Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Datum 2009-09-30 | Tid 19:32:38
8 portioner

1st färdigköpt tårtbotten, skiva

Vit chokladmousse:

150g vit choklad
0,5msk smör
2,5dl vispgrädde
2st äggulor

jordgubbsmousse:

300g tinade jordgubbar
4st gelatinblad
0,75dl vatten
1dl socker
2,5dl vispgrädde

Garnering:

jordgubbar
citronmeliss


Gör så här:

1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Skär tårtbottnen 1/2 centimeter mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.

2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.

3. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.

4. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.

5. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.

6. Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.

7. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.


Vilken dag

Datum 2009-09-30 | Tid 17:34:54
Har haft en helt okej dag idag. Dagen började med att jag gick ut på en morgonpromenad vid 7tiden. Gick i ungefär en timme. Faktiskt väldigt härligt och detta ska jag fortsätta med vid fint väder och de dagar då jag inte börjar 8.15 för då hinner jag inte. Åkte till skolan sedan och förvåntade mig inget speciellt egentligen men har aldrig haft så kul som jag hade idag. Gud, vad vi skrattade. Det var inget som var speciellt roligt men vi alla var nog lite trötta. Är svårt att berätta så att ni ska tycka det är roligt, för man var nästan tvungen att vara där för att förstå.

Nåja, vi sitter och pratar om att boka in tider för när vi ska träffas och bestämmer på tisdag. När jag föreslår runt tiotiden går alla med på det. Helt plötsligt säger D: Vi behöver ju inte bestämma någon exakt tid utan vi kan ju se vad som passar, helt allvarligt. J då som ser helt förskräckt ut protesterar lite och menar på att vi måste ha en tid och att vi precis bestämde vid tio. D förklarar då att det hon menade var att vi kan se när det passar att sluta för dagen. Vad var det som var roligt egentligen?

Detta var inte allt kul? som hände idag men tar inte upp mer då ni kommer tro att jag är totalt sinnessjuk eller liknande. För M tyckte inte det var roligt. Jag och min sjuka humor.

Annars idag har inget speciellt hänt. Kommer nog inte hända något heller men jag är glad för att det är onsdag i alla fall så jag är rätt på dagarna. Fick nämligen för mig att det var onsdag igår.

Hoppas ni haft en bra dag idag?

Arrivederci!

Mina ärenden är fixade

Datum 2009-09-29 | Tid 16:15:45

Nu har jag lyckats fixa alla mina ärende. Först åkte jag till Lund och ordnade med tågkortet. Var tvungen att ta några passfoto eftersom det krävs för att man ska kunna ha studenttågkortet. Bliderna blev urusla. Nåja bättre det än att betala 210kr mer än vad jag behöver. Åkte tillbaka till Eslöv och gick först till Synsam för jag vill ha nya glasögon, är trött på mina gamla. (Vill ha några som mer markerar och syns. De jag har nu märker man knappt av då det är tunna bågar och ingenting runt glasen. Har fått hem fyra olika par att pröva så får se vilka jag bestämmer mig för. Ni ska få se bilder, men bilderna i sig är inte bra haha. Ni får gärna komma med era synpunkter på vilka ni tycker passar mig bäst). Efter det gick jag till Coop för att äntligen hämta ut mina böcker, så nu har jag fått hem dem också. Ska nog börja läsa den ena ikväll innan alla bra tvprogram börjar. Först är det Idol sedan dubbelt upp av Desperate Housewives. Sådant gillar jag!

   

    

Om siffrorna syns otydligt på bilden så är det följande som gäller. Bild 1 är längst upp till vänster, sidan om är bild 2. Längst ner till vänster är bild 3 och sidan om är bild 4. Låt höra era synpunkter!

Vad händer annars hos er ikväll?

Adiós!

 


Gymnasietiden

Datum 2009-09-29 | Tid 09:02:57
Saknar gymnasiet grymt mycket. Aldrig att jag har haft bättre skolår än jag hade då. Visst att det blev lite tjafs och missförstånd i ettan men det var inget vi inte redde ut. Fick hur många underbara vänner som helst som jag hade grymt roligt med varje dag. Att vi var en liten klass på inte ens 20 personer gjorde oerhört mycket för vår fina sammanhållning. Jag gick en underbar linje där jag endast hade teoretiska ämne två dagar i veckan. De övriga tre ägnade jag åt att vara i bageriet, där vi lärde oss allt från enkla matbröd till fina tårtor. En fantastisk lärare hade vi också som trodde på en och stöttade oss. Vi hittade alltid på roliga saker, åkte och bowlade med mera. En fantastisk tid som jag aldrig någonsin kommer glömma!

Idag måste jag ta tag i boken och även åka till Lund för att fixa mitt tågkort, bara för att jag ska ha ett för studenter måste det fixas hos Skånetrafiken. Suck! Idag ska även mitt paket hämtas ut, igår orkade jag inte. Lat som jag är.

Är glad att det var Calle som kom med i Idol och inte Piotr. Calle gjorde bra ifrån sig igår med, tittade inte bara ner i golvet. Framsteg gillar vi!

Nu väntar duschen på mig så att jag kan bli klar och komma iväg någon gång.

Au revoir!

Plugg

Datum 2009-09-28 | Tid 07:54:06
Usch ja, denna dagen kommer bestå av enbart plugg. Nästan i alla fall. Har varit grymt slarvig med det denna vecka men har litteraturseminarium på onsdag så jag måste se till att en bok blir läst åtminstone.

Denna bok är det tänkt att jag ska läsa.

Igår hände det inte allt för mycket hos mig. Tittade mest på tv och läste lite andra böcker. Sedan åt vi pizza för jag orkade verkligen inte laga mat och det gjorde inte M heller. Pizza är gott ibland så de få gånger jag äter det då kan jag faktiskt unna mig det.

Jag hoppas det slutar regna så att jag kan gå till Coop och hämta ut mitt paket från Adlibris. Eftersom det inte finns fler böcker av Läckberg får det duga med Jungstedts böcker. Fast ska verkligen inte klaga på den tredje boken för den var bra. Igår gick den på tv men eftersom jag var så sjukt trött somnade jag efter halva. Typiskt mig!

Nu ska jag börja plugga så att jag kan bli klar någon gång.

Adiós!

Fest och äckliga gubbar

Datum 2009-09-27 | Tid 09:45:10
Var ju på fest igår och det var kul. Satt och pratade och spelade lite fyllespel och så. Den enda jag kände riktigt bra på festen var Marielle men det gjorde ingenting, alltid kul att lära känna nya människor även om jag träffat tre av dem ett par gånger. Festen slutade kanske inte så trevligt men så kan det vara.

Jag och Marielle gick till torget och satt på Stenssons trappa och pratade. Var bara vi som fick vara kvar på trappan för vakterna körde ner alla andra. Var två killar som ville ha våra nummer men det fick de inte. När de hade tjatat lite visade jag bara upp vänstra handen och visade ringen. Det enda de sa var " aj, fan" haha.

