Mat

Datum 2009-12-31 | Tid 17:22:56
Nu står potatisgratängen i ugnen och kycklingen är marinerad, det enda som återstår är salladen :). Börjar bli riktigt hungrig nu så ser verkligen framemot att äta om en liten stund.

Ska gå och byta om också för tycker inte det passar med mjukisbyxor på nyårsafton. Vet bara inte vad jag ska ha på mig men funderar på en grön klänning.

Ha det nu så kul på era fester och ta det försiktigt med raketerna!

Tomt

Datum 2009-12-31 | Tid 12:22:27
För ett tag sedan åkte min kompis hem igen, det var verkligen en trevlig överraskning. Sådant gör mig alltid så glad! På något sätt känns det lite tomt nu när hon åkt men så känns det alltid när någon åker härifrån eller jag åker hem från någon. Detta betyder dock inte att det är tråkigt att bara vara jag och Martin med våra katter för det är bara så mysigt! Våra katter kan också underhålla oss ganska bra ;).

Tänkte ha på mig lite finare kläder ikväll trots att det bara blir jag och Martin, är ju ändå nyår. Sedan ska vi laga mat tillsammans och bara ha det supermys. Låter som en perfekt kväll helt enkelt.



Nyårsafton

Datum 2009-12-31 | Tid 09:21:57
Idag är det nyårsafton och vi ska inte göra något speciellt. Vi känner att det blivit så mycket nu hos massa olika människor till julen att vi vill vara för oss själva. Vi ska ändå äta god mat och dricka champagne vid tolvslaget. Kommer nog bli hur mysigt som helst.

Hur ska ni fira?

Har blivit dåligt med uppdatering men det är för att min kompis fortfarande är kvar. Kan inte sitta vid datorn då ju. Har varit jättekul att ha henne här och bara prata och se film.




Ska ni smälla raketer i år?


När blev en trappuppgång ett uppehållsrum för rökande ungdomar?

Datum 2009-12-30 | Tid 14:54:38
Blir så arg! Bara för att vi bor på en gata där det finns affärer finns det ingen rätt att okända människor går in där och dessutom röker och slänger sina äckliga fimpar på golvet. Detta har hänt ett antal gånger men ingenting har gjorts åt saken. Idag när jag och Martin skulle handla står där ett gäng ungdomar i trappuppgången och vi tänker inte så mycket på det.

När vi kommer in igen märker jag direkt att det kommer rök och att det luktar. Det kom från källaren och den dörren stod öppen. Det brann inte så antagligen har det varit någon smällare. Jag är nästan helt säker på att det var de ungdomarna som stod där för vem skulle det annars vara? Nu har vi pratat med de på HSB och huvudpersonen för oss skulle ringa på måndag. Det visade sig att det redan blivit en felanmälan på samma gata som vår och det är säkert från vår trapp eller granntrappan eftersom vi delar tvättstuga med dem.

Jag hoppas verkligen att de låser våra portar nu dygnet runt för jag är trött på alla äckliga cigaretter man hittat!





Trevlig överraskning

Datum 2009-12-30 | Tid 08:29:31
Vinnaren i tävlingen är tyvärr ingen eftersom det bara var en som gissade och det svaret inte var rätt. Det rätta svaret var Erika. Fast jag är ganska snäll och kommer i detta inlägg länka till hennes blogg ändå.

Den som gissade var Bitterfittan. Läs hennes blogg som är annorlunda men väldigt rolig.

Jag vet att det blev dålig uppdatering senare igår men det beror på att en kompis ringde och sade att hon stod utanför min dörr och ville bli insläppt. Verkligen en trevlig överraskning på en annars ganska tråkig kväll. Vi pratade en massa och såg Män som hatar kvinnor sedan pratade vi en massa minnen och tittade i skolkataloger från gymnasiet :). Klockan blev nästan tre innan vi gick och lade oss haha. Hade iallafall en riktigt trevlig kväll och det är aldrig fel!

Vad ska ni göra idag?

Tävling

Datum 2009-12-29 | Tid 18:28:34
Tänkte ha en liten tävling här. Det ni vinner är länkningar till er blogg.

Reglerna är enkla: Ni ska helt enkelt gissa vad mitt andra namn är.


Ni kan gissa på följande namn: Johanna, Maria, Josefine, Erika och Elin.

Ni har till imorgon 08.00 på er att gissa. Jag kommer samla alla era namn i en hög och dra en lapp för att få fram en vinnare. På så sätt blir det inte orättvist.

Ni kommer bli länkade i inlägget där jag berätta vem vinnaren är men också i det sista inlägget jag skriver för imorgonkväll.

Vad väntar ni på? Börja gissa!

Slö dag men effektiv kväll

Datum 2009-12-29 | Tid 18:24:20
Har varit så slö hela dagen att jag knappt orkat göra något. Har trots att pluggat lite men det kunde ha varit mer. Har iallafall tagit ut en del viktigt från kursplaner och liknande. Alltid något. Annars idag har jag bara tagit det lugnt, löst lite korsord och läst lite i boken Ps. I love you. Om ni gillar filmen kommer ni garanterat att gilla boken för den är ännu bättre. Om än lite sorglig så är den bra!

Ikväll däremot har jag duschat, lagat mat och städat. Mina katter har nämligen en förmåga att smula all kattmat på golvet i köket så jag kände bara att det måste dammsugas upp och då var det lika bra att dammsuga resten av lägenheten med. Får se vad som händer ikväll men det blir nog väldigt lugnt skulle jag tro.




Vad har ni gjort idag?


Dags att sätta fart

Datum 2009-12-29 | Tid 08:06:01
Idag är det då dags att börja skriva arbetet. Har ingen större lust till det men dessvärre måste det göras. Igårkväll lade jag upp en grovplanering så jag har något att gå på iallafall. Alltid något. Detta ska ju vara inne senast den 11e januari så än är det gott om tid, men det hade varit bra om jag inte var ute i sista stund som jag annars brukar vara. Dock är det kanske då som jag presterar som bäst eftersom jag har lite press på mig. Måste börja idag för då brukar det kännas bättre.





Vad ska ni göra idag?

Nu är det dags

Datum 2009-12-28 | Tid 23:31:02
Ja, dags att gå och lägga sig. Är lite förvånad över att jag fortfarande är vaken för jag är verkligen ingen kvällsmänniska. Har nog inte varit uppe såhär länge sedan i julas, var i och för sig inte så längesedan men ändå.

Vi hörs imorgon!



Inte idag

Datum 2009-12-28 | Tid 16:42:04
Nu har jag kommit hem från min shoppingtur men det blev inte mycket till shopping. Hittade ingenting som passade mig i smaken. Jag tittade på en mängd jeans men nästan alla har låg midja och det vill jag inte ha. Blir tyvärr inga bilder att visa upp men så kan det vara. Det som är så bra med detta är att jag sparade en del pengar iallafall.

På tåget hem stod vi bredvid Johan Glans, inte var dag det händer. För er som inte känner till honom så är han en komiker som har varit med i bland annat Kvarteret Skatan.



Fick även ett sms av en kompis som tydligen åkte samma tåg som oss. Hon är så himla rolig, kan aldrig bruka allvar så vi stod sedan och skrattade när vi väl såg varandra. Var nog ingen annan som förstod haha.

Idag kom tentaresultatet.. en hel hög med kodnamn stod under en rubrik som löd: Godkända. Letade intensivt efter mitt kodnamn och till slut hittade jag det. Skönt att ha klarat av något och ändå kändes det som att jag mest ordbajsade, ibland har man tur.




Lund

Datum 2009-12-28 | Tid 10:34:04
Nu är vi snart klara för att åka in till Lund, hoppas nu jag hittar lite också. Finns inget värre än att åka iväg och så hittar man inget när man verkligen vill hitta något. Vi hörs när jag kommer hem och då visar jag upp eventuella köp!


Shopping

Datum 2009-12-28 | Tid 08:16:28
Allt bra?

Idag är det tänkt att jag och Martin ska åka in till Lund för att handla lite kläder framförallt jeans. Även om jag inte är överförtjust i jeans hoppas jag ändå att ett par kan följa med mig hem. Jag har bara så svårt för att hitta några som jag tycker sitter snyggt och dessutom är sköna att ha på sig. Får se helt enkelt. Synd att det regnar bara för vi hade tänkt gå i stan istället för att åka till köpcentret Nova Lund. Fast jag är ju inte så road av att gå i stan när det är sådant här väder. Får se hur det blir.

Idag ska jag även börja på planeringsuppgiften som är en del av våra examinationer i kursen. Jag vet iallafall vilket område jag ska skriva om så nu är det bara att hitta rätt litteratur och mål som står i kurs och läroplanerna. Sedan ska jag skriva så att tangentbordet glöder.

Vad ska ni hitta på idag?

Bilder

Datum 2009-12-27 | Tid 19:14:59
Lägger upp lite bilder på mina julklappar jag fick.


