym, det är ganska uppenbart att ta med det man ska ha på sig haha.

Nu har jag inget bättre skäl att avsluta inlägget mer än att jag inte har något att skriva. Ni får kanske en uppdatering ikväll.

Au revoir!

Sån dag idag

Datum 2009-08-20 | Tid 18:48:37
Idag är en dag som man inte uppskattar för fem öre. Ingenting känns roligt och allt känns så meningslöst. Det värsta är att det är just i sådana här fall som man känner sig som mest ensam. Man tycker att ingen annan har det jobbigt, alla andras liv är perfekta men i verkligheten är det inte så. Alla har sina bekymmer att tampas med som vi inte märker på utsidan. Fick dessutom veta något idag som jag stör mig lite på men jag kan inte göra något åt det och så får det vara. Gud vad jag vill att mitt liv ska gå framåt och inte stå kvar på samma punkt som jag gjort nu i mer än ett år. Mitt liv börjar bli tråkigt, och det är inte kul att berätta för folk att man fortfarande pluggar och aldrig blir klar som det faktiskt känns som.
  Nu blev detta väldigt tråkigt och gnälligt men ibland blir det så. Har i alla fall ett par saker att glädjas för.

Har träffat Marielle en stund, alltid trevligt :). Känns skönt att jag kan prata med dig, tack gumman!

Imorgon blir det att ta det lugnt så att man är utvilad på lördag, vill inte somna mitt i bröllopsfesten haha.

Nu ska jag gå och lägga mig under kudden, har ändå inget bättre för mig.

Adiós!

Allt närmar sig

Datum 2009-08-20 | Tid 10:24:48
Tiden börjar springa iväg och allt som låg så långt in i framtiden för en månad sedan börjar komma närmre. Jag bokade vår weekend till Göteborg i juni om en vecka åker vi, helt sjukt vad tiden går fort. I mars hemma hos svärföräldrarna pratade vi om att åka till Polen någon gång för att fira svärfars 60årsdag. Bara två veckor kvar. Vart har tiden tagit vägen? Snart börjar jag skolan igen, ska bli kul men jag hade velat ha lite mer ledigt haha. Har ju inte hunnit göra något känns det som. Nåja blir nog bra, har sett schemat inför hösten och det känns inte så farligt men jag vet inte hur mycket man måste göra hemma, det vet jag inte förrän jag börjat men nu ska jag inte tänka på skolan utan bara njuta av ledigheten ett tag till.

Idag händer inte så mycket, ska ordna med bröllopspresenten i alla fall. Kan knappt förstå att min syster ska gifta sig, är så glad för hennes skull :). Sedan får vi se.

Om en vecka är det löning, me like! Det behövs lite påfyllning :). Kommer nog få en hel del har jag en känsla av men jag jobbade ju grymt mycket också.

Arrivederci!

En gyllene ring

Datum 2009-08-19 | Tid 20:25:08
En gyllene ring betyder ingenting
Om inte glädjen bor i era hjärtan
Glädjen i
Att se varandra växa
Att dela stort och smått
Att känna samhörighet

En gyllene ring betyder ingenting
Om inte kärleken bor i era hjärtan
Kärleken som
Ger varandra frihet att vara den man är
Som unnar varandra allt det goda
Som ser varandras storhet

Så låt glädjen och kärleken
gå hand i hand
Och visa er vägen
på er vandring som äkta par



Fin dikt va? Denna ska jag läsa för min syster på lördag när hon gifter sig :). Ska bli oerhört kul med ett bröllop som jag faktiskt kommer ha ett minne av för resten av livet. Varit på två bröllop tidigare men då var jag liten så det minns jag inte.

Gammalt

Datum 2009-08-19 | Tid 16:39:09
Tänkte visa lite gamla bilder på mig, är kul att se hur man förändras :). Säg gärna vilken frisyr och hårfärg som passar mig bäst.

  
2006!                                     2005!

  
2008!                                   2007!


  
2009!                                   2009! Som jag ser ut nu.


Som ni ser, en del förändringar genom åren. Gillar den första bilden från 2009 grymt mycket.

Det gick bra idag men blir återbesök någon gång, även på ett annat ställe. Henne jag träffade var hur trevlig som helst.

Har bakat kladdkaka idag, sjukt gott blev det. Annars har jag mest tagit det lugnt, rätt så skönt men nu börjar jag bli uttråkad hehe. Får väl se vad som händer ikväll.