Killen som spelar keyboard i ett band pratade med Marielle, det uppskattade hon. Han varnade även för en gubbe som var på väg upp till oss. Den här gubben satte sig bredvid Marielle och började prata, jag ignorerade honom totalt för att inte uppmuntra honom till något. Marielle frågade honom hur hans kväll varit och när han då säger att han inte fick något men att vi kunde hjälpa honom, då fick vi nog och gick. Snuskgubbar, är det värsta som finns. Tur ingen av oss satt där ensam i alla fall.

Var hemma vid kvart i fyra tror jag, pratade lite med M som var vaken. Somnade dock ändå relativt snabbt. Som ni märker så är jag redan vaken trots att det blev så sent. Jag är inte känd för att sova länge oavsett när jag somnar.

Idag får jag se vad som händer. Blir nog ganska lugnt framför tvn.

Arrivederci!


Marknad

Datum 2009-09-26 | Tid 14:34:42
Har varit en tur på marknaden med Marielle idag, köpte inget men blev riktigt sugen på en parfym som luktar skitgott och fortfarande har lukten kvar. Kanske går ner imorgon, menar 120kr är billigt :). Ska festa ikväll så blir att slappa famför tvn resten av dagen, så man orkar med.

Har inte så mycket mer att berätta, men imorgon får ni uppdatering om hur det var ikväll.

Vad händer hos er?

Au revoir!

Storhandlat

Datum 2009-09-25 | Tid 21:16:47
Är hemma igen efter att ha storhandlat. Blev dock inte så mycket som jag trodde det skulle bli men så kan det vara ibland. Blev heller aldrig någon ny sadel till cykeln men ska se i nästa vecka om det kan fixas då.

Fick träffa min systerson idag :). Han är verkligen den sötaste ungen på jorden. Väldigt snäll att ha med i affären också, inget tjat inget gnäll. Synd han inte är min.

Har kollat lite idol men missade typ halva så får kolla reprisen på söndag, en av våra katter lyckades välta ner en kaktus så all jord och stenar bara flög över halva golvet, därav att jag missade programmet.

Imorgon ska jag hämta ut mitt paket från Adlibris, är Mari Jungstedts böcker som kommit. Är även marknad här så går väl dit en runda skulle jag tro.

Såg filmen från bröllopet, så fin :). Blev nästan rörd igen, men lyckades hålla tillbaka tårarna. Har bara så svårt för att se och höra mig själv på film men det var väldigt vackert :).

Annars ikväll händer inget speciellt, ska bara ta det lugnt. Kanske händer något kul imorgon, vi får hoppas helt enkelt.

Adiós!


Idol

Datum 2009-09-24 | Tid 21:14:56
Har precis kollat klart Idol och ja, vet inte riktigt vad jag ska säga.. Det enda jag är säker på är att jag inte gillar Durna. Hon verkar vara så osäker på sig själv och jag tycker hon har fått för många chanser nu. Är hur många som helst som inte fått så många men som kanske hade förtjänat dem? Jag vet inte, är ingen expert på sådant men det är i alla fall vad jag tycker.

Imorgon händer följande:
- Betala räkningar
- Plugga
- Fixa sadel till min cykel
- Storhandla mat


Får se om något mer händer men inget jag planerat i så fall. Förhoppningsvis får jag mina böcker imorgon så att jag har lite roligare och mer spännande böcker att läsa. Mari Jungstedts tredje bok är riktigt bra och jag hoppas det håller i sig i nästkommande böcker. Tycker nästan att det tar tre böcker för författarna att få till det riktigt bra, likadnat för Läckberg men de två första är inte dåliga. Inte det jag säger, men just det här lilla extra kommer in senare.

Have a nice evening!

Lång dag blev kort

Datum 2009-09-24 | Tid 17:33:27
Idag var det riktigt svårt att gå upp från sängen, den var extra skön idag. Efter lite suckande slängde jag av mig täcket och gick med trötta steg till duschen. Åkte iväg till skolan och var beredd på en låång dag. Tack vare att många inte kom så gick våra miniredovisningar mycket fortare. Tre timmar tidigare kunde vi läma skolan. Det är man grymt tacksam för. Fick även veta att en dag på schemat inte finns, så har helt plötsligt en extra ledig dag. Inte helt fel det heller.

Annars tar jag det lugnt idag, har lite huvudvärk och känner mig småseg. Imorgon är det löning+Csn. Me like!



Såg att kanal5 visar de två sista avsnitten av Desperate Housewives på tisdag och veckan därpå drar säsong sex igång. Ser verkligen framemot det, säsong fem slutad ju så sjukt spännande och jag är grymt nyfiken på vem Mike faktiskt gifte sig med. Jag hoppas på Susan, men blir inte förvånad om det ändå är Katherine. Vem hoppas ni på, eller tror?





Arrivederci!

Kvällen slutar tidigt

Datum 2009-09-23 | Tid 21:16:42
Nu är det alldeles snart dags för mig att gå och lägga mig. Jag vet klockan är inte ens halv tio men jag ska upp redan halv sex imorgon. Bara för att jag inte orkat duscha idag måste jag göra det innan jag åker till skolan. Börjar redan 8.15 därför blir det så tidigt.

Har sett på idol nu. Vad tycker ni, har ni någon favorit än? För min del är jag bara glad att Nils inte gick vidare, har aldrig gillat honom. Vet inte vad men något gör att jag stör mig lite på honom.

Idag har jag inte gjort någonting mer än slappat. Det var riktigt skönt!


Chokladbiskvier

Datum 2009-09-23 | Tid 12:25:16
Ca 55 små biskvier.

Bottnar:
250 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 äggvitor

Fyllning:

50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g kesella
2 äggulor
ev. 1-2 msk cognac eller likör

Glasyr:
275 g mörk blockchoklad
1 msk matolja

Gör såhär:
1. Börja med bottnarna. Riv mandelmassan fint och tillsätt sockret och äggvitorna. Rör om ordentligt.

2. Klä tre plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten i knappt teskedsstora klickar en bit ifrån varandra. Doppa fingret i vatten då och då (smeten klibbar inte fast lika lätt då).

3. Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter eller tills kakorna är jämnt gyllenbruna. Låt svalna och lossa sedan från pappret.

4. Smält smöret till fyllningen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör om då och då tills den smält. Rör ner kesellan och blanda noga. Tillsätt äggulorna. (Här kan du blanda i likör eller cognac om så önskas).

5. Klicka ut lite smet på den flata sidan av varje biskvibotten. Placera biskvierna i frysen.

6. Smält under tiden chokladen till glasyren över vattenbad. Rör om och tillsätt matolja när chokladen smält helt. Låt svalna något.