Detta fick jag från min syster. Fick två
av de svarta och sex av de randiga!




Grytvantarna av mormor, skålarna av min
bror och servetterna av min syster.




Dove-setet fick jag av farmor, brilliants från
mormor och presentkortet av mamma och
pappa.




Från min syster.



Detta ska vara en filt även denna från min syster.



Tallriken till finservisen som jag fick från farmor.

Home sweet home

Datum 2009-12-27 | Tid 13:19:03
Äntligen är vi hemma igen! Visst det är kul att vara borta men hemma är ändå skönast att vara. Ska lägga upp lite bilder sedan från julafton och även på en del julklappar. Orkar inte just nu bara. Känns som att jag varit avskärmad från mitt liv nu dessa dagar. Har ju varit borta sedan i onsdags, så det är skönt att vara tillbaka i mitt liv igen.

Tycker det är skönt att julen är över för jag är så fruktansvärt trött på julmaten. Har ätit det i tre dagar nu eftersom vi var hos mormor och morfar igårkväll. Var väldigt trevligt iallafall.

Hoppas ni har haft det bra i jul?

Idag ska jag bara ta det lugnt men imorgon är det dags att börja plugga. Ska försöka göra klart så mycket som möjligt denna vecka för att i nästa vecka kunna börja med boken. Ska bli så skönt nästa år när jag förhoppningsvis kan ta min examen. Slippa alla böcker med mera. Gäller bara att få ett jobb också.

Vi hörs senare och då kommer bilder!

Hem

Datum 2009-12-27 | Tid 10:35:48
Jag lever men har varit fullt upp så har inte hunnit blogga. Ska åka hem idag och då kommer det en bättre uppdatering. Ska även passa på att storhandla innan jag åker till Eslöv.

Hörs senare!

25e december

Datum 2009-12-25 | Tid 10:04:26
Idag är det dags för att fira julafton nummer två. Ska ju hem till Martins föräldrar idag. Kommer nog bli trevligt.

Igår var vi hos farmor och farfar och det var så mysigt. Åt först lite enkel julmat med sill, ägg och sådant sedan såg vi Kalle Anka och drack kaffe. Spelade även julklappsspelet men tyvärr fick jag ingen paket då. Tärningen ville inte ge mig rätt nummer. Hade det jättemysigt och lite senare fixade vi inför tomtens ankomst. Det är så mysigt att se tomten komma gåendes i skogen med lyktan och allt. Även fast jag vet vem det är ;). Fick en hel del fina paket och jag blev glad för alltihop :). Sedan åt vi lite mera mat och klockan var nog strax innan tolv då vi körde hem. En helt perfekt julafton :).

Måste gå och fixa till mig lite, kan inte se ut hur som helst när jag ska iväg ju.

Vi hörs senare i helgen, vet inte när riktigt.

Hur hade ni det på er julafton igår?

God jul

Datum 2009-12-24 | Tid 10:15:13
God Jul alla!

Har hänt mycket hos mamma och pappa så har inte hunnit blogga. Igår gick vi en runda till mormor och morfar för att lämna julklappar och där satt vi en stund och fikade. Väldigt trevligt!

Idag ska vi till farmor och farfar på landet så ska snart göra mig klar, med min fina klänning. Åh, det är så kul med jul och jag ser verkligen framemot denna dag och kväll.

Nu måste jag rusa för det är nog fler som ska ha duschen skulle jag tro, vill inte behöva duscha i kallvatten ju :).

Hoppas ni får en riktigt fin jul så hörs vi nog imorgon förhoppningsvis!

Lille julafton

Datum 2009-12-23 | Tid 08:40:23
Lille julafton idag då vilket innebär att det bara är en dag innan julafton. Känns konstigt att det redan är jul för det har gått så fort. Idag ska vi fixa en massa här hemma, för senare idag blir vi hämtade av mina föräldrar. Vi har ganska mycket som ska med, dels kläder så vi klarar oss till lördag sedan ska julklapparna och katterna också med. Jag är glad att vi slipper åka tåg.


Denna klänning ska jag ha på mig imorgon.

Egentligen skulle vi åkt imorgon men det blir lite stressigt eftersom vi först ska träffa mormor och morfar innan vi åker till farmor och farfar. Vi ska ju vara hos farmor redan vid tolv-halv ett så ni kan ju tänka er.

Jag bloggar nog lite hos mamma och pappa men det blir inte mycket. Jag hoppas jag hinner skriva ett imorgon bitti innan vi åker, annars blir det nog på fredag morgon för sedan ska vi till Martins föräldrar.

Nu måste jag slå in lite julklappar så det är klart iallafall.


Hade jag kunnat slå in lika fint hade jag varit glad.


Vad ska ni göra idag?

22 december 21:35

Datum 2009-12-22 | Tid 21:35:36
Nu hade jag tänkt krypa ner i min varma säng och läsa lite. Blev aldrig att jag läste innan idag så ska göra det nu innan John Blund infinner sig. Tycker det är så mysigt att ligga och läsa precis innan man somnar.

Har inte gjorts så jättemycket här ikväll men tycker bara det är skönt eftersom det varit så mycket med skolan, jag behöver vila upp mig helt enkelt.

Vi hörs imorgon!

Som jag njuter

Datum 2009-12-22 | Tid 15:21:54
Jag njuter riktigt mycket av att ha jullov. Det var längesedan jag kunde slappna av såhär men nästa vecka blir det full fart igen när jag ska börja på min planeringsuppgift. Vet på ett ungefär vad jag ska ha med så ska väl inte ta alltför många dagar att skriva ihop det.



Jag och Martin var en sväng på Öb för att se om de hade någon korg till vår ena katt. Den vi har passar bara den minsta och vi tyckte att båda katter borde få ha varsin. Hoppas hon gillar den så kan Martin få sova ifred på natten.

Har fått den sista boken i Mari Jungstedts serie nu så den ska läsas idag, se hur långt jag hinner men det är ingen brådska. Bara det att jag har så svårt att lägga ifrån mig en bok jag verkligen tycker om. Bokmal beskriver mig på ett ypperligt sätt!




Ska snart äta Janssons frestelse, är verkligen det godaste man kan äta på julen tycker jag. Vad tycker du är det godaste på julbordet?

Hörs senare!


Med stormsteg

Datum 2009-12-22 | Tid 08:12:38
Julen närmar sig med stormsteg och nu är det bara två dagar kvar. Någon som längtar lika mycket som jag? Julen har alltid varit speciell och då menar jag allt som hör julen till. Fast det som alltid har varit och kommer säkert alltid mest speciellt är ju själva julafton. När alla nära och kära sitter samlade runt bordet och allting är så glatt, spänningen inför när tomten ska komma (vi har fortfarande tomte hos farmor och farfar). Det är lika kul varje år trots att jag nu är vuxen. Jag blir nog aldrig för stor för julen men jag tycker ändå det är okej att bli som barn på nytt just den dagen och givetvis på sin födelsedag. Håller ni med?




Nu förtiden firar jag jul två dagar dels med min egen släkt sedan med Martins familj, blir ju så när man är sambo. Hur delar ni upp julen ni som är sambo?

The box

Datum 2009-12-21 | Tid 21:23:45
Säger bara: Har ni möjlighet att se filmen så gör det! Den var spännande från början till slut och den var till och med ganska sorglig i slutet. Vill inte avslöja för mycket! Kan berätta lite kort om handlingen: En familj har det ganska dåligt ställt och de vet inte vad de ska göra, tidigt en morgon ringer det på dörren och där finns en låda utanför med en knapp. Senare samma dag dyker där upp en gubbe och berättar om lådan. De kan välja att trycka på knappen och då kommer de få en miljon dollar men samtidigt dör någon person som de inte känner. Trycker de inte på knappen händer såklart ingenting och allt är som det var förut. De har 24 timmar på sig att bestämma hur de vill göra. Jag vet att det inte låter så spännande och det tyckte inte jag heller när jag läste om den men sen såg jag trailern på sf.se och fastnade direkt.



Kommer säkert drömma om något liknande nu inatt bara för det, är så typiskt mig. Hoppas bara jag tänker klokt om jag får ett sådant val.

Vad har ni haft för er ikväll?

Fika och bio

Datum 2009-12-21 | Tid 15:07:56
Om en halvtimme ska jag iväg till Lund. Först blir det fika och sedan bio, har ganska höga förväntningar på filmen så jag hoppas den är bra nu, vill ju inte bli besviken. Tur att jag och Sarah ska fika först för jag hade inte hunnit äta något hemma.



Ska göra mig lite mer iordning nu, se så att håret ligger på plats och inte står åt alla håll och kanter ;). Idag har det inte hänt mycket precis som det ska vara när man har lite jullov. Ska inte plugga förrän i nästa vecka är det tänkt.



Medan jag är borta ikväll kan ni väl fråga mig en massa saker, svarar på det mesta!! Vill ha lite och läsa när jag kommer hem igen!



