Spenatpaj med kyckling
Ingredienser:
3 plattor fryst smördeg
1 st uppvispat ägg
Fyllning:
ca 250 fryst spenat
1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 st gul lök, hackad
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.
3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.
4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.
5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.
6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.
Måste erkänna att jag inte prövat detta recept än men jag kommer göra det. Låter verkligen gott! Hinner ni pröva före mig så berätta hur den smakade.
Ikväll ska vi äta från en pizzeria, orkar inte laga någon mat idag. Jag tänker dock vara något sånär nyttig och äta räksallad, lite bättre än pizza. Det enda onyttiga där är brödet man får till och såsen men det går nog bra.
Ska bli hälsosammare nu ju. Försöker även träna lite mer än tidigare. Har varit duktig hittills. Hade det inte regnat på morgnarna så hade jag tagit mig en promenad varje dag. Jag hoppas på fint väder imorgon.
Ha en trevlig kväll alla! Missa nu inte kvalfinalen i Idol.
Arrivederci!