7. Ta ut biskvierna från frysen. Doppa dem i chokladen och skrapa av överflödig glasyr. Ställ kallt att stelna.


Dags för lite bilder

Datum 2009-09-23 | Tid 10:45:38
Hade tänkt visa upp det jag fick hem från Gina Tricot igår och även någon mer bild. Ska försöka bli bättre på det här med bilder, så att fler kommer upp. Blir lite roligare då.




Den gråa och den rosa toppen är från GT medan den gröna klänningen kommer från Sisters point.
Min lilla katt Nova fick också komma med, har nog inte visat en bra bild på henne än.

Vad händer hos er idag?

Trevlig kväll på B2

Datum 2009-09-22 | Tid 21:26:43
Har haft en riktigt trevlig kväll på B2 med Marielle. Vid fem bestämde vi oss för att träffas för vi båda hade lite tråkigt. Så det fick bli vårt klassiska ställe B2. J jobbade ikväll och han var lika trevlig som vanligt. Han visste precis varför vi var där och kunde även räkna ut vad vi ville ha. Det kallar jag uppmärksamhet! Jag och Marielle satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Vi har alltid något att prata om oavsett hur ofta vi ses. Det tycker jag är skönt. Vi förstår också varandra även om vi inte alltid tycker likadant. Sådant är skönt, sådan vänskap borde alla ha.

Nu sedan jag kom hem har jag bara tittat på Idol och suttit här lite. Imorgon blir det läsning av lite kurslitteratur till nästa vecka, annars händer nog inget annat kul.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Adiós!

Ingen bra dag

Datum 2009-09-22 | Tid 13:07:57
Dagen har inte börjat så bra för min del, vaknade riktigt tidigt imorse med huvudvärk. Då den inte ville ge med sig när det var dags för mig att stiga upp för att kunna åka till skolan bestämde jag mig för att stanna hemma. Tråkigt då lektionerna är roliga till skillnad från stillasittande föreläsningar. Jaja, inget att göra åt det. Har därför inte gjort något alls idag men nu börjar huvudvärken ge med sig som tur är.

Fick mina fina kläder från Gina Tricot idag :). Kan visa sedan när jag väl tagit foto på det.

Vad händer hos er idag?

Au revoir!

Underbar dag

Datum 2009-09-21 | Tid 17:15:56
Denna dag har varit underbar på många sätt. Har haft ett jättefint höstväder, inte för varmt men heller inte kallt. Kunde ha ballerinaskor på när jag var ute. Jag och M gick och handlade, tycker det är så mysigt att gå och handla tillsammans med någon. Blir lite roligare. Vi har även lagat en urgod lasagne, vi må inte vara mästerkockar men grymma är vi ändå!

Det kanske inte var en sanndröm trots allt. Jag vet inte, kanske tiden utvisar detta för mig så småningom. Kan inte säga att jag blev besviken direkt, trots allt ändå ganska skönt att det inte blev som jag trodde. Satt och tänkte på hur det varit innan och jag är bara glad att slippa vara med om det mer.

Ikväll blir det nog mys framför tvn med tzatziki och grönsaksstavar, dock blir det chips för Ms del :).

Ha en trevlig måndagkväll!

Arrivederci!

Sanndrömmar

Datum 2009-09-21 | Tid 08:14:58
Finns sanndrömmar eller är det bara vad vi inbillar oss? Jag själv är tveksam men samtidigt har saker inträffat som gör att det borde stämma. Har vid två olika tillfällen drömt om samma sak bara det att det sker annorlunda. Igår hände något i verkligheten som nästan är som drömmarna jag haft. Dock var slutsatsen inte lika tydlig som i drömmarna jag haft men ändå nära. Åtestår att se vad det kan leda till. Om det är som jag tror är jag väldigt osäker på hur jag ska ställa mig till det. På ett sätt vill jag men på ett annat inte. Kan det bli några förändringar som kommer få mig att må bättre eller kommer det vara som innan. Jag vet inte, och antagligen ingen annan heller. Är bara mitt slutgiltiga beslut som kan avgöra och det skrämmer mig att jag inte kan veta i förväg. Detta är ändå något stort. Blir bara förvirrad av att tänka på det.

Idag är jag minsann duktig, har redan startat min första maskin tvätt och kommer tvätta lite till, har verkligen inga kläder att ta på hig haha. Hade tänkt städa lite idag också, se om man får lite hjälp från sambon men det tror jag. Han brukar vara duktig.

Igår såg jag filmen Kommissarien och havet som gick på fyran. Den var väl bra så men har man läst boken då blir det svårt att ta till sig filmen för man jämför bara med boken. Det enda tråkiga var att jag inte hade hunnit läsa ut boken så imorse när jag gjorde det visste jag vem mördaren var. Nästa vecka kommer den tredje boken att visas. Gäller för mig att ligga i med boken så att jag hinner bli klar. Boken är oftast mer spännande än filmen. Ni som inte vet så är det Mari Jungstedst böcker som visas. Jag visste det inte förrän jag hörde det av en på tvn som sade det.

Nu får jag gå till tvätten, så den inte glöms bort.

Adiós!

Har man tråkigt så har man

Datum 2009-09-20 | Tid 19:15:30

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?

3st, husnycklar och till mina föräldrar


Vilken svordom använder du mest?
Skulle tro att det är ”fan”.

Äger du en iPod?
Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Ingen tid just nu

Hur många resväskor äger du?
En som jag fick av min farmor och farfar

Använder du flip-flops även när det är kallt ute?
Verkligen inte

Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica och Coop

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jag är gärna med på bild även om det är svårt att erkänna

Vilken var den senaste filmen du såg?
Harry Potter och den flammande bägaren

Har några av dina vänner barn?
Nej

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Bil och körkort

Har någon någonsin kallat dig lat?
Har nog hänt, jag har själv kallat mig det

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Behövs ej, räcker att jag sätter på tv:n

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Ingen

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Chokladmjölk

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej

När var senast någon stötte på dig?
Någon gång i somras, han som äger pizzerian nedanför mig

Vad åt du till middag?
Fiskgratäng

Använder du huvtröjor?
Ja

Kan du vissla?
Faktiskt inte

Har du någonsin deltagit i en demonstration?
Nej

Vem var den sista som ringde dig?
Pappa, har jag för mig

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Allt som befinner sig på marken och snurrar. Helst fort

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, men det är så det är

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0413

Tittade du på tecknat när du var liten?
Klart. Vem gjorde det inte?

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Jadu, Nova Lund är rätt stort ändå

Hur många syskon har du?
Två

Är du blyg inför det motsatta könet?
Inte direkt

Vilken film kan du alla replikerna till?

Har nog inte sett en film så pass många gånger
Äger du några band-t-shirts?
Nej.

När flög du senast?
Har aldrig gjort det

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Sex, även om det bara är fem som är likadana

Läser du för skojs skull?
Oh ja!