Favoritbilden denna vinter!

Ha en trevlig kväll alla!




Mysmåndag

Datum 2009-12-21 | Tid 08:47:45
Tror det blir en bra dag idag. Har redan ringt ett viktigt samtal så det är fixat vilket är skönt. Slipper man tänka på det över julen. Ska plugga lite nu men det är inget som är jättestort så det bör gå ganska snabbt. Sedan håller jag lite jullov, tycker jag förtjänar det efter all slit med skolan.

Ikväll ska jag på bio, ska äntligen se The box. När jag såg att den börjat gå i Lund blev jag jätteglad så min vän Sarah ska följa med :). När jag bokade biljetterna igår var det ingen annan som bokat och nu när jag kollar är det fortfarande bara två platser bokade haha. Blir bara vi två men visas filmen då? Är det lönt att köra den om bara två personer ska se den? Hoppas det bästa.



Inatt drömde jag att vi fick resultatet på  tentan vi skrev i onsdags. Jag klarade det men förra gången jag drömde om det klarade jag det inte. Får väl se om jag drömmer en tredje gång och vilket resultat det blir för då kanske det stämmer man vet ju aldrig .

Nu blir det lite frukost.

Vad ska ni hitta på idag?

Halva dagen har gått

Datum 2009-12-20 | Tid 14:10:32
Oj, halva dagen har redan gått. Jag som inte gjort något vettigt alls. Bestämde mig för att läsa lite ur "Den mörka ängeln" och där har jag fastnat. Den är så spännande! Nu ska jag äta lite och sedan fortsätta läsa.

Vad hittar ni på en måndag som denna?

Tittar precis ut genom fönstret och det vräker ner snö, har gjort det konstant hela dagen. Riktigt kul och nog kan vi förvänta oss en vit jul. Katterna är ganska nyfikna på snön för de sitter i fönstret och tittar ut. Som tur är vill de inte ta sig ut genom fönstret.



Ska gå ut seda och ta en massa härliga foton tänkte jag. Blir nog även ett besök till affären, förstår inte att maten tar slut hela tiden?!.

På återseende!

Bättre

Datum 2009-12-20 | Tid 08:43:29
Idag känns det lite bättre, är inte lika trött och hängig som igår. Har kanske varit för att det nu ett tag varit ganska intensivt med skola och en massa annat. Vi hoppas på det iallafall. Idag ska jag nog ta mig en promenad i snön, snöar ganska mycket nu faktiskt och det ser så mysigt ut. Får verkligen julkänslor och det är bara fyra dagar kvar till julafton :).

Snart börjar julkalendern och den ska jag givetvis titta på. Trots att det inte är den bästa de visat har jag inte kunnat låta bli att se den så den tilltalar mig på något sätt ju. Ska sen väcka Martin för att höra om han vill följa med ut i snön.

Vi hörs lite senare!

Usch

Datum 2009-12-19 | Tid 22:29:26
Jag är fortfarande trött och hängig så jag börjar ju undra lite vad det beror på. Trodde det skulle bli bättre efter jag ätit men inte då. Nu ikväll har jag bara suttit och surfat vid datorn, prövat ett nytt spel på Facebook som jag fastnade i. (suck!). Nåja nu ska jag lägga mig för att förhoppningsvis har mer ork till att vara lite aktivare imorgon men först ska jag kika in hos er.






Jag med den fina kavajen haha.

Vilken slö dag

Datum 2009-12-19 | Tid 15:55:54
Idag har det varit riktigt slött här hos mig. Har inte orkat göra något mer än att se på tv och lösa lite korsord. Känner mig lite hängig också men jag hoppas jag inte blir sjuk. Inte kul när det snart är jul och allt. Ska snart börja diska och sedan får man väl laga lite mat. Känner mig inte hungrig så får se om jag får i mig någonting om inget annat måste Martin ha mat ju :).



Tycker detta är en riktig mysig vinterbild!


Vi hörs lite senare!


Så typiskt

Datum 2009-12-19 | Tid 07:43:59
Den dåliga uppdateringen igår beror på att vårt internet inte ville som vi när jag väl kom hem. Riktigt typiskt då jag sett framemot att visa lite bilder med mera. Får göra det nu istället. Hade en helt underbar dag med min kompis Martina. Satt och pratade om allt som hör livet till och sedan begav vi oss till Väla med hennes syster. Jag är aldrig på Väla då det blir en stor omväg för mig så det var kul att se lite nytt. Köpte dock ingenting, är klar med julklapparna så behövde inte gå runt och leta efter något. Skönt!

Nu ska jag visa lite bilder!


Bild från Höör där jag var i torsdags.



Från Höör


Från Höör


Nu blir det bilder från igår!


På tåget till Hässleholm


Från tåget


Såhär glad är Marre när  hon ska till Väla.


Marre hittade en snygg jacka... (eller inte!)


Jag hittade en snygg kavaj... (eller inte!)


Marre ska bli städtant!


Fick detta fina ljus av henne.


Det var de bilderna jag hade. Hoppas ni får en riktigt fin lördag.

Vi hörs lite senare. Ska vara hemma hela dagen tror jag iallafall så kan uppdatera mycket!

Mysdag

Datum 2009-12-18 | Tid 08:36:58
Snart ska jag åka iväg till min kompis i Örkelljunga. Har inte träffat henne på länge nu så det ska bli hur kul som helst. Kommer hem ikväll någongång vilket innebär att det blir dålig uppdatering idag med. Däremot kommer jag ha en massa bilder att visa för er sedan :). Kameran ska få följa med och denna gång ligger den redan i väskan. Ingen risk att jag glömmer den då! Tror att vi ska åka till Väla i Helsingborg idag och det kommer bli supermys. En hel dag bara till att vara, inte behöva tänka på något som rör skolan överhuvudtaget.

Vad ska ni hitta på idag mina fina läsare?



Inte mer att säga

Datum 2009-12-17 | Tid 22:24:02
Har inte så mycket mer att säga än godnatt. Blir en tidig morgon för mig imorgon med. Bloggar såklart innan jag sticker till min kompis.

Sov gott!


Studiebesök

Datum 2009-12-17 | Tid 21:20:24
Mamma ringde imorse för att fråga om jag kunde hämta min systerson på förskolan i eftermiddags och det är klart jag kunde. Istället för att åka vidare till Eslöv hoppas jag av i Höör. Känns onödigt att åka fram och tillbaka med bara någon timmes mellanrum. Gick bra att hämta honom men tog lite tid att gå för han skulle såklart leka i snön. Just nu är han nog inne i en period då han ska ifrågasätta allt. Han frågar gärna sådant man inte riktigt kan svaret på heller så ofta blir det "jag vet inte" eller "de vill ha det så". Han skulle ha en kram innan jag gick hem men puss det fick jag inte. Han vet precis vad han vill trots att han bara är tre år.

Studiebesöket gick bra, var intressant att lyssna på men det var fruktansvärt kallt och detta var ju utomhus. Ska nu försöka leta upp i kursplanen var vi kan hitta stöd för tänkt studiebesök med barn. Vi såg världens sophög med allt möjligt skräp men där var nog mest cyklar men det såg inte fräscht ut kan jag säga.

Har inte hänt så mycket mer idag men det är mer än tillräckligt. Med tanke på alla tågförseningar var jag inte hemma förrän strax innan åtta istället för lite över sju. Varit förseningar hela dagen, blev 30 minuter försenad till Kristianstad och 50 min försenad när vi skulle åka hem. Inget kul sånt och allt bara för lite snö och kyla.

Sitter och dricker det nya teet som jag köpte häromdagen, riktigt gott så det kan jag varmt rekommendera. Är från Kobbs och heter Lust och fägring har jag för mig. Ett löste.




En vecka kvar

Datum 2009-12-17 | Tid 08:08:05
Som vanligt har jag gått upp lite tidigare än vad jag hade behövt. Detta sker varje morgon när jag ska iväg bara för att jag ska hinna kolla Facebook och spelen jag har där. Sedan måste jag ju även hinna slänga in ett inlägg här i bloggen. Typiskt mig med andra ord. Jag har blivit totalt beroende av detta och värst är det kanske med spelen jag har på Facebook, jag vill ju inte att fiskarna ska rymma eller att min skörd ska gå förlorad. Töntiga jag, haha!


Ett av spelen jag fastnat i.

Nog pratat om det nu.. en vecka kvar till julafton, har faktiskt inte önskat mig något speciellt i julklapp för jag har inte kommit på något som jag verkligen vill ha förutom pengar men det vill jag inte önska mig. Dels är det lite tråkigt och sedan känns det inte rätt heller. Ska iallafall ner till farmor och farfar i jul, ska bli riktigt mysigt. Dagen efter åker vi hem till Martins föräldrar.

Medan jag är borta på studiebesöket kan ni svara på lite frågor, så jag har något att läsa när jag kommer hem igen.