Au revoir!

Dilemma

Datum 2009-08-19 | Tid 08:18:11
Är lite oense med mig själv om jag ska fixa håret hos frisören eller göra den själv på lördag. Finns för och nackdelar med båda naturligtvis. Gör jag den hos frisören blir det snyggt vilket är en fördel men då kostar det pengar en liten nackdel. Gör den istället hemma blir det billigt såklart en fördel men det blir inte lika snyggt, en nackdel. Så hur ska jag göra? Vill ju vara så fin som möjligt när min syster ska gifta sig. Egentligen vill jag ha lockar i håret men på något underligt sätt kan jag bara få till lockar på högra halvan av håret. Gör jag frisyren hemma blir det plattång som gäller för inte försöker jag med lockar men hos frisören kan jag få lockar. Gud vad svårt det är.. Pengarna finns men så mycket är det inte och det kommer dagar efter bröllopet med då jag behöver ha mat med mera. Blir väl att jag avbokar men det känns lite trist. I och för sig har jag fixat håret snyggt på mig många gånger men just eftersom det är så viktigt att håret blir bra får jag säkert inte till det. Vi får se helt enkelt, en positiv sak med att jag gör det själv är att jag med all sannolikhet inte blir snyggare än bruden haha.

Jag ska ju läsa förbön för dem och den kan jag i stort sett utantill nu men ska ändå ha med en lapp ifall jag glömmer en rad. Börjar bli lite nervös nu men ska fokusera på brudparet och inte på de övriga 75 som sitter och lyssnar. Det gulliga på bröllopet är att min systerson ska gå längst fram när de går in i altargången. Sedan tar jag över honom :).

Idag händer inte så mycket, ska iväg men det tar inte lång tid. Är inte lika nervös inför det längre men man vet ju aldrig. Har aldrig träffat personen innan och jag hoppas vi klickar med varandra.

Nu ska jag ringa min frisör.

Adiós!

Varför finns studentlitteratur?

Datum 2009-08-18 | Tid 19:19:36
Jag hatar verkligen studentlitteratur, oftast är böckerna lite flummiga och svåra att förstå sedan är de så förbannat dyra med. Till kursen jag ska läsa behöver jag 10 böcker, varför så många egentligen? När jag kollade upp vad jag hade behövt betala för alla fick jag nästan en chock, över 2000kr. Vilken student har råd med det? Är ju inte så att alla andra räkningar försvinner då man måste ha böcker. Kollade på biblioteket men de få böcker som fanns där, var redan utlånade. Får se vad jag gör, beställer väl någon men inte alla. Suck!

Gick bra att åka till jobbet idag, var där inte ens i 10min. Kändes inte lönt men om jag vill få pengar för att jag jobbat hade jag inget val. Nu ikväll hade jag inte tänkt göra så mycket, finns inget att göra direkt heller. Blir väl att se film eller liknande.

Imorgon har jag inget planerat mer än en sak och jag hoppas det går bra, är lite nervös men det ordnar sig.

Au revoir!

Jobbet

Datum 2009-08-18 | Tid 11:08:00
Idag ska jag ta tjuren vid hornen och åka till jobbet. Det är inget hemskt så men det är irriternade att jag måste åka hela vägen till Hässleholm bara för att skriva under ett papper. Har mig själv att skylla, hade jag tänkt på att skriva under det innan jag slutade hade jag inte behövt åka dit. Nåja, blir nog bra. Hoppas där inte är så många för då behöver jag inte stanna så länge.

Igår lunchade jag med Marre och hennes mamma, det var trevligt. Sedan gick vi och handlade, träffade Marielle och så fikade vi på B2. Tråkigt nog var Marre tvungen att åka hem igår, men jag hoppas jag träffar henne snart igen :).

Nu ska jag gå och se hur det går med pannkakorna vi ska ha till frukost.

Arrivederci!

Står livet stilla?