Pratar du några andra språk?
Njae, inte direkt

Diskar du din egen disk?
Ja, men sambon hjälper också till

Har du gråtit offentligt?
Det har hänt

Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och, även om de är min sambos

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Oftast planer men önskningar hade inte varit helt fel

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, kunskap kan man aldrig få för mycket av

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Ja, en tatuering på skuldran

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Tycker man kan dela såvida inte killen är stormrik

Kan du kasta macka?
Ja, kanske inte världsbäst men det går

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej.

Vad har du med dig in på bion?
Godis och Cola

Vem var din favoritlärare?
Stina, som jag hade i bageri/konditori

Har du någonsin dejtat någon av en annan ras?
Nej

Vad har du för väder?
Någorlunda varmt men lite molnigt

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Ja, tatueringar gör inte ens personlighet

Har du en blogg?
Ja, annars hade du inte kunnat läsa mina svar

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Svenska och allt i bageriet

Gillar du att flyga i flygplan?
Jag har aldrig flugit.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Snäll och omtänksam

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Hmm, inte vad jag kan komma på

När sov du senast på golvet?
Oj, har det ens hänt?

Vilken är din favoritdrink?
Gillar röda och rosa drinkar

Gillar du din boendesituation?
Inget fel på den men ett hus tackar jag inte nej till

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
6-8

Äter du frukost dagligen?
Ja, har börjat lära mig

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Definitivt inte

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Kanske på högstadiet men inte sedan

Vilken är din favoritfrukt?
Nektarin, persika

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ibland

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
22

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja oftast

Tror du på liv på andra planeter?
Tveksamt

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Vill jag inte skriva här

Vad var det senaste du åt?
Gurka

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Ingen skillnad

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Paul Anka var dum nog att göra en låt som hette ”Diana”. Bara för att pappa gillar den låten fick jag heta det.

Gillar du senap?
Inte så direkt

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Oj, det är inte alltid så trevligt haha

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Nej, är grymt höjdrädd

Sover du på sida, mage eller rygg?
Sida eller mage

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Oj, ingen aning

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej

Tycker du om att krama folk?
Ja, kramar är mysigt

Skulle du säga att du är trendig?
Inte supertrendig men heller inte helt otrendig

Äger du en digitalkamera?
Ja, det gör jag J

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera?
Är svårt att veta det på förhand

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen, vad jag vet i alla fall

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?

Gillar inte Star Wars

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja ibland

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Ps I love you

Tycker du att du är attraktiv?
Kan jag inte påstå

Vad är du allergisk mot?
Lite pollen men annars inget

Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Det är upp till var och en. Jag skulle dock inte ha sex om där inte var känslor inblandat

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Varför skulle jag få det?

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Då hade jag hetat Dennis


Mysig lördag

Datum 2009-09-20 | Tid 08:46:12
Hade en mysig lördagkväll igår med M. Vi låg i soffan och kollade film, var faktiskt lite nyttiga med. Hade grönsaksstavar med tzatziki. Tzatzikin kanske inte är den nyttigaste men grönsakerna var ju bättre än chips i alla fall. Tycker det är minst lika gott med grönsaker som med chips men M höll inte med så han ångrade nog att han inte köpte chips haha.






Känner för att hitta på något idag men vet inte vad. Är söndag idag och det är ju inte mycket som har öppet heller. Nu är det innan löning med så man är inte den rikaste direkt. Får väl se vad som sker. Har varit duktig idag och läst, så nu är jag nästan klar med kurslitteraturen också. Tror jag blir klar idag faktiskt om jag bara öppnar boken en gång till.

Idag fyller söta T år. Grattis gumman!

Arrivecerci!

Segt

Datum 2009-09-19 | Tid 16:39:59
Dagen har känts väldigt seg. Har inte hänt något och tror inget händer ikväll heller. Jag och M ska i alla fall försöka hitta en film som vi båda vill se vilket är lättare sagt än gjort haha. jag gillar det mjuka romantiska och han det lite mer hårda :).

Idag har jag i princip bara läst. Dels lite kurslitteratur men Fyrvaktaren har ju hägrat mest, därför har jag bara suttit och läst den för jag har inte kunnat lägga den ifrån mig. Nu är jag klar med den och den var bra men det var inte den bästa. Favoriterna är Stenhuggaren och Tyskungen. Har ni inte läst hennes böcker så gör det. Ni kommer inte bli besvikna.

På fredag kan jag förhoppningsvis få hit min cykel om jag bara lyckas fixa en sadel. Hade varit sjukt skönt att ha en när jag ska till och från träningen, är trots allt en bit dit. Blir nog även storhandling på fredag, är så trött på att behöva handla ett par gånger i veckan. Därför är det bra att pappa kan köra hem oss från Höör eftersom det är där City gross finns.

Nu ska jag ta och äta lite, känner att det behövs.

ha en toppenkväll alla!

Adiós!

Fredag

Datum 2009-09-18 | Tid 18:23:44
Äntligen fredag och helg. ska i och för sig plugga lite i helgen men det gör inte så mycket då inget annat är inplanerat.

Idag har jag hunnit med en massa saker så jag är väldigt nöjd över mig själv. Började morgonen med att läsa dagens kvot av kurslitteraturen plus ett extra kapitel, har mindre att läsa imorgon. Därefter diskade jag lite men är en del kvar som M får ta sedan. Har även varit på banken på ett ärende som visades inte behövdes lite typiskt men men. Därefter träffade jag Marielle och vi tog en fika på Grappa. Alltid trevligt och vi har alltid något att prata om. Begav mig sedan till Coop för att handla lite och nu är jag hemma och har precis ätit. Har även läst i Fyrvaktaren, vill bara få veta mer om offret, det är så spännande. Gillar att Läckberg går bakåt i tiden, då det förflutna har ett sammanhang till det det som hänt.

Förresten ni missar väl inte att rösta till Blogawards 2009?

http://www.veckorevyn.com/blogawards/rosta/index.xml



Au revoir!

Fläskfilé Provencale

Datum 2009-09-18 | Tid 10:24:47
Detta recept är för 4 portioner, riktigt god middag och det blir ännu bättre med en sallad till.


600g fläskfilé
25g smör
salt och svartpeppar
1kg potatis
rapsolja till stekning

Vitlökssmör:

75g rumsvarmt smör
3st vitlöksklyftor
2msk persilja
salt och peppar


Gör såhär:


1. Putsa fläskfilén ren från hinnor och senor. Bryn den runt om i smör på medelstark värme, i 2-3 minuter i en stekpanna. Salta och peppra väl.

2.
Skala och skiva potatisen tunt i matberedaren eller med en mandolin. Skölj potatisen väl. Häll av vattnet och lägg upp potatisen på en ren kökshandduk och torka den torr.