1. Vad har ni önskat er i julklapp?
2. Hur ska ni fira jul?
3. Ert bästa julminne?


Vi hörs när jag kommer hem igen!

Tidigt i säng

Datum 2009-12-16 | Tid 21:09:18
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. Trots att jag inte gjort så jättemycket idag är jag ändå väldigt trött. Tror det beror på att man har spänt sig och varit nervös, sedan att jag gick upp tidigt gör också sitt.

Imorgon ska jag som sagt till Kristianstad på studiebesök. Tror stället hette Krtesloppsparken eller något liknande. Blir säkert intressant.

Vi hörs imorgon!

Fika

Datum 2009-12-16 | Tid 17:49:11
Nu är jag hemma igen efter en liten fikastund med min kompis. Var längesedan jag träffade henne så det var trevligt. Pratade mycket om skolan och lite så. Ikväll blir det att mest ta det lugnt för man är lite sliten efter all ansträngning. Går där något bra på tv ikväll?

Finns inte så mycket mer att berätta faktiskt förutom att jag hittade sladden till kameran. Katterna hade vält ner den så det hamnat bakom datorn. Busiga som de är!







Bilden som är uppe till höger är vårt fönster täckt av snö :). Ganska mysigt när man inte kan se ut ;).

Nu är det gjort

Datum 2009-12-16 | Tid 12:22:11
Äntligen är jag hemma igen, tentan gick nog ändå rätt bra tror jag men det kan vara att jag glömt någon viktig detalj såklart. Nu ska jag släppa allt med skolan och bara ta det lugnt. Skas förvisso till Kristianstad imorgon på ett studiebesök men känns inte så farligt.


Ser passande nog ut såhär idag även om detta är en gammal bid!


Snöar riktigt mycket här nu, kan fortfarande inte lägga upp några bilder då sladden är borta. Förstår inte vart den tagit vägen.


Förutom granarna såg det ut såhär när jag åkte tåget
hem från skolan.


Nu ska jag surfa runt lite och sedan lägga mig och läsa i den nästa sista boken ur Mari Jungstedts serie. Läste ut den femte boken igår och den var så spännande.

Vad har ni för er idag?

10 min

Datum 2009-12-16 | Tid 07:42:56
Nu är det bara tio minuter kvar tills jag måste gå. Om det är möjligt så är jag mer nervös nu än vad jag var för en timme sedan. Är glad att jag fick i mig frukost iallafall men givetvis glömde jag bort att jag tänkt pröva det nya te jag köpte häromdan. Typiskt mig när jag blir nervös.

Vet inte riktigt när jag kommer hem idag då vi får sitta med tentan till 15. Tror inte jag sitter så länge men man vet ju aldrig.

Hörs när jag kommer hem!

Håll nu tummarna för mig!





Peppning till mig själv!

Hej och hå

Datum 2009-12-16 | Tid 06:47:16
Sitter nyduschad och försöker tänka på annat men det är svårt. Jag är riktigt nervös nu och värre blir det ju närmare det blir dags. 9.15 sitter jag i en stor föreläsningssal och vänder alla mina hjärnceller ut och in. Detta får inte misslyckas!

Snart blir det frukost bestående av havregrynsgröt, blir mätt av det länge vilket är bra då jag inte kommer ha någon tillgång till mat på ett par timmar. Ska givetvis se julkalendern också nu på morgonen. Tänk om jag hade haft en superkraft som gjorde att jag kunde allt jag behövde kunna inför en tenta då hade jag varit lycklig.

Snön vi hade på vårt fönster igårkväll är nu bara ett minne blott. Verkar heller inte ha kommit mer inatt. Jag hoppas innerligt att det inte var den första och sista snön jag såg. 

Vi hörs innan jag sticker för nu ska jag fixa lite!

Usch!

Datum 2009-12-15 | Tid 20:53:35
Jag vill inte ha onsdag. Är riktigt nervös nu, visst tycker jag att jag har koll på det som förhoppningsvis kommer men man vet aldrig. Vet ju heller inte hur många eller hur omfattande frågorna är. Jag hoppas bara det bästa för en omtenta till orkar jag inte med.

Nu ska jag krypa ner i sängen för att läsa lite ur "I denna stilla natt". Behöver ha något att koppla av med så att jag inte ligger och tänker alltför mycket på tentan.

Hoppas ni alla har en fin tisdagkväll iallafall!

Ska försöka hinna med ett morgoninlägg innan jag sticker men kan inte lova något.

Godnatt!

Snö

Datum 2009-12-15 | Tid 16:49:05
Nu har det äntligen kommit lite snö här med som till och med ligger kvar. Våra fönster är snart täckta av snö och det är så mysigt. Skulle visa bild på det men hittar inte sladden (som vanligt).


Bjuder på en annan snöbild istället!

Träffade min kompis innan och vi gick igenom till tentan imorgon, kändes ändå som att man kunde en hel del. Det svåraste nu och som fortfarande inte vill fastna är vädret. Dels är det hur moln och nederbörd uppstår, sedan är det lufttryck och även om vindar och luftfuktighet. Hoppas bara att det vill fastna snart så att jag kan lägga ifrån mig det och fokusera på annat resten av kvällen. Börjar bli lite nervös inför imorgon men det värsta som kan hända är att man får privatlektioner haha.

Nu får jag återgå till vädret så att jag kan få in det också, vill ju inte få underkänt på tentan för att jag inte kan en liten del.


Oj vad jag kan!

Datum 2009-12-15 | Tid 10:52:30
Har suttit och läst på lite nu och när jag tror att jag förstår så har jag förklarat för Martin, på så vis märker jag om det låter vettigt och jag tycker att det gör det. Känner mig inte alls oroad nu för jag vet att jag besitter kunskapen även om den sitter lite väl långt inne ibland. Ska givetvis läsa på mer och så ska jag träffa en kompis för att diskutera och utbyta kunskap för då lär man sig ännu mer. Så ska väl snart träffa henne. Kan inte förstå att tentan är om mindre än 24 timmar.

Får börja göra mig klar så hon inte behöver vänta på mig haha. Brukar alltid vara så att mina vänner får vänta på mig, förstår inte varför.

På återseende!

Bättring idag hoppas jag

Datum 2009-12-15 | Tid 08:13:43
Idag hoppas jag på att kunna plugga mer än vad jag kunde igår. Är bara så fruktansvärt trött av någon konstig anledning men jag får bita ihop helt enkelt. Ska försöka plugga ett par timmar nu men det är bara så tråkigt att älta allt om och om igen. Ska börja med vädret eftersom det är vad jag har sämst koll på. Ska också göra om självtestet för att se om jag kan få 100%.

Har precis ätit frukost så att jag kan vara fit for fight ett par timmar. Måste tvätta lite med tror jag, har knappt några rena kläder vilket kan vara bra att ha.

Vi hörs lite senare!

En dag imorgon med

Datum 2009-12-14 | Tid 22:40:03
Får ta och lägga mig nu så att jag orkar upp i vettig tid imorgon. Måste verkligen plugga hela dagen tror jag. Det enda som känns 100% säkert är det som handlar om evolutionen och det som känns mest osäkert är väder och luft. Av någon konstig anledning är jag inte alls så nervös som jag brukar vara men det kommer säkert timmarna före tentan. Tur man har sex timmar på sig att skriva den.

Svenska hjältar galan var jättefin. Vilka fina människor det finns men som man inte hör så mycket om i vanliga fall. Kunde inte hålla tårarna borta ett par gånger för det berör en verkligen.


Godnatt och sov gott!

Saker som förstör

Datum 2009-12-14 | Tid 19:25:33
Saker som förstör dagen och därmed pluggandet är huvudvärk och trötthet. Blev inte att jag pluggade så mycket som jag hoppats eftersom jag fick en ordentlig huvudvärk sen jag kom hem från affären och hade ätit. Tänkte då se på tv lite istället för att anästränga mig vid datorn men givetvis somnade jag :/. Nu när jag vaknat upp är jag nog den tröttaste och segaste människan som går att hitta. Chansen att jag får in något av det jag läser är väldigt minimal så därför väljer jag att vänta tills imorgon med att plugga för att få in så mycket som möjligt.

Hur är er kväll ikväll?


Klockan åtta ikväll är det svenska hjältar galan på tv4. Ska ni se det? Det ska jag och jag tycker det är en av de finaste galorna som visas eftersom den lyfter fram människor som på ett eller annat sätt har hjälpt en annan människa och kanske till och med riskerat sitt eget liv. Det är bra att dessa människor lyfts fram för då kanske fler vågar agera ute i samhället.


Framgång

Datum 2009-12-14 | Tid 12:35:31
Har pluggat lite och det har gått ganska bra. Förstår iallafall mer nu än innan! Gjorde om självtestet jag pratade om igår och resultatet blev betydligt bättre. Måste dock fortsätta plugga för detta är inte tillräckligt för att jag ska vara 100% säker på onsdag.