Datum 2009-08-17 | Tid 18:50:50
Ibland känns det som att livet står stilla, jag pluggar fortfarande vilket innebär att jag inte har någon ordentlig ekonomi och därför är mer eller mindre tvingad att fortfarande bo i hyresrätt. Nu är den jag och M bor i väldigt fin, ljus och stor så jag ska inte klaga men jag längtar efter hus, barn med mera. Allt detta måste jag vänta på tills jag är klar med utbildningen. Är inte långt kvar men ändå. Det känns som att alla andras liv går framåt men inte mitt. Varför har jag så bråttom egentligen? Jag är inte ens 25 och har hela livet framför mig med detta, går jag för fort fram så har jag inget att se framemot sedan. Visst man kanske flyttar till nya hus och skaffar fler barn men det är ju ändå första gången som är extra speciell, i alla fall med hus. Jag kan inte heller ha hur många barn som helst för att ha något att se framemot. Jag får väl nöja mig med det jag har sålänge och det är inte dåligt det ska jag inte påstå. Som sagt jag har inget tålamod för fem öre. Känner ni likadant?

Nu så

Datum 2009-08-16 | Tid 18:16:33
Nu har jag äntligen lagt in bilderna på datorn så att jag kan visa er :). Blir bara bilderna från besöket på landet, då jag inte vet om mina vänner vill synas i min blogg.

               

              


Visst ser det mysigt ut? Hade även bilder på deras grisar men de blev inte bra så därför lägger jag inte upp dem :P.

Ha en trevlig kväll alla! Det ska jag ha i alla fall, blir att titta film med marre igen. Får passa på medan hon är här nere :).

Au revoir!

Sköna söndag

Datum 2009-08-16 | Tid 10:44:53
Idag är det söndag och jag ska verkligen inte göra någonting idag vad jag vet. Vill någon hitta på något så gärna för mig, får ju passa på när man är ledig. Är så sugen på räkor och kräftor att jag kanske kan ha lite mys med mina vänner. M äter inte sådant så får hitta någon annan som är sugen på det.

Igår var vi som sagt på fest, mycket trevligt. Inte träffat värdinnan sedan mars så det var verkligen på tiden. Åt god mat och pajer, S ville inte att jag skulle titta på pajerna då de såg hemmagjorda ut men det är ju så det ska vara. Enligt henne hade jag gjort världens finaste tårta när jag hade min fest men den hade alla kunnat göra, jag följde bara ett recept. Hon är för söt. Lite singstar blev det också men jag sjöng inte trots att jag ville, mest på grund av att jag tyckte det kändes pinsamt då hennes vänner var riktigt grymma på att sjunga. Sedan begav vi oss mot stationen då de skulle till Malmö och jag och M åkte hem, sedan blev det filmkväll med Marre. Perfekt avslut på en lördag.

I veckan händer inte mycket mer än att jag en dag måste åka till jobbet och fixa med min timrapport. Suck men jag ska ju inte jobba utan bara prata och det är inte så farligt. Sedan är det bröllop på lördag :).

Adiós!

Seeg

Datum 2009-08-15 | Tid 11:27:25
Idag är jag riktigt seg, gick och lade mig vid halv tre tror jag. Jag ångrar det dock inte, jag hade grymt kul. Trevligt folk, god dricka och alla trevliga vuxenleksaker ;). Beställde inget denna gång, visste inte vad jag ville ha så därför men jag beställde förra gången och det räcker ju. Blir nog fler partyn, både här och hos andra :).

Marre fick jag också träffa, har inte sett henne på jättelänge. Alla blev helt chockade då ingen visste hon skulle komma. Jag skulle egentligen inte heller vetat om det men det blev så ändå :). Det bästa är att vi kan träffas lite nu då hon blir kvar här i några dagar tror jag.

Snart är det dags för nästa fest, klockan två ska vi vara där men det blir nog inget Malmö för vår del, jag orkar verkligen inte. Har ingen lust heller då det inte är så roligt väder :/.

Vi hörs! Arrivederci!




Paartyy

Datum 2009-08-14 | Tid 19:41:29

Snart är det dags för party, laddar upp med lite skön partymusik i väntan på gästerna. Har inte så mycket att skriva egentligen mer än att jag är otroligt laddad för detta. Har ju inte kunnat festa på hela sommaren på grund av jobbet. Lovar att ta lite bilder, hoppas bara att personerna går med på att jag lägger ut bilder på dem i bloggen.

Ha en bra fredag så hörs vi imorgon, innan jag drar iväg till nästa fest.

Adiós!