3.
Stek potatisen i omgångar I olja i en het panna tills den blir gyllene. Salta och peppra potatisen väl. Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form (ca 12x20 cm).

4.
Värm ugnen till 125 grader. Sätt en stektermometer i mitten på fläskfilén och lägg den ovanpå potatisen på formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till ungefär 65 grader.

5.
Vitlökssmör: Blanda 50 g av smöret med vitlök och persilja i en matberedare tills smöret är illgrönt. Bred ut smöret till en fyrkant på 10x15 cm på ett bakplåtspapper och lägg det 5 minuter i frysen. Skär resterande smör i två stavar och rulla ihop dem i bakplåtspapper till en 10 cm lång rulle. Ta ut det gröna smöret ur frysen. Lägg rullen på kortsidan av det gröna smöret och rulla ihop så att det gröna smöret helt täcker rullen. Förvara i frysen en stund.

6. Ta ut formen med fläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuter innan det skivas. Höj ugnsvärmen till max. Skiva köttet och lägg tillbaka ovanpå potatisen. Skiva vitlökssmöret och fördela det över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen. Låt stå tills vitlökssmöret nästan smält helt. Servera genast tillsammans med en stor grönsallad.


Smaklig måltid!



Fyrvaktaren

Datum 2009-09-17 | Tid 19:38:00
Har börjat läsa min nya bok nu. Den verkar bra men har inte kommit så långt än så vill inte uttala mig om det på det sättet än men jag gissar på att den är minst lika bra som dem andra :). Läckberg är sjukt skicklig till att skriva, det är spännande rakt igenom. Hoppas det kommer fler böcker av henne.

Har inte hänt mycket ikväll men så är det ibland. Har i alla fall strukturerat upp mitt läsande fram till tisdag, håller jag bara planeringen så ska det gå bra. Jag är dock sämst när det gäller disciplin, haha. Har sagt till mig själv att jag ska ha läst klart de första två kapitlen i boken innan två. Då har jag lite tidspress och då kan jag också prestera lite bättre. Vaknar jag bara i rimlig tid imorgon bör det inte vara så svårt. Jag fungerar bäst på morgonen som sagt.

Nu ska jag se lite tv, vi hörs imorgon!

Puss och kram!

Litteraturseminarium

Datum 2009-09-17 | Tid 15:03:20
Då har jag varit på litteraturseminarium, gick bra och det är alltid roligare att diskutera arbetslagsvis än i basgrupp. Frågan vi skulle ha i åtanke var hur vi som lärare förhåller oss till kursplanen i matte och svenska. Är mycket att tänka på och kursplanen ska alltid vara med i arbetet man gör med barnen. Vi kom i alla fall fram till att matte och språk hör ihop för matte är så mycket mer än bara 1+1 och så vidare. Vi började även prata om andra saker också men det är bara roligt.

Var och handlade med M innan och vi ville ha något snabbt att äta så det blev vanliga pizzor man kan köpa i affären, suck säger jag bara. Min pizza hade knappt någon fyllning, vilken besvikelse. Blev någotlunda mätt i alla fall. Jag passade även på att hämta ut min bok så ska börja läsa den idag hade jag tänkt. Då jag beställde från författarens hemsida fick jag den även signerad av henne :).

Har inget planerat för ikväll så får se lite vad som kan tänkas hända. Hade varit roligt om något dykt upp.

Arrivederci!

Hemma igen

Datum 2009-09-16 | Tid 18:11:58
Nu har vi kommit hem igen, allting gick bra men Salsa är så trött. Vaknar väl upp snart tror jag, de blir ju lite dåsiga av narkosen. Lilla gumman! Veterinären var trevlig och väldig snäll som gav oss örondroppar till båda katterna utan extra kostnad :). Passar mig som är student och inte har så mycket pengar.

Apropå att inte ha så mycket pengar. Det märks verkligen när man vill handla något kul typ kläder. Jag älskar kläder och shopping men har sällan råd att handla. Får se lite hur lönen ser ut för augusti då kanske jag har råd med något litet plagg i alla fall. Kanske ska försöka skaffa extrajobb någonstans men det är så svårt att få ju.

Ikväll händer inget speciellt, ska till skolan imorgon. Har ett förbannat litteraturseminarium men det är bara med arbetslaget och det är rätt så skönt. Slipper hela basgruppen liksom.

Ha en trevlig kväll alla!

Arrivederci!


Recept

Datum 2009-09-16 | Tid 10:23:08
Recpet kommer bli en ny kategori i min blogg. Kommer bli väldigt blandat med olika goda ätbara saker. Fast då jag är utbildad bagare/konditor blir det nog mest på det lite sötare :). Hoppas ni hittar något som passar er. Givetivs kommer alla recept vara prövade av mig innan de läggs ut här, för jag vill inte lura er läsare :).

Denna tårta är urgod och passar för alla tillfällen.

Kladdig chokladtårta med hallontopping

10 portioner.

Chokladbotten:

150g smör
150g mörk choklad
2dl strösocker
1dl vetemjöl
2tsk vaniljsocker
1krm salt
3st ägg

Hallontopping:

400g frysta hallon
500g mascarpone
2dl florsocker

Dekoration:

100g mörk choklad
färska hallon

Tilllagning:
Enklaste favorittårtan vars botten består av en omarbetad kladdkaka. Går alldeles utmärkt att förbereda och frysa in och sedan ta upp en dryg timma innan servering.
1 Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Banda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.

2 Smöra och bröa en springform med 24 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25– 30 min. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.

3 Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.

4 Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallerna från pappret.

5 Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.


Onsdag

Datum 2009-09-16 | Tid 10:08:57
Idag har jag varit duktig minsann. Var ute och gick en hyfsat lång runda redan vid halv åtta imorse. Anledningen var att jag skulle försöka hitta den nya friskis och svettislokalen, är fortfarande inte riktigt säker på om det är där jag tror för jag hittade inget nummer på byggnaden och jag såg inte vad det stod på flaggorna heller då det var totalt vindstilla. Vill så gärna börja träna igen, får gå dit där en annan gång när det blåser lite mer helt enkelt.

Idag ska Salsa kastreras, stackars katt som inte får äta något idag men hon överlever nog. Eftersom det inte finns någon veterinär som är bra i Eslöv, vad jag vet så blir det i Höör. Jobbigt att behöva åka tåg och sedan hämta bilen hos mamma och pappa men så får det bli. Första gången Nova ska vara ensam också, annars har hon alltid haft Salsa som sällskap men hon klarar det säkert bra då hon vet hur man välter en lägenhet :).

Har till och med läst lite ur den andra boken, så har hunnit två kapitel redan men det finns typ 11 stycken. Får se hur mycket jag får läst tills imorgon, då det är dags för litteraturseminarium. Har blivit en mindre i arbetslaget, är inte säker men då vi inte hört något från en av tjejerna kan vi inte räkna med henne. Trots att vi försökt få tag i henne så svarar hon inte. Hon ska inte komma och tro att hon kan hoppa in när vi gjort halva arbetet för sådant gillar inte vi. Antingen är man med från början eller inte alls. Sedan kan man ju bli sjuk någon gång eller få annat förhinder men då kan man höra av sig, vilket hon inte gör.