Denna bok är guld värd!

Känner att jag just nu skulle behöva mer mat för att få lite energi och orka mer. Får se vad jag hittar i frysen att ta fram.


Plugga tills huvudet säger stopp

Datum 2009-12-14 | Tid 09:57:31
Nu är det dags för mig att börja plugga. Måste plugga så mycket att mitt huvud inte klarar mer vilket borde ta hela dagen men jag kommer göra små pauser för det är jätteviktigt.

Har kommit lite snö inatt för det är lite vitt på hustaken :). Blir kanske att ta en promenad senare och ta lite fina vinterbilder. Får se vad jag får tid med.

Vi höres lite senare!

Dags att sova

Datum 2009-12-13 | Tid 21:42:13
Ska ta och lägga mig nu, ska se om jag kan få lite läst i Mari Jungstedst bok med. Skön avkoppling innan sömnen infinner sig. Ska upp tidigt imorgon och plugga blir väl först att se julkalendern och därefter sätta igång. Ska gärna hinna äta frukost först med så att man har det gjort och slipper ta paus för det.

Gjorde ett självtest i ekologi som läraren lagt ut och det gick väl inte sådär jättebra men för att inte ha läst så mycket utan mest hört det från föreläsningar så klarade jag mig rätt bra. Detta ska jag fixa!!

Hoppas ni haft en bra helg och imorgon lovar jag att uppdatera lite bättre. Blir lättare när man är hemma hela dagen ju.


Förstår inte

Datum 2009-12-13 | Tid 20:25:09
Jag är sjukt trött ikväll och jag förstår inte varför riktigt. Visst blev det sent igår men ändå borde jag inte vara såhär trött. Blir att sova tidigt ikväll för imorgon är det 100% plugg som gäller. Tentan står snart för dörren men ska nog gå bra. Kan man fotosyntesen, cellandningen och vattnetskretslopp samt de tre delarna för att evolution ska ske då kan man nog förklara de flesta frågorna. Det sjukaste är att evolutionen är det som jag känner mig säkrast på och det har vi bara pratat om en enda gång. Det andra har vi ältat och ältat varje lektion men det vill inte riktigt fastna. Jag håller tummarna!

Har inte gjort så mycket ikväll, mest sett på tv. Skönt att ta det lite lugnt med. Snöade lite imorse men det ville inte stanna kvar, lite tråkigt faktiskt.


Jag och Martina på sexpartyt jag hade i augusti.

Bättre vän än henne går knappt att hitta, vi kan prata om allt. Mest synd att hon inte bor i närheten längre men på fredag då ska vi äntligen träffas när jag åker hem till henne :).

Inte som planerat

Datum 2009-12-13 | Tid 14:47:21
Blev inte riktigt som planerat igår, blev väldigt sent vilket gjorde att jag valde att sova över hos mina föräldrar istället för att ta tåget hem. Sedan var det heller ingen som gillade tanken på att jag skulle åka tåg och gå hem själv haha. Hade iallafall roligt igår med en massa skratt, prat, bak och spel. Huset vi gjorde blev jättefint men som vanligt glömde jag kameran så blev ingen bild :(. Kan ta foto på det på julafton för då ska vi ner till farmor och farfar där huset kommer stå, skulle jag tro. Spelade även ett spel som hette Sant eller falskt. Riktigt roligt och där stod många konstiga och knäppa saker som man då skulle gissa om det var sant eller falskt.

Idag har jag inte gjort så mycket kom hem för en stund sedan och har varit inom affären med. Idag blir det till att plugga inför tentan på onsdag. Skönt man är ledig nu fram till dess. Ska nog gå bra detta får jag hoppas, pallar inte en omtenta till.

Vad gör ni idag?

Julbak

Datum 2009-12-12 | Tid 08:11:11
Idag ska jag hem till min syster på lite julbak. Ska bli mysigt och det är kul att vi tagit upp den traditionen igen fast då har vi alltid varit hos min farmor och farfar men det är iallafall samma hus vi ska till :). Skå åka iväg om en timme och jag har ingen som helst aning om när jag kommer hem igen, det kan bli sent så det kommer inte bli någon bra uppdatering idag heller tyvärr.

Har inte hänt så mycket mer sedan igår mer än att det var Erik som vann Idol, men det var väntat! Hoppas nu bara Calle får skivkontrakt så småningom!

Vi hörs förhoppningsvis ikväll när jag kommer hem igen! Ska försöka ta lite bilder på pepparkakshuset vi alltid brukar göra, tro mig det är inte de traditionella som brukar förekomma. Något år har vi gjort en kyrka, vi har gjort ett tåg och några till som jag inte minns just nu.

Vad ska ni göra idag?

?

Datum 2009-12-11 | Tid 21:37:06
Svårt att avgöra vem som vinner och jag blir nog glad vilket som faktiskt. Blir spännande!

En fråga till alla: Vilken vinnarlåt är den bästa och vem gjorde den bäst? Ettan eller tvåan?

2004: Coming true, Daniel eller Darin?
2005: Right here, right now, Agnes eller Sebastian?
2006: Everything changes, Markus eller Erik?
2007: This moment, Marie eller Amanada?
2008: With every bit of me, Kevin eller Alice?

2009: Higher, Erik eller Calle?

Nu vet jag ju inte vem som är ettan eller tvåan detta året men man har ju ändå en åsikt om vem som gjorde den bäst och om mindre än en timme vet vi. Jag tycker de var ganska likvärdiga men Erik gjorde den nog ändå lite bättre tror jag.


Heldag i Malmö

Datum 2009-12-11 | Tid 19:38:56
Idag har det varit dåligt med uppdatering från min sida, vilket är jättetråkigt men det blir så ibland. Hade först lektion med lite redovisningar om väder med mera sedan ett litteraturseminarium. Var nog klara med allt till 12 och sedan skulle jag träffa Jessica för att åka och shoppa med henne.

Har haft så himla kul idag, jag och Jessica är lika knäppa båda två och skrattar alltid. Skönt och ha hittat henne. Gick runt på Jägersro köpcenter hela eftermiddagen. Hittade julklapp till mormor så nu är nästan alla klara, bara morfars kvar men den fixar jag snabbt och lätt.



Gammal bild, syns på håret!


Vad har ni haft för er idag?

Nu snart är det dags för Idolfinalen, ska bli spännande och jag tror det kan bli riktigt jämnt mellan Calle och Erik. Nu känns det som att det inte spelar någon större roll vem som vinner för jag vet att det kommer gå bra för båda oavsett hur det slutar. Tur jag köpte lite godis för det kan nog behövas!

Ha en toppenfredag!

Godnatt

Datum 2009-12-10 | Tid 23:01:35
Usch vad trött jag är ikväll. Måste sova nu för jag ska upp tidigt imorgon, har skola halva dagen men känner inte alls för det. Hade det inte varit för redovisningen så hade jag nog stannat hemma.

Har haft en riktigt kul kväll ikväll, ingen av oss tre är riktigt kloka synd bara att den fjärde personen inte kunde vara med. Såg finalen av Mammas pojkar men det är synd att vissa killar inte ser till sitt eget bästa, nåja det för stå för dem såklart. Hoppas bara det inte håller mellan dem.. haha så knäpp jag är.

Nu är det sängdags för min del!


Iväg

Datum 2009-12-10 | Tid 15:50:14
Nu ska jag snart bege mig om närmare bestämt 5 minuter. Skulle egentligen lagt upp en bild på hur jag ser ut idag men tyckte inga foton blev bra så det skippar jag. Ni har säkert sett kläderna förr då jag alltid har leggings med något långt linne. Denna gång fick det bli ett rosa linne från GT och en vit kofta. Lagom snyggt för en vanlig myskväll med kompisar.

Läste ut boken och skrev ihop läsloggen och skickade in den innan idag, skönt att ha det gjort. Hade inte orkat ikväll när jag kommer hem för jag är nog hemma vid 22 som tidigast. Nu ska jag klä på mig och gå till tåget.

Missa inte finalen av Mammas pojkar tv4 20.00! Vem tror ni de väljer? Jag hoppas och ber att Christian tar Martina sedan får de andra ta vem de vill haha.

Ha en härlig kväll!

Puss och Kram

Då var jag igång

Datum 2009-12-10 | Tid 09:21:35
Klockan är inte mer än kvart över nio men har ändå fått lite saker gjorda. Dels har jag läst ytterliggare ett kapitel i den tråkiga kurslitteraturen sedan håller jag på att tvätta. Skönt man har tvättmaskin i lägenheten för där tvättar jag kläder och i tvättstugan där tvättar vi våra madrasser till sängarna. Ibland behövs även de fräschas upp.

Vid fyra ska jag åka in till Malmö ska bli kul att se nya Ikea och sedan umgås med Jessica. Är så glad att jag hittade henne i skolan och givetvis de andra från det arbetslaget. I början kände man att det bara var kompisar man hade i skolan men vi utvecklade det helt automatiskt till att bli nära vänskap. Det är sådant jag gillar!