Effektiv dag

Datum 2009-08-14 | Tid 09:38:33
Idag blir det nog ganska så effektivt hemma hos oss. Det ska städas, vi ska tvätta lite kläder och jag måste handla. Tur att jag har en pojkvän som kan hjälpa mig städa för dels är det tråkigt att städa ensam samt det tar längre tid och vi har en ganska stor lägenhet. Idag kan jag även hämta ut det jag beställde hos Cdon, hade jag varit hemma igår hade det blivit hämtat då men jag kan inte få allt. Måste säga att de levererar snabbt då jag beställde i onsdags.

Tycker det kan bli kväll nu för detta ska bli så kul, träffa alla underbara vänner, inte alla men några av dem :). Har många underbara vänner men alla kunde tyvärr inte komma :(. Har inte träffat dem på jättelänge, Marielle är den enda jag träffar någotsånär regelbundet. Våra fikor på B2 är snart en klassiker :).

Nu får jag nog se till att röra på mig, tvätten måste startas om inget annat. Höres senare om jag får en stund över :)

Arrivederci!

Hemma igen

Datum 2009-08-13 | Tid 22:07:16
Nu har jag och M kommit tillbaka från vår lilla utflykt. Började med middag hos hans föräldrar i sommarstugan, sedan begav vi oss till hans släktingar ännu längre ut på landet. Där är verkligen mysigt, jag trivs på landet då jag nästan själv är uppvuxen bland åkrar och djur. Tog några bilder men har inte lagt in de i datorn men det kommer någon gång. 
  Ms faster och hennes man hade precis fått hem en valp, hur söt som helst :). De har även en stor st bernhard också plus en massa andra djur :). Innan vi åkte hem så passade vi på att äta på Primo i Lund, verkligen hur gott som helst.


Imorgon gäller det, hoppas nu alla är partysugna för det är jag. Var sjukt kul sist jag hade erotikparty och denna gång blir vi några fler. Stackars M som kommer få dras med ett gäng tjejer som tittar på leksaker ;). Hoppas mina små busfrö visar sig från sin bästa sida då men det har jag svårt att tro haha.

Höres imorgon, men har en del att fixa. En hel lägenhet ska städas och jag måste handla med men jag får ju hjälp i alla fall.

Adiós!

Salsa och Nova

Datum 2009-08-13 | Tid 07:26:20
Tänkte lägga upp lite bilder på mina små älsklingar, har ju fortfarande inte visat upp nykomlingen Nova.




Salsa




Nova




De båda i vår stora gryta!
Hoppar ner själv gör de också minsann :)




Nu är det dags för mig att börja göra mig klar, måste duscha och raka benen. Sådant tar tid om det ska bli bra. Funderar vad jag kan ha på mig men verkar det inte som att det ska bli fint väder idag, då kanske shorts fungerar. Kan inte vara speciellt finklädd där ute då de har en massa djur.

Au revoir!

Tips

Datum 2009-08-12 | Tid 21:18:38
Jag vill ha lite tips på bra filmer och böcker. I filmväg fungerar allt förutom kriminalare, science fiction och action. I bokväg är det skönlitterära, självbiografier, chic-lit och kriminalromaner som fungerar bäst.

Lite lustigt att jag gärna läser kriminalare men inte ser de på film men jag kan verkligen inte med Beck och Vallander, tycker de är så tråkiga. Nåja så är det.

Ikväll träffade jag Marielle en stund, trevligt som vanligt. På fredag då ska vi festa med massa andra härliga människor som vi inte träffat på länge :).

Imorgon åker jag och M till hans släktingar, kommer hem på kvällen någon gång. Tror inte att jag bloggar innan vi åker för vi åker redan på förmiddagen så redan nu ber jag om ursäkt för en dålig uppdatering imorgon.

Fick en tid bokad till lilla Salsa men det är för hennes eget bästa.




Älskar att vara på landet, och det är just till landet vi ska

Ny dag och nya möjligheter

Datum 2009-08-12 | Tid 11:50:22

Så brukar man ju säga och visst det stämmer. Idag kan vi göra allt vi inte gjorde igår om vi nu känner för det. Igår gjorde jag i princip ingenting, mer än att jag fick en ny mascara och att jag handlade lite. Idag vill jag då göra lite mer och jag vet att jag och M ska köpa slips åt honom som han ska ha på bröllopet. Annars får vi se vad denna dag har att erbjuda mig.

I helgen händer det en massa saker i alla fall. På fredag ska jag ha party med lite roliga saker och på lördag ska jag och M på födelsedagsfest hos en gammal kursare till mig och sedan drar vi till Malmö. På söndag blir det nog att slappa men jag ska inte vara säker haha.