Måste nog ha lite frukost nu, glömde köpa bröd igår så får nog bli filmjölk men det är gott det också :).

Au revoir!

F-klassen

Datum 2009-09-15 | Tid 11:55:48
Åkte iväg tidigt imorse för att vara på skolan vid åtta. Barnen var verkligen jättesöta men man märker att de blivit större för de håller lite mer distans än vad de små barnen gör. Åkte till Lund där de fick leka fritt på en lekplats. Passade på att fråga vad de var intresserade av och vad de gillade att leka. Fick fram en hel del och förskollärarna berättade vad de höll på med i verksamheten. Nu gäller det att bara pussla ihop alla delar till en bra föreställning, hade varit så kul och få VG men det är riktigt svårt på högskolan.




Idag händer nog inte så mycket mer, kanske följer med M och handlar. Beror på om jag orkar annars blir det att läsa den andra boken men jag vill helst inte, de böckerna brukar vara ganska tråkiga men som sagt det är ett nödvändigt ont. Nu hade det inte varit helt fel med lite Ben och Jerry haha.

Adiós!

Beroende

Datum 2009-09-14 | Tid 16:29:50
Det är alldeles för lätt att bli beroende av olika saker. Alla har nog någon gång under sitt liv varit beroende av något. Jag blir oftast beroende av ätbara saker. Just nu är det Ben och Jerryglassen som gäller. Har fått en ny favorit idag, nämligen Phish food. Gudomligt god och verkligen värd de 50kr den kostar :). Har ni några beroende?



Idag har jag varit ett ärende på banken, annars har det inte hänt mycket. Känner mig fortfarande lite sliten och är frusen idag. Är ju sådana tider nu. Har även läst klart en av kurslitteraturen, det gjordes imorse. Vet inte varför men jag fungerar bäst på morgonen när det gäller att plugga. Får ändå försöka läsa lite från den andra boken ikväll. Blev i alla fall bestämt att jag och mitt arbetslag ska till en förskoleklass imorgon, ska tydligen följa med dem på utflykt. Ska bli himla mysigt :). Var så längesedan som jag var i kontkat med barn på det sättet. Saknar att ha VFT, men nästa termin då är det dags igen. Hoppas jag inte måste vara på en Ur och skur för det har jag redan varit på men risken är nog stor, är inte mycket för att vara ute i dåligt väder. Ajja, det löser sig!

Får se om vi har något ätbart i kylen som vi kan ha till middag ikväll.


Arrivederci!







Höst

Datum 2009-09-13 | Tid 19:24:13
Nu har det nog blivit höst på allvar. Riktigt kallt idag och jag som inte har någon ordentlig höstjacka. Vinterjackan känns fortfarande för varm. Har kollat runt på lite olika sajter efter en jacka men inte hittat någon jag gillat. Någon som har ett bra tips?

För övrigt idag har vi varit hemma hos min syster. Alltid trevligt att komma dit. Min systerson är riktig busig och trotsåldern sitter i. Går väl över med tiden. Han har ju sina speciella idéer för sig :). Han blev glad för bilen jag gav honom och det är ju ett plus. När jag frågade om han skulle följa med mig hem så sa han ja men det är ju skola med mera imorgon så får vara till en annan dag. Hade en trevlig eftermiddag, är inte alltid man har det.

Imorgon vet jag inte vad som händer, ska egentligen besöka en förskoleklass men vet inte om vi får tag i någon annars blir det att läsa kurslitteratur vilket är lika viktigt men mycket tråkigare.

Ha en trevlig söndagskväll.

Au revoir!

Helg

Datum 2009-09-12 | Tid 10:56:53
Jag gillar helgen för det är de enda dagarna i veckan jag tillåter mig själv att faktiskt slappna av och inte tänka alltför mycket på det vardagliga. Dock kommer någon liten tanke fram i alla fall men det kan jag överleva. Händer nog inte så mycket denna helgen men kan vara skönt för har haft fullt upp varje helg enda sedan jag slutade jobba i början på augusti. Har varit fester och resor med mera men kul har jag haft.

Imorgon så kanske vi i och för sig ska hem till min syster. Min systerson har ju fyllt år men då var vi i Polen. Måste ju fira honom såklart. Får se hur det blir, skulle prata med varandra nu i helgen.

Är sugen på kina/thailändskmat idag, får väl se hur det blir men om jag känner mig och M rätt blir det något egenlagat trots allt. Grekiskt hade heller inte varit helt fel.

Jag gillar min nya mobil, läcker färg och design. Passar mig perfekt :).

Nu ska jag gå och äta frukost tror jag, magen börjar kalla på mat nämligen.

Adiós!

Sköna fredag

Datum 2009-09-11 | Tid 14:48:37
Idag har jag inte gjort överdrivet mycket, men det är väl helt tillåtet ibland? Har dock läst några enstaka sidor i en av böckerna som ska vara lästa till torsdags. Det tar sig! Det som däremot är ett litet problem gällande skolan är att jag och mitt arbetslag fortfarande inte har hittat någon förskoleklass att besöka. Det är lite mer komplicerat än att bara komma dit och hälsa på för de ska nämligen komma till oss sedan när vi spelar upp vår föreställning. Får hoppas det löser sig på bästa sätt.

Just nu är M och handlar, han ska även hämta ut paketet innehållande min nya mobil och hans datorgrej. Håller inte så noga koll på vad det var han skulle ha. Haha, typiskt mig.

Ikväll är det bra program på tv så jag har och göra :). Vad ska ni göra ikväll?



Såhär ser min nya älskling ut! Söt va?

Det här med att plugga

Datum 2009-09-10 | Tid 17:09:21
Det går som vanligt inget vidare bra för min del. Finns så mycket annat som är roligt. Har i alla fall varit på Lindex och en ny bh blev införskaffad plus ett litet set med fransk manikyr. Nu blev det inte jättebra men för att vara egengjort och att inte vara van att använda högra handen är jag nöjd. Har även läst lite, dock ingen kurslitteratur utan Mari Jungstedst böcker. De är bra men Läckberg är fortfarande min favorit. Får förresten snart hennes nya bok Fyrvaktaren. Blev skickad från adlibris idag eller vad det nu stod i mailet. Lycka oavsett :).

Annars händer inte mycket ikväll, hoppas fortfarande på att mobilen ska komma imorgon men blir nog inte förrän på måndag skulle jag tro. Nåja, den som väntar på något gott som man brukar säga. Det komiska är att jag och en klasskamrat hade likadana mobiler förra året och nu när vi träffas igen efter sommaren har hon lyckats skaffa samma mobil som jag ville ha, i samma färg dessutom haha. Spelar ju inte så stor roll men ändå lite konstigt för det finns ju sjukt många mobiler att välja mellan.