Nu blir det att fortsätta plugga, hade tänkt vara klar med boken till 12.00. Är bra att ha en deadline med sig själv för då får man lite mer gjort.

Vi hörs lite senare!

Dagen går mot sin ände

Datum 2009-12-09 | Tid 22:07:44
Då var nästan denna dag slut, tiden går så oerhört fort. Ska snart lägga mig i sängen och läsa lite ur Mari Jungstedts femte bok "I denna ljuva sommartid". Läste ut "Den döende dandyn" igår och den var riktigt bra men än så länge tycker jag trean är bäst "Den inre kretsen".





Alla hennes böcker i ordning, har dock ej den sista boken men får väl snart införskaffa den så jag hinner få den lagom tills jag läst ut de andra två som är kvar. Vet ni fler bra böcker som är kriminalromaner?



Imorgon är det lite plugg som gäller sedan åka till Malmö för att köpa en ny lampa eftersom jag råkade slå sönder den vi hade och sedan ska jag till en kompis där och ha det mysigt.

Hur ser era planer ut för torsdagen?

Vi hörs imorgon!

Mysdag

Datum 2009-12-09 | Tid 16:01:07
Har hittills haft en väldigt mysig dag trots att jag pluggat. Jag och M gick nämligen till det nya caféet för att luncha. Var god mat, trevlig personal och billigt så dit går jag gärna fler gånger. Efter vi varit där skulle M gå en runda och jag tänkte inte mer på det utan jag gick hem. Konstigt att han inte frågade om jag ville följa med men jag tänkte inte på det just då. Bara en kort stund senare kommer han hem igen och då har han inte alls gått en runda utan han har gått raka vägen till blomsteraffären och köpt en ros till mig. Jättefin var den och den doftar himmelskt! Han är underbar min sambo!




Ska fortsätta plugga nu, läsa två kaptiel till i boken för då har jag läst halva och kan läsa andra halvan imorgon.

Har ni en bra onsdag?

Mitt i veckan

Datum 2009-12-09 | Tid 08:33:33
Onsdag idag, mitt i veckan med andra ord. Har lika långt kvar till helgen som vi har genomgått. Tycker veckorna går väldigt fort faktiskt och imorgon är det bara två veckor kvar till jul. För första gången på länge tycker jag hösten har försvunnit lika snabbt som den kom. Annars brukar hösten vara väldigt seg och tråkig. Tycker dock att det kan komma lite snö nu även om jag inte är jätteförtjust i snö så hade det ändå blivit lite mysigare.



Imorse när jag vaknade kom jag på att jag och M bott i denna lägenhet i två år. Inflyttningsdatumet var 8/12-2007, vi hade aldrig någon inflyttningsfest för vi hade så mycket annat att göra och sedan kom jul och nyår emellan med. Nu är ju inflyttningsfest inte något jättenödvändigt såklart. Har haft andra fester istället.

Har redan hunnit plugga lite men boken var inte sådär jättekul tyvärr men ganska lättläst så det går iallafall fort att läsa den och den är för en gång skull inte så tjock. Ska se om M ville följa med till nya caféet och äta någon lättlunch eller liknande, hade varit mysigt och lite annorlunda när det gäller oss.

Vad ska ni göra idag?

Jaha

Datum 2009-12-08 | Tid 22:18:11
Då var det säsongsuppehåll av Desperate Housewives. Avsnittet idag var ju riktigt spännande, undrar vem som dör och överlever. Jag tror iallafall att Lynette och Gabrielle blir vänner igen eftersom Lynette räddade Celia, tror att de överlever. Vem tror ni dog eller överlevde?

Vad finns det nu att se på tv efteråt? Denna vecka är det avslutning för många program. Mammas pojkar slutar på torsdag och på fredag är det dags för Idolfinalen. Hoppas det kommer något bra istället för annars blir det lite tråkigt. Tycker tv är en bra avslappning på kvällen, man behöver inte fundera så mycket.

Imorgon blir det en massa plugg, ska läsa ut en bok hade jag tänkt och sedan ska jag skriva ihop lite information om cykloner. Ska se om jag hittar någon som vill följa med till det nya caféet som öppnat här i stan. Hade varit kul att pröva det som omväxling.

Nu ska jag surfa runt lite sedan blir det till att sova. Går upp rätt tidigt imorgon även om jag kan sova länge för jag pluggar som bäst på morgonen (lättast att koncentrera mig). När kan ni koncentrera er som bäst när det gäller skola?

Långt, intensivt men lärorikt

Datum 2009-12-08 | Tid 16:44:29
Har som sagt varit en heldag i skolan idag, kom precis hem lagom trött. Har varit en intressant och intensiv dag men väldigt lärorikt. Det coolaste vi lärde oss var att få fram saltet från saltvattnet så att det bildar någotsånär vanligt salt. Tror dock att processen som används när man tillverkar salt på riktigt är något mer avancerad än det vi gjorde.

Uppgiften gick till på följande sätt:
- Vi skulle blanda sand, salt och vatten i en bägare. Vilket resulterade i att sanden sjönk till botten och saltet löstes upp i vattnet.
- När vi hade filtrerat bort sanden hade vi bara saltvatten kvar och hur kan det bli vanligt vitt salt av det då?
- Jo, man värmer upp vattnet så att det kokar och det kan ta sin lilla tid men eftersom vatten avdunstar (känner nog alla till) när det kokar blir saltet kvar för det kan inte bara försvinna.
- Sen var det klart, smakade faktiskt som vanligt salt. Riktigt coolt tycker jag!

Det och mycket mer har min skoldag bestått av. Lärorikt om inget annat!


Tänkte visa lite bilder på olika saker bl.a på min klänning som kom idag!

Enjoy!





Bild 1: Klänningen, visst är den snygg?
Bild 2: Mitt ena blåmärke efter "krocken". Har fortfarande ont trots att jag bara fastnade med knäet lite.

Hur är allt med er idag?


Se där ja

Datum 2009-12-08 | Tid 07:06:34
Då var man uppe igen efter ett par timmars god sömn. Tydligen har vår lilla katt inte kunnat sova och har därför gått och pipt hela natten enligt min sambo. Jag däremot har inte märkt ett dugg av det. Imorse när jag vaknade tog jag upp henne till mig och där kom hon nog till ro en stund för hon var tyst, vilket resulterade i att M somnade och började snarka så att jag inte kunde somna om haha.

Idag är det lång skoldag, eller visst bara sex timmar och jag går ju heltid men man har ju att plugga hemma också. Har iallafall lagt upp hur mycket jag ska plugga idag när jag är hemma och det ska nog gå bra.

Ikväll är det lite roligare på tvn för det är tisdag och då kommer som alla vet Desperate Housewives. Blir nog spännande idag hoppas jag på åtminstone. Är ju sista avsnittet för hösten dessutom. Jag tycker de hade kunnat köra en hel säsong rakt igenom istället för att dela upp den. Vem orkar vänta på något som är så spännande?



Ska ni se Desperate Housewives ikväll?

Veckans tråkigaste dag

Datum 2009-12-07 | Tid 21:51:19
Måndagar är verkligen den tråkigaste dagen på hela veckan, är väl mycket för att det inte finns ett enda tvprogram att titta på. På de andra dagarna finns det iallafall ett program som är sevärt. Därför har denna kväll ägnats åt datorn, skulle egentligen plugga men hade inte koncentration till det. Får bli imorgon när jag kommer hem. Ska ha läst en bok till på fredag och då ska jag även ha lämnat in en läslogg. Enda problemet är att denna bok är tråkig - riktigt tråkig.

Nu ska jag gå och lägga mig, skola imorgon 9.15-15-00. Vi ska leka med vatten hela dagen. Låter väl spännande?


Nu så

Datum 2009-12-07 | Tid 17:08:47
Nu är jag hemma igen, valde att stanna lite hos mamma för är inte så ofta man är där. Bäst att passa på när det väl händer. Gick bra att kastrera Nova men hon sover fortfarande. Som ni förstår har det inte hänt så mycket annat idag, känns knappt lönt att skriva men får ändå slänga in ett inlägg bara för att ni ska veta att jag fortfarande lever :).


Lilla Bus som nu inte är lika pigg!



Hoppas allt är bra med er idag?

Där ser man

Datum 2009-12-06 | Tid 22:20:35
Helt sjukt att jag är så trött nu fast klockan inte ens är halv elva. Har väl i och för sig aldrig varit en kvällsmänniska men tycker jag är ovanligt trött nu förtiden. Har ingen aning om varför får hoppas det rättar till sig snart.

Imorgon ska vi till veterinären med Nova, hon ska kastreras. Skönt så man slipper höra henne gala varje gång hon löper. Redan hunnit löpa minst två gånger, riktigt jobbigt faktiskt!