Väntar på att veterinären ska ringa, han var ute när jag ringde så han skulle ringa tillbaka. Han lät trevlig och jag har hört mycket gott om honom så jag är inte orolig.




Klänningen jag ska ha på bröllopet, snygg va?


Att se tillbaka

Datum 2009-08-11 | Tid 18:11:18
Hur många har inte tänkt tillbaka i tiden någon gång? Tänkt på en massa minnen både bra och dåliga. Det är nog en del av vårt liv att gå tillbaka och se. Jag går ofta tillbaka i tiden och tänker på allt jag varit med om. Har varit med om ganska mycket trots att jag inte har jättemånga år i bagaget. Främst tänker jag på tonårstiden, när jag gick på högstadiet, vilken härlig men samtidigt jobbig tid det var. Undrar hur mitt liv sett ut idag om jag inte gjort de valen jag gjorde? Allt har en mening sägs det och jag tror det stämmer. Jag tror på ödet, utan tvekan. Jag tror också det är förutbestämt vilka människor som ska ingå i ens liv och hur länge de stannar där. På högstadiet trodde jag lätt att en person skulle vara kvar i mitt liv hur länge som helst men bara några år senare försvann personen från mig. Jag kan inte säga att jag är besviken eller ledsen då det är ett beslut jag själv tagit och jag mår bra av detta beslut. Men visst är det konstigt att man kan vara så säker på en sak när man bara är 13-14 år, då man inte har speciellt många erfarenheter?
  Jag har många roliga minnen, galna saker jag gjort och egentligen lite farliga nu när jag tänker efter men då var jag ung och naiv, nu när jag blivit vuxen ser jag dessa saker ur ett helt annat perspektiv. Ibland önskar jag att jag kunde ta mig tillbaka till högstadiet och den gemenskap vi tjejer fick i nian, för grymt kul det hade vi.

Tror ni på ödet, kära läsare eller tror ni på något annat? Berätta!

Ny dag och nästan som ny människa

Datum 2009-08-11 | Tid 11:13:36

Idag är det tisdag och jag känner mig ganska pigg. Nästan som en ny människa om man jämför med hur jag var i helgen. Trots att jag var hur trött som helst i söndags så var det verkligen värt det. Ska se om jag inte kan få ihop ett gäng kompisar på femkamp, för det var som sagt grymt kul. Lite synd att det var rätt så dyrt bara.

Händer nog inte så mycket idag men jag vill ju göra något. Så typiskt mig, när jag jobbat och haft fullt upp längtar jag efter att bara vara hemma och ta det lugnt. När jag väl har chansen att göra det då vill jag hitta på något, vad som helst fungerar förutom att jobba haha.

Som sagt, jag är en komplicerad människa men troligtvis också en av dem snällaste. Jag försöker iallafall att göra mitt bästa. Mer än så kan man inte göra.

Har två busiga katter här hemma som gärna ska vara med och skriva, blir inte så bra bara men de är ju så söta att jag inte kan motstå dessa små liv.

Arrivederci!


Tillbaka med så mycket

Datum 2009-08-10 | Tid 20:07:51
Har så mycket att skriva att jag inte alls vet vart jag ska börja. Får börja från början för enkelhetens skull.
  I lördags var det ju den speciella festen och huvudpersonen blev skitglad och överraskad. Vid niotiden blev jag hämtad av min syster kompisar och så körde vi hem till min syster. Lät henne packa ihop lite sedan ut på uppfarten för att dricka lite mousserande. Vid tio tiden mötte vi upp de andra och det bar av mot malmö. Vid hamnen åt vi frukost tillsammans med alla miljoner nyckelpigor, (äckligt). Efter frukosten körde vi till Laserdome för femkamp. Så sjukt kul att ni aldrig kan ana. Först spelade vi laserdome, var roligare än jag trodde. De andra grenarna var, sumobrottning, vilket var svårare än man kan tro då dräkterna är otroligt tunga. Vi hade också mission possible att ta sig till andra sidan rummet utan att bryta laserstrålarna, prickskytte och gladiator towers. Kan inte förstå hur sjukt kul det var. Det var verkligen värt pengarna. Dagen fortsatte på Entré där vi handlade klänningar inför kvällen. Vi åt lite och sedan åkte vi till en lägenhet, tog det lugnt pratade, lite senare gjorde vi oss iordning och begav oss ut i Malmö. Inne på Hipp var det riktigt kul, var bra musik och vi dansade tills de stängde. Inom Mcdonalds för fyllemat och sedan mot Höör igen. Klockan var sisådär 04.45 när jag kom hem till mamma och pappa. Skapligt trött var jag.