Nu ska jag fortsätta läsa lite, kanske att jag börjar på en av böckerna men det är knappast troligt haha. Ha det bra ikväll!

αντίο!

Nästan ledig idag

Datum 2009-09-10 | Tid 09:24:02
Som sagt nästan ledig, har inget schemalagt och behöver därför inte åka in till skolan men har lite kurslitteratur att läsa. Det är nästan värre än att behöva åka in till skolan. Dessa bäcker är i alla fall inte speciellt tjocka så går väl någorlunda fort att läsa. Annars idag ska jag till Lindex för att köpa en ny bh, min lyckades gå sönder på ett konstigt sätt. Hur kan bygeln knäckas på mitten? Därav har ena delen trängt igenom tyget och det är inget vidare skönt. Så måste ha en ny. Hoppas nu jag hittar en bra, är så svårt att hitta en riktigt bekväm som sitter bra.

Jag är fortfarande förkyld och alla vet ju hur det är. Jag hoppas på att bli frisk innan veckan är slut. Igår beställde jag en ny mobil så jag hoppas den kommer imorgon.

Vad har ni för er idag?

Arrivederci!

Är det inte det ena så är det något annat

Datum 2009-09-09 | Tid 17:04:22
Japp, nu när magen börjar kännas bättre drar jag på mig en riktig förkylning. Typiskt, jag som inte orkar vara sjuk längre. Får hoppas förkylningen blir kortvarig helt enkelt.

Idag var jag i skolan och det var helt okej. Kul att några få matteuppgifter kan få så olika svar beroende på hur man väljer att lösa dem :). Blev en kortare dag än vad jag trodde då den ena läraren var sjuk och hennes del föll bort eftersom den andra läraren inte var riktigt insatt i hennes planering. Tråkigt på ett sätt men ändå skönt då jag inte mår helt bra. Nu är jag ledig tills måndag då vi förhoppningsvis ska besöka en förskoleklass för lite inspiration :)

Har inte så mycket mer att skriva, väntar på att maten ska bli färdig. Kyckling idag :).

Au revoir!

Lund

Datum 2009-09-08 | Tid 12:37:36
Åkte till Lund imorse för att vara på kvinnokliniken vid nio. När jag fick träffa en sjuksköterska blev det återigen några prover som jag redan lämnat ett antal gånger. Resultatet bör ju inte ha ändrats tycker man. Blev lite väntetid innan jag blev inkallad till doktorn. En kvinnlig var det vilket jag tycker är bra men hon hade en hyfsat ung kille med som skulle bli gynekolog så småningom. Aldrig någonsin har jag tyckt att en undersökning känns så dumt som den gjorde idag men det var nog för att han satt och tittade på plus att hon förklarade vad och hur hon gjorde. Allt såg i alla fall bra ut och det verkar inte vara något allvarligt fel på mig, som tur är.

När jag var klar där gick jag och M till stan för han ville köpa en jacka och han hittade en jättefin på H&M. Jag köpte även ett par nya svarta leggings, mina gamla är fulla med stora hål. Sedan gick vi och åt på Coffee Break, blev wraps med kyckling och bacon med currysås. Riktigt gott är det. Kändes konstigt att äta där med M då det brukade vara dit jag gick med tjejerna från klassen men det går inte längre då de snart flyttar upp till Gävle. Saknar dem riktigt mycket faktiskt men så är det. Life goes on!

Nu är jag bara hemma och tar det lugnt, ska även klicka hem en ny mobil hade jag tänkt. Ska bara bestämma färg först. Vad har ni för er idag?

Arrivederci!

En dag i skolan

Datum 2009-09-07 | Tid 21:36:10
Idag var det första skoldagen som sagt. Det verkar vara en bra och rolig kurs. Har två bra lärare varav den ena är extremt duktig på drama och berättar historier och sådant på ett grymt sätt. Har nog kommit i ett bra arbetslag också, känner bara en av dem sedan innan men har sett två andra någon gång ibland. Tycker det är synd att jag inte kan vara med de imorgon för det verkar ändå bli kul men får en uppdatering av min kompis på kvällen.

Ska snart gå och lägga mig, upp hyfsat tidigt imorgon. Ska vara i Lund redan vid nio. Bra i och för sig att det är så tidigt då jag kanske har en chans att få veta vad som är felet. Börjar dessutom bli förkyld, har ont i halsen men hoppas på att det inte blir värre. Orkar inte mer nu.

Hörs imorgon om jag kommer hem någon gång haha.

Arrivederci!

Dags för allvar igen

Datum 2009-09-07 | Tid 10:11:46
Idag börjar skolan, är lite blandade känslor faktiskt men blir nog bra. Känner väl en tre stycken som ska läsa samma så jag är inte helt ensam. Egentligen var det inte meningen att jag skulle åka till skolan idag för jag trodde att jag skulle åka till Lund och kolla upp felet med magen. När jag ringde dit och förklarade mitt läge var allt de kunde göra att ge mig en preliminärtid (tror det hette så). Imorgon ska jag dit istället och missar en dag i skolan men hellre det än att ha det som jag har det. Otur för mig är att jag redan hunnit skicka mail till mina lärare om att jag inte kunde komma idag, eftersom jag trodde jag skulle in idag. Nåja får väl säga att jag hann in i tid eller något. Haha, så typiskt mig att alltid strula till det. Kan i alla fall säga att jag inte kan vara med imorgon och det är jag säker på. Hade i och för sig kunnat ta en annan tid men vem vet när den tiden finns hos dem. Kan ju vara en väntetid på flera veckor. Ska bli skönt att få det gjort med.

Börjar inte förrän i eftermiddag och jag slutar 17.00. Segt! Hade hellre börjat 8.00 och slutat 12. Även om det innebär att stiga upp vid sex. Nu är jag inte hemma förrän 18 men har i alla fall sällskap med en annan tjej som också bor i Eslöv, hade varit myclet drygare annars.

Förresten kan jag inte visa några Polenbilder då kameran glömdes hemma. Inte konstigt med tanke på hur stressigt det blev. Kanske kan få några av Ms föräldrar. Har heller inte lagt in bilderna från Göteborg än, jag vet jag är slö av mig haha.

Hörs ikväll så berättar jag om min första skoldag på termin 5. Tiden går fort, läser ju bara sju terminer. Iih, snart klar ju :).

Adiós!

Allt

Datum 2009-09-06 | Tid 22:15:40
Först och främst ber jag om ursäkt för en kass uppdatering.

Detta inlägg kommer handla om lite allt möjligt men mest om resan.

