Vit chokladmoussetårta med jordgubbar
1st färdigköpt tårtbotten, skiva
Vit chokladmousse:
150g vit choklad
0,5msk smör
2,5dl vispgrädde
2st äggulor
jordgubbsmousse:
300g tinade jordgubbar
4st gelatinblad
0,75dl vatten
1dl socker
2,5dl vispgrädde
Garnering:
jordgubbar
citronmeliss
Gör så här:
1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24–26 centimeter i diameter. Skär tårtbottnen 1/2 centimeter mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
3. Vispa grädden. Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
4. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
5. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker och ta kastrullen från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockervattnet. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
6. Vispa grädden. Vänd snabbt ner grädden i den kalla jordgubbspurén med luftiga tag.
7. Häll jordgubbsmoussen över den vita chokladmoussen. Täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur cirka 30 minuter innan servering. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.
Hej, jag tycker du har en fin & bra blogg. Så nu lägger jag till den på bloglovin, kika gärna in på min blogg & lägg till den med!:)
Kikar in och önskar dig en bra dag!
sv: ja eller hur, vi får hålla tummarna för det :)
sv: jaha vad roligt :) Jag pluggar till sjuksköterska så det ska jag jobba med sen :)
Det är säkert gott.
ja verkligen! :) en helt fantastisk känsla!
det där lät gott, måste jag prova ;D