Igår tog jag det lugnt hemma hos mamma och pappa, prkade ju inte göra något. Vill knappt berätta när jag somnade igårkväll. Men jag sov lite fram och tillbaka från 18.00. Inte helt konstigt med att först jobbat nio dagar i sträck och sedan en hel dags festande, tar på krafterna mer än man tror. Varför blev det nu en hel dags festande då, jo det var min systers möhippa. Drygt 1½ vecka kvar tills hon står som brud. Jag är en riktigt stolt lillasyster.

Detta var min helg, hur har er helg varit?

Adiós!

Lite uppehåll

Datum 2009-08-07 | Tid 16:42:56
Bloggen tar uppehåll över helgen. Förhoppningsvis orkar jag blogga på söndag men det beror på hur sent det blir imorgon och när jag kommer hem på söndag. Ska snart åka till föräldrarna för det är från Höör det utgår imorgon sedan vidare söderut :).

Idag var det sista dagen på jobbet :). Så skönt men de kommer ringa in mig någon dag det vet jag, sedan om jag vill jobba är en helt annan sak. Nu behöver jag inte känna någon skyldighet att säga ja.

Får förbereda det sista nu innan jag åker, börjar få lite brådis nu.

Puss och Kram

Komplicerat

Datum 2009-08-06 | Tid 21:06:23
Jag är trött och orkar inte göra något men jag vill göra något, börjar bli trött på att bara sitta och inte göra något. Hur nu detta hänger ihop vet jag inte men det är ju mig vi pratar om :). Komplicerad människa jag vet.

Imorgon klockan 15.00 är det jag som går ut från jobbet dörr med ett glatt leende på läpparna. Då behöver jag inte känna mig tvungen till något även om de ringer. Gillar de inte att jag tackar nej till fler dagar om de nu ringer så spelar det ingen roll för jag hade inte tänkt jobba där nästa år. Ska kanske inte säga för mycket nu.

På lördag då är det dags :).




Studentbalen 2007. Me like!

Denna händelserika dag

Datum 2009-08-06 | Tid 18:01:09
idag har det varit en händelserik dag på jobbet, C ringde sig sjuk så det var bara att börja dela ut hennes tur. Gick fort och lätt, sedan fick vi gå ut då klockan redan var halv 8. När jag kommer tillbaka från min runda vid kvart i tio fick jag ett tråkigt besked av vikariechefen. Detta var i och för sig väntat men inte trodde jag att det skulle gå så fort ändå. Tråkigt när människor dör men det är ju så det är. Tyckte väldigt bra om denna person och det har varit mycket omvårdnad där och så. Skönt att det är min sista dag imorgon och att jag inte jobbar kväll, är oftast då jag träffat henne.

Annars händer inte så mycket ikväll, får ladda batterierna inför min sista och nionde dag på raken. Kommer sakna allt folk men det ska bli skönt att vara lite ledig :).

Arrivederci!


Vart försvann solen?

Datum 2009-08-05 | Tid 20:09:49
Idag har det varit riktigt varmt, men nu ikväll gick solen i moln och lite regn kom istället. Tråkigt men sant, hoppas på bra väder resten av veckan, speciellt lördag då det är en speciell fest :). Idag har jag jobbat till 16.00 lite drygt men det har gått bra. Nu är det bara två dagar kvar :). Sedan vill jag inte se ett okänt mummer som ringer på mobilen då jag vet att det är jobbet till 99%.

Ikväll åkte jag och hämtade lilla Nova, hon är så söt. Går bra med Salsa också men de är fortfarande ovana vid varandra och försiktiga men det tar ett par dagar sedan har de nog blivit kompisar. Bild på Nova kommer senare.

Har inte mycket mer att skriva idag, händer inte mycket i mitt liv just nu. Om jag mår hyfsat bra på söndag när jag kommer hem så blir det ett inlägg om lördagens bravader :).

Adiós!