Anledningen till den dåliga uppdatering är att i fredags trodde jag att jag skulle till vårdcentralen och sedan komma hem en timme senare men tji fick jag. Jag blev undersökt av läkaren och fick även lämna urin och blodprov. Han trodde det var min blindtarm som var felet och gav mig en remiss att ta med mig till akuten i Lund. Så det var bara att åka dit, kom dit där vid ett tiden och vid halv fyra fick jag hjälp. Nya prover togs men denna läkare trodde inte det var blindtarmen i alla fall men att det däremot kunde vara urinvägsinfektion, suck. Jag fick ytterliggare en remiss att ta med till gyn på kvinnokliniken. Satt där och väntade hur länge som helst och där var mycket folk och de hade knappt någon tid för någon. När klockan var kvar över sex gick jag för jag var tvungen att ta bussen halv sju till Ystad. Så jag vet med andra ord fortfarande inte vad det är för fel på mig. Verkade dock inte vara allvarligt. Tur att M åkte hem tidigare så att han hann packa våra kläder, blev ju lite bråttom där ett tag. Ska ta reda på imorgon hur jag ska göra med det uteblivna besöket och se om jag kan komma dit igen. Är ju bra att veta vad som är fel.

Nu till själva resan, orkar ju inte prata om sjukdomar hela tiden.

Resan var jättetrevlig och det gick bra att sova på båten haha. På fredagen gjorde vi inte så mycket på båten än åt, klockan var ju rätt mycket. Deluxe hytt hade vi, nästan finare än hotellrummet vi hade i Göteborg :). Nice!

På lördagen när vi checkat in vilade vi lite innan vi gick ut på stan. Där var rätt fint men eftersom det regnade blir allt så grått och tråkigt. Jag köpte i alla fall en ny handväska :). Tyckte vi åt hela tiden men blir väl så på en semester. Maten var god och så. På kvällen gick vi längs strandpromenaden och gud vad jag önskade att det vore varmare så man hade kunnat bada, för där var verkligen en jättefin strand. Synd bara att man inte förstår språket och de var inte jättebra på engelska men kroppsspråk fungerar alltid.

Idag blev det inte gjort så mycket, åt en god hotell frukost naturligtvis och sedan begav vi oss mot båten igen. Väl på båten lade vi av oss våra väskor och sedan tog vi en runda in i affären. Köpte lite godis och även lite öl till pappa. Åt ytterliggare god mat men blev nog lite för mätt, en buffé är aldrig bra, man äter alltid för mycket haha. Tiden gick ändå ganska fort trots att det inte fanns hur mycket som helst att göra. Kvart i åtta var vi framme i Ystad igen. Jag träffade till och med en kollega från i somras, hon bodde på samma hotell som oss. Världen är bra liten men inte så konstigt då både hon och Ms mamma är från Polen åker de dit rätt ofta. En rolig resa tar fort slut och jag har inte varit hemma en timme ens. Är verkligen trött nu.

Hörs imorgon!

Nervös

Datum 2009-09-04 | Tid 08:37:00
Är lite nervös idag, ska ju till läkaren. Imorse ringde en sjuksköterska mig och sade att min läkare var hemma med sjukt barn så hon kunde inte ta emot mig. Då fick jag två val, antingen vänta till måndag eller gå till en annan läkare. Jag hade gärna väntat men eftersom jag börjar skolan på måndag så har jag inte tid. Därför valde jag att gå till en annan läkare. Blev en manlig läkare istället men M sade att han var bra så jag behöver väl inte oroa mig. Hoppas bara få veta vad det är för fel och om det går att åtgärda, inget man vet ju.

Det som annars händer idag är att jag ska packa. Åker hemifrån halv sju ikväll. Ska bli roligt trots att jag oroar mig för sovandet på båten men det går förhoppningsvis bra. Vad händer hos er idag?

Au revoir!


Imorgon istället

Datum 2009-09-03 | Tid 19:04:51
Får inte veta vad det är med min mage förrän imorgon, när jag väl blev uppringd så fanns det inte fler tider att ge mig. I alla fall inte hos min egen doktor och visst jag är glad jag ska till henne för hon är jättebra, hade lika gärna kunnat få hos någon annan som är mycket mindre bra. Hoppas på det bästa nu!

Idag har det inte hänt så mycket, dock har jag ändå sprungit upp och ner från lägenheten ett antal gånger men är man glömsk så är man :). Ska snart äta lite, även om det tar emot men har inget större val, mat är ju viktigt.

Imorgon åker vi iväg på en weekend, dock ska det regna hela helgen så vi får väl hoppas på det bästa. Är bara så tråkigt att det ska vara dåligt väder på min första utlandsresa :(. Tydligen är det kulingvarning vad gäller blåst och vi som ska sova på båten. Ser inte alls framemot det.


Adiós!

Telefonköer

Datum 2009-09-03 | Tid 08:28:03
Jag hatar verkligen telefonköer, oavsett när man ringer har alltid minst 10 andra hunnit ringa före. Hur lyckas man? Har fortfarande ont i magen och mår illa så därför tycker jag att det bästa är att kolla upp vad det kan vara. Rinde sjukvårdrådgivningen igår och hamnade på plats 30, Gah! Gick ändå ganska fort och henne jag pratade med sade att jag borde söka hjälp och att jag skulle ringa jourcentralen i Lund, men med tanke på att klockan redan var närmre halv åtta på kvällen kändes det som meningslöst då de stänger 22.00. Därför är jag än en gång i telefonkö idag på vårdcentralen. Har angett telefonnummer så de ringer väl upp när det är min tur.

Hoppas verkligen att jag får en tid för är sjukt jobbigt att må såhär och ingenting hjälper. Har ingen matlust men äter ändå lite bara för att jag måste men inte heller det fungerar. Känner mig så orkeslös också, orkar inte göra något. Sover dåligt gör jag också men inatt har jag sovit lite mer än jag gjort innan och det är ju bra.

Usch detta inlägget blev inte så kul men så kan det vara ibland. Alltid kan man inte vara på topp. Jag återkommer när jag vet min diagnos om det nu ens finns någon haha.

Arrivederci!

Inget nytt

Datum 2009-09-01 | Tid 19:49:27
Här har inte hänt något nytt sedan igår, vi är fortfarande sjuka men förhoppningsvis är M på bättringsvägen då han varit sjuk sedan förra veckan. Jag blev inte sjuk förrän i söndags tror jag det var. Får se om vi åker iväg i helgen, Ms mamma ville ju inte M skulle åka om han var sjuk men att jag ändå kunde åka med för resan är trots allt redan betald. Visst jag förstår henne där, det är en del pengar men tror hon på fullaste allvar att jag tänkt åka iväg en helg med dem utan M? I så fall tror hon fel! Vi hoppas M blir bättre så att vi åker med utan större problem :).

Blev bara ett kort inlägg men har som sagt inte mycket att skriva. Jag lever i alla fall och det är positivt!

Adiós!