Nu blir det till att krypa ner i sängen och mysa med duntäcket, kan alltid hoppas att någon katt vill följa med och hålla sällskap innan jag somnar.


GODNATT & SOV GOTT!


Fråga

Datum 2009-12-06 | Tid 14:13:59
Säger ni tvärdrag eller korsdrag?

Måsten

Datum 2009-12-06 | Tid 11:46:46
Alla dessa måsten, blir så trött på det ibland. Idag måste jag handla kattmat och jag som inte tänkt gå ut idag. Nåja ska inte klaga för vi behöver inte köpa kattmat så ofta, 4 kg räcker rätt länge till våra katter trots att de alltid har tillgång till mat. Är helt säker på att jag kommer hem med mer än kattmat, brukar alltid bli så. Hur noga jag än skriver en inköpslista så har jag alltid med mig fler saker än det som stod på lappen. Visst är det konstigt?

Brukar ni också få hem en massa extra saker från affären som inte är nödvändiga?

En svart katt

Datum 2009-12-06 | Tid 08:18:56
Salsa ligger på skrivbordet och håller mig sällskap samtidigt som hon väldigt intensivt stirrar ut genom fönstret. Där ute finns nämligen en massa fåglar som hon nog gärna hade velat ha. Även om hon varit ute hade hon inte kunnat ta dem eftersom de flög och så högt kan hon inte hoppa. Min lilla svarta katt!




Från det ena till det andra.. ska berätta om gårdagen för er. Som sagt vi hade det riktigt trevligt, vi åt god smörgåstårta och sedan blev det mormors kanelbullar (som är något alldeles extra) och tårta. Vi hade livliga diskussioner om mycket, är kul att diskutera när man har olika åsikter men man måste kunna lyssna på vad andra har att säga och inte prata i munnen på varandra haha. Smakade god jordgubbslikör också minns inte riktigt vad den hette. Visste ni att om man blandar jordgubbslikör med någon bananaktig likör så smakar det päron?! Det gick inte ihop i mitt huvud men min mosters sambo tyckte det. Hans smaklökar kan inte ha mått så bra igår.

Idag är det söndag och ja, inget är planerat för min del. Tar kanske och pluggar men jag får se om jag känner för det, annars blir det imorgon. Har ni något kul planerat idag?

Riktigt trött

Datum 2009-12-05 | Tid 22:13:19
Är riktigt trött ikväll så ska gå och lägga mig när jag bloggat färdigt. Var en trevlig kväll ikväll men berättar mer imorgon för jag orkar inte nu. Ni har väl inte glömt att kolla på klänningen jag beställde?

Har fortfarande ont i mitt knä efter igår och värst är det när jag går ner för trappor, ganska illa då att vi bor högst upp utan hiss. Har även blåmärken inte alls skönt. Tur att de försvinner iallafall.

Nu väntar sängen på mig, vi hörs imorgon!

Beställd

Datum 2009-12-05 | Tid 12:42:38
Nu har jag beställt min klänning från Gina Tricot. Hoppas jag får den i början på veckan men brukar gå snabbt att handla därifrån. Ska ha den till jul och nyår är det tänkt. Vet inte riktigt vad som händer till nyår men kan säkert ha den ändå :).

För att se klänningen: Klicka på länken och sedan får ni klicka en gång till när ni kommit till deras hemsida så kommer den fram.

Nu är jag riktigt glad :)

Födelsedagsfirande

Datum 2009-12-05 | Tid 12:24:05
Idag ska jag och M hem till min mormor för att fira hennes födelsedag som var för någon vecka sedan. Har knappt funnits tid för någon av oss. Många fyller år nu i november i min släkt och sedan på allt kommer julen så det är en stressig tid. Ska vara där halv fyra så måste åka vid tre. Ska göra mig iordning, ta något att äta och bestämma vad jag ska ha på mig. Alltid lika svårt att veta tycker jag för man har ju inte hur mycket kläder som helst att välja på.

Vad ska ni göra idag?

Finalister

Datum 2009-12-05 | Tid 08:41:06
Finalisterna i Idol är Calle och Erik! Blev bra tyckte jag, hade blivit besviken om inte Erik gått vidare så jag är glad att röstningen ändrats så att man måste duellera annars hade det kanske varit Tove som gått till final. Det bästa med Calle är att han är skåning precis som jag. Skåningar gillar vi!




Erik!



Calle!


(Bilderna är lånade från Expressen.se).


Final på fredag och då ska jag definitivt stanna hemma och titta. Kan inte missa detta! Hur det än går i finalen så kommer båda två att gå långt.

Skola, bio och halvkrock

Datum 2009-12-04 | Tid 21:38:57
Dagen började med skola och det var väl lite halvgivande, pratade mest och till slut blev det för mycket information så man kunde inte ta in något kändes det som. Slutade runt tolv vilket var skönt men eftersom jag och Anita bestämt oss för att stanna kvar i Malmö hade vi lite dötid att förbruka. Meningen var att vi skulle sitta vid datorn lite men inga fanns lediga.

Gick vi till stan istället, skulle kolla efter en klänning som jag verkligen vill ha men hittade bara den i fel färg tyvärr. Tog en fika istället och bara pratade allmänt. Vid halv fem mötte vi upp Jessica, tog lite att äta och sedan hämtade vi biljetterna till "Disneys en julsaga". Filmen var väldigt mysig och hade ett bra budskap, verkligen värd att se. Har ni möjlighet så se den 3D för upplevelsen blir helt annorlunda :).



Efter filmen tog vi bussen som vi misstänker krockade eller liknande i en korsning. När en buss tvärbromsar så att folk verkligen flyger av sätet och landar på golvet, samtidigt som man hör ett ljud som låter som glas som går sönder, då är det ingen vanlig inbromsning. Vet dock ej vad som hände då busschauffören körde vidare utan att säga något. Ganska dålig stil. Jag är glad att jag satt ner och faktiskt höll mig i ett räcke samt att mitt knä fastnade mellan ett räcke och "avskiljaren" som finns vid sätet strax efter dörren. Har dock ordentligt ont i mitt knä. Tror ingen kom till allvarligare skada men det kunde ha skett. Obehagligt!!

Glömde kameran hemma annars hade jag haft en massa roliga kort att visa, typsikt mig!

Nu ska jag bara ta det lugnt med en kopp varm choklad och titta på vem som får chans att sjunga i finalen på fredag!

Hörs imorgon!

06:30-06:38

Datum 2009-12-04 | Tid 06:38:41
Ja, det är vad klockan är. Riktigt tidigt men börjar man 8:15 har man inget val. Steg upp för en timme sedan och har hunnit pyssla med diverse grejer. Är nästan klar för att gå till tåget, bara en sak till att fixa. Vill inte! Har lektion enda till 12:00, vilket är väldigt långt sedan litteraturseminarium på det. Hoppas tiden går fort iallafall.

Vad ska ni ha för er idag?

Efter skolan blir det att slå ihjäl ett par timmar i Malmö innan det är dags att äta inför bion. Ska bli kul för är inte ofta jag går på bio även om jag skulle vilja gå oftare. Blir bättre när jag börjat jobba då man har mer pengar.

Eftersom jag missar Idol idag hoppas jag att ni röstar vidare rätt personer till final även om alla är värdiga att komma dit. Det enda kravet jag har är att Erik måste gå vidare haha. Har ju hänt förr att de stora favoriterna åker ut för att alla tror de sitter säkert men får de inga röster är det bara att packa väskan.

Första året Idol visades var Darin med och nästan alla tjejer i min klass var galna i honom. Jag röstade säkert tio gånger på honom i finalen men inte hjälpte det. Vad knäpp man var när man bara var 16 år haha.

Nej, nu får jag sätta fart. Tåget väntar inte på mig!

Ha en riktigt mysig fredag alla!

Att ha rätt

Datum 2009-12-03 | Tid 21:48:41
Visst är det skönt när man rätt? Speciellt också då man fått höra motsatsen och att man inte vet för man har kanske inte lika mycket erfarenhet som någon annan. Just nu har jag rätt om en sak som jag inte hade innan tydligen, känns riktigt jävla gött!! Denna känsla kommer jag leva på länge.

Då är det final nästa vecka av två program, dela Mammas pojkar och Idol. Blir spännande båda två. Jag tror Erik vinner Idol men man vet aldrig. I Mammas pojkar är det verkligen tveksamt, är svårt att avläsa killarna tycker jag. Hoppas bara Christian väljer Martina och att Bobby väljer Jane. Klarar inte av Julia för jag tycker hon är riktigt snobbig, gillar inte hennes röst heller. Jag och en kompis diskuterar verkligen vad som händer varje gång ett avsnitt visas och vi har hela tiden nya teorier haha. Har vi problem? Nej, det tror jag inte ;).


Nu får det nog vara dags att gå och lägga sig. Måste upp senast 06.00 men ska se om jag orkar upp tidigare så att jag hinner blogga, annars kanske jag kan göra det från skolan. Om där finns lediga datorer vill säga.