Varför är det alltid svårt

Datum 2009-08-04 | Tid 23:20:09
Rubriker är något jag tycker är svårt, oftast när jag inte kan komma på någon brukar jag skriva veckodagens namn men hur tråkigt är inte det egentligen? Nåja, dagen har bestått av ett besök hos mamma, hon passade A idag. Så himla söt är han och nu har ju mina maskar (hår på benen) kommit tillbaka. Haha, vart har han fått maskar ifrån? Sedan skulle jag jobba kväll, blev lite körigt ett tag men vi fixade det bra ändå tyckte jag. Nu är jag äntligen hemma, och ska snart gå och lägga mig är ganska trött.

Vad tror ni händer imorgon för min del? Jo, jag ska jobba. Inte någon överraskning direkt men är bara tre dgara kvar nu så på fredag är det jag som firar eller jag väntar nog till lördagen då det verkligen ska festas :).

Vi höres! Au revoir!

vilken dag

Datum 2009-08-03 | Tid 18:00:43
Har inte varit någon bra dag alls idag, var förstås mycket tröttare än vanligt när jag vaknade. Tänkte jag skulle vara duktig och få i mig något litet att äta, så det fick bli fil.På fil har jag kanel och socker så allt detta plockar jag fram. Häller upp fil i en tallrik och ska precis ta lite socker, då upptäcker jag att jag tagit ut vetemjölet istället. Suck! Fixar problemet och häller på socker på filen, nu är det bara att hälla på lite kanel, jovisst. Det blev nästan svartpeppar istället, haha. Långt om länge kunde jag i alla fall äta filen.
   Resten av morgonen gick bra förutom tåget som var lite försenat och att jag blev dyngsur på jobbet eftersom himmeln öppnade sig just när jag skulle gå ut. Annars gick det bra på jobbet, gick till och med en halvtimme tidigare idag men å andra sidan kom jag inte hem tidigare för det. Istället för att vara hemma runt 15 var jag hemma runt 17.15 bara för att åskan slagit ner på kontaktledningen, så detta var nog inte min dag helt enkelt. Jag har i alla fall fått i mig lite mat nu :).

Ikväll blir det att bara ta det lugnt, ska jobba imorgon fast jag egentligen skulle varit ledig :/. Men det blir lite pengar av det även om det inte är allt.

Hoppas er dag varit bättre!

Arrivederci!

Usch

Datum 2009-08-02 | Tid 23:42:14
Nu är jag riktigt trött, jobbat kväll sedan torsdags. Tar på krafterna på ett annat sätt att jobba så mycket kväll. Ska jobba hela veckan nu, utan någon som helst ledig dag. Blir 9 dagar i sträck då. Måste upp 05.00 imorgon, vill verkligen inte. Förstår inte hur folk kan säga "tänk på pengarna du tjänar" när man gnäller lite att man jobbar mycket. För mig går hälsan, vännerna och familjen före pengar. Jag vet hur det kan sluta om man jobbar och stressar för mycket, inget man vill vara med om igen. Hur ser ni på saken?

Nu ska jag ta och sova, godantt med er.

Arrivederci!

Jag sa ju det

Datum 2009-08-02 | Tid 09:04:02
Aldrig kan man gå säker på jobbet, min sista dag skulle varit nu på onsdag men det blir nog inte förrän på fredag som jag kan släppa jobbet. Fick två extra dagar men de verkar bli lugna så inget större fel. Sedan kompenserar det lite för helgen jag inte ska jobba. Det är inte kul att veta att man förlorar drygt 2000kr bara för att man inte kan jobba. Idag ska jag på det igen, 14-22 blir nog bra skulle jag tro. Fast det blir inte så kul ikväll då jag får vänta 40min på tåget och imorgon ska jag upp tidigt. Suck :/.

Annars händer inte mycket idag, ska göra pannkakor som jag kan ha med på jobbet. Är trött på mackor :). Längtar tills jag får tillbaka mitt liv. Har jobbat så mycket att jag inte har gjort något kul alls i sommar. Knappt träffat kompisar, inte kunnat vara vid havet, inte festat men det blir det ändring på till helgen, hemligt party minsann ;). Sedan nästa vecka blir det också lite fest med roliga saker till :).

Inser nu att veckorna går otroligt fort och om tre veckor har min syster gift sig. Får börja öva in förbönen nu, vill kunna den så gptt som utantill, vill slippa stå med näsan i ett papper framme i kyrkan. Nervös? Liite, är ju så sjukt mycket folk som kommer men det går nog bra. Det tar max 5 min så det ska nog gå bra.

Adiós!