Vad ska ni ha för er imorgon?

Klockan går sakta

Datum 2009-12-03 | Tid 18:52:41
Tycker klockan går oerhört sakta ikväll. Vissa kvällar är bara så tråkiga, visst hade jag kunnat hitta på något kul men jag måste se tv klockan 20.00 då det är Mammas pojkar. Jag vet att jag är jättelöjlig som ser det men det är bara så kul. Brukar ni se det?

Ska nog sätta mig i soffan och läsa lite Mari Jungstedt, nu när jag väl lämnat in läsloggen så känner jag att jag kan unna mig det. Gillar att läsa så kanske att klockan går lite fortare då.

Imorgon är det skola mellan 8.15-13.00 kanske, beror på hur länge vi har litteraturseminariet. Spelar ingen roll för jag ska ändå inte hem. Är bio på kvällen och jag tycker inte det är lönt att åka hem för kanske två timmar. Har dessutom ett ärende att fixa. Sedan ska man ju äta något innan filmen börjar med och så måste man hinna köpa godis ;). Varnar er redan nu för att det inte blir mycket bloggande här. Ska försöka hinna imorgon bitti men kan absolut inte lova något!

Nu blir det bokmys i soffan!

Ett steg närmre

Datum 2009-12-03 | Tid 14:48:33
Nu är jag ett steg närmre med julklapparna, fixade en till idag. Har tre kvar nu men nu vet jag iallafall vad jag ska köpa så blir inte så svårt. Ska bara slå in alla sedan, har börjat men har de flesta kvar. Var mysigt att gå runt i stan lite, ganska skönt ute även om det var lite kallt. När vi kom hem åt vi lite varm soppa, riktigt gott.

Ikväll vet jag inte vad som händer mer än att det blir Mammas pojkar på tv. Näst sista avsnittet nu och ska bli kul att se vem som får lämna. Jag vet hur jag vill att det ska bli men tror inte att det blir så haha.

Ser framemot imorgon, först skola vilket kanske inte är jättekul men sedan blir det bio på kvällen. Kommer vara i Malmö hela dagen för tycker inte det är lönt att åka hem emellan.

Nu ska jag skriva läsloggen så jag får det gjort!

Missbruk

Datum 2009-12-03 | Tid 10:32:53
Jag lider av ett clementinmissbruk. Äter säkert 10 clementiner varje dag, men de är ju så goda vid denna tid på året :). Våra sopor består nästan enbart av clementinskal ;). Tycker dock det är bäst att passa på att äta innan de slutar vara goda.



Nu är vi strax på väg ut och jag skymtar lite blå himmel faktiskt :). Hoppas det är lika hög klar luft som det var igår för det var mys!

Vi hörs lite senare mina söta vänner!

Ledig

Datum 2009-12-03 | Tid 09:02:17
Så skönt att vara ledig en dag denna vecka. Nog för att jag skulle behöva två men en är bättre än inget. Hur ska jag klara det när jag jobbar då jag bara är ledig på helgen??

Idag väntar lite ärende i stan eller är mest M som har ärende men jag följer med för att vi ska göra något tillsammans. Jag måste dock köpa nytt tågkort, har ingen lust då det kostar 850kr men skönt det är studentrabatt på det nu annars hade jag fått betala över 1000kr. Ska även plugga lite är det tänkt.

Igår när jag skulle lägga mig skar jag nästan upp min lilltå. Det var mörkt i sovrummet och någon hade flyttat lampan som står på golvet vid min sida. Då den redan hade lite sprickor i sig så gick den definitivt sönder när jag råkade välta den. På något sätt lyckas jag få in en del av lampan mellan tårna och ja, det var inte skönt. Nu har vi ingen lampa i sovrummet längre så får väl köpa en ny och inte ha den på golvet.

Denna lampa finns inte längre. (Bild från Ikea.se)


Här i mellanskåne är det fortfarande ingen snö, inte för att jag är jätteglad för snö men lite hade varit mysigt. Hoppas att vi får en vit jul för det hör till. Förra gången vi hade en vit jul, minns jag knappt. Vet dock att det snöade annandag jul för något år sedan. Tror det var 2005. Då höll vi knappt på att komma upp med bilen från farmor och farfars gård och jag var så arg på pappa för att han inte kört upp bilen innan all snö kom.



Är det snö hos dig?



Nu blir det frukost, sedan en dush för att bege sig ut och fixa ärende.

Inte mycket

Datum 2009-12-02 | Tid 22:47:33
Det var inte mycket ni hört från mig idag. Har inte riktigt orkat eller haft något att skriva om. Varit ganska trött idag med, vet inte varför riktigt.

Filmen jag såg var bra, är inte lätt att få ett besked om att man redan är gift med någon man inte vet om haha.

Har bokat biobiljetter till fredag nu. Ser framemot då jag vet att vi kommer få hur kul som helst. Vi ska se "Disneys en julsaga" i 3D, blir något helt annat då. Vi kommer väl sitta och hoppa i stolen när något kommer emot en haha.

Är ledig imorgon, skönt! Dock ska jag upp tidigt ändå för jag måste se julkalendern. Ger den en vecka sen får vi som om jag fortsätter men den är klart bättre än vad den varit på ett par år. Jag vet att jag kan se den på kvällen men det är inte samma sak. Är något speciellt med att gå upp på morgonen, starta tvn och se julkalendern. Har alltid sett den på morgonen och så kommer det förbli. Om ni tittar, ser ni den på morgonen eller kvällen?

Vet inte om jag ska gå och lägga mig eller sitta uppe en stund till. Oftast brukar jag veta när det är dags men idag är jag lite osäker. Får se, kan alltid lägga mig och försöka läsa klart Mari Jungstedts "Den döende dandyn". Är spännande nu! Får bli så, kan inte sitta här och vela fram och tillbaka haha.

Godnatt mina söta vänner!


Vinter

Datum 2009-12-02 | Tid 12:16:29
Nu märks det ordentligt att vintenr är här. Har varit riktigt kallt idag och så kallt har det inte varit innan, ganska skönt med hög klar lugt och inget regn.


Såhär såg gräset ut när jag gick ut imorse.

Idag var jag med två kompisar och höll en utedag med en förskoleklass. Var jättekul och barnen var duktiga. Synd bara att inte föräldrar förstår att ta med sig bättre kläder till barnen nu när det har blivit kallt. Hade lite lekar och de flesta tyckte det var roligt. Känner mig nöjd iallafall!

Nu ska jag krypa ner i soffan och se film, senare blir det nog att plugga lite.


Denna film blir det.

Vad ska ni göra idag?

Aktiviteter med barn

Datum 2009-12-01 | Tid 22:21:19
Imorgon ska jag och två till från mitt arbetslag hålla i några aktiviteter med en förskoleklass. Ska bli jätteroligt och jag tror nog barnen kommer gilla det. Blir lite annorlunda mot vad de gjort innan får jag hoppas. Halv nio ska vi vara där, skönt att det är i Eslöv för en gång skull så att jag slipper åka någonstans.

Någon mer än jag som såg Desperate Housewives? Vad tyckte ni?
Själv hoppas jag att Katherine inte kommer tillbaka efter säsongs uppehållet då hon blivit knäpp. Är spännande med den nya familjen Bolen, vad det är för hemlighet de bär på även om lite avslöjades idag.

Nu ska jag sova. Hörs relativt tidigt imorgon för jag slutar inte så sent då.


Ruttet

Datum 2009-12-01 | Tid 17:29:10
Tycker det är ganska dålig stil av en lärare som totalt skiter i att svara studenterna på mail om viktiga saker. Fick äntligen veta igår efter 3,5 veckor hur det gick på tentan och det gick tydligen inte så bra. Varför vet jag fortfarande inte då läraren inte skrev en enda kommentar och när jag mailar och frågar vad som gick snett och lite info om omtentan får jag inget svar. Idag kan jag läsa på skolans informations sida att omtentan blir en salstenta den 20 februari!! Det är över två månader dit, jäkligt länge sen dessutom är det på min födelsedag så känns lagom bra att behöva åka till skolan då. Vet trots allt ingenting om vad man ska plugga till när det gäller omtentan. Tycker han har skött detta väldigt ruttet och jag tycker han är ett stort mopphuvud! (Mopphuvud är ett nytt uttryck här hemma och syftar egentligen till moppen som man städar med, tyckte bara det lät som ett bra ord för någon som är dum).

Ska snart äta lax och spenatpaj. Ska bli så gott. Haft lång skoldag idag men har känts ganska onödigt, det enda som var kul var att vi gjorde ett litet miniatyr reningsverk och vattnet blev rent igen. Ganska häftigt faktiskt.

Ska försöka se en film ikväll och sedan Desperate Housewives, känns som att jag bara behöver ta det lugnt lite eftersom det är ganska mycket med allt just nu.

Ha en härlig tisdagskväll mina kära läsare!