Haha

Datum 2009-10-31 | Tid 22:23:47

Det var en gång en man som satt på en pub helt ensam. Men så kom det en snygg kvinna som mannen följde med hem. De hade lite kul i sängen men så såg mannen ett foto vid sängkanten av en annan man. Han blev lite misstänksam och frågade:
- Är det där din make?
- Nej då, svarade kvinnan och flyttade sig lite närmare mannen.
- Men är det din pappa då?
– Nej, sa kvinnan och nafsade honom lite på örat.
- Är det din bror då?
- Nej, sa kvinnan, det är jag innan operationen.


Ibland är killar bra

Datum 2009-10-31 | Tid 18:23:37
Satt lite med min rapport innan idag och tyckte verkligen det var sjukt svårt att finna lämplig litteratur då ingenting hade med matematik att göra. Ms kompis som är på besök sade att det inte spelade någon roll eftersom jag ska argumentera för mina val jag gjort och det i sig har ju inte med matematik att göra men jag hade verkligen snöat in mig på det. Allt känns lättare nu tack vare det han sade.


Bara en av böckerna jag använder mig av, finns många fler.

Fast killarna är bra på andra sätt också, just nu till exempel så fixar de i köket och så ska de laga maten. Vilken service jag har med andra ord. Hade det bara varit jag och M här hemma hade jag inte sluppit undan. Nu är det dock vår kompis som själv valt att hjälpa till vilket han egentligen inte behöver men vill han så ska inte jag hindra honom ;).

Ha en toppenlördag allihop!

Up!

Datum 2009-10-31 | Tid 12:14:20
Efter en riktigt god middag med kyckling, potatisgratäng och grönsaker till det så tittade vi på filmen Up. Den var faktiskt ganska rolig även om den är en barnfilm. (Fast jag gillar animerade och tecknade filmer trots att jag är vuxen, kommer aldrig komma ifrån det. Disneyfilmer är bara så speciellt att se. Favoriterna är Skönheten & odjuret och Lejonkungen).



Annars gjorde vi inte så mycket mer än att prata en massa, blir ju så när man inte setts på länge. Har ätit lite lyxfrukost idag, är inte så ofta man har frukostbullar men ibland om det är lite mer speciellt. Vet inte vad som händer idag, killarna ska nog se F1 och lite andra killserier. Jag får hålla mig till datorn för jag är inte speciellt intresserad av vare sig F1 eller Stargate. Kanske kan få med mig killarna på en promenad också men ja, jag har inte några stora förväntningar på det precis.

När jag gick till affären passade jag på att titta på alla färger träden har fått nu. Tycker det kan vara mysigt med höst när det är så fint väder som det är idag.



Adiós!

Städning pågår

Datum 2009-10-30 | Tid 13:06:42
Allt bra idag?

Vi håller på för fullt med att städa, som vanligt tar jag hand om disken och köket medan M plockar iordning och dammsuger. Tycker det fungerar bra med att göra på det sättet för då vet vi vad vi ska göra så vi inte bara står och inte vet något ;).

I eftermiddag kommer en vän hit vilket ska bli himla kul då det var ett tag sedan man sågs. Får se lite vad vi känner för att göra ska iallfall laga lite god mat, tror det blir potatisgratäng med något kött och sallad till det :).

Vad ska ni ha för er ikväll?


Arrivederci!

Effektiv är mitt andra namn

Datum 2009-10-29 | Tid 20:41:09
Tycker jag har varit oerhört effektiv idag till skillnad mot många andra dagar. Först shoppingen sedan läste jag igenom två kompisars handledning plus att jag satt och skrev lite på rapporten även om jag aldrig pluggar kvällstid. Tro det eller ej men hör och häpna JAG gick och tränade ett baspass :).

Precis hemkommen därifrån och ska snart ta mig en dusch, är ju inte den fräschaste som gått i ett par skor om man säger så ;). På något sätt känner jag mig lugn och harmonisk när jag varit och tränat så nu ska jag verkligen ta tag i det ordentligt. Söndag är det dags igen eftersom jag börjar med baspassen tills jag fått upp konditionen lite och byggt upp mer styrka.



Just nu känner jag mig lite som honom men det ska vi ändra på :).

Puss och Kram

Shopping

Datum 2009-10-29 | Tid 16:42:00
Nu är jag hemma efter en dag fylld med shopping. Riktigt roligt var det och jag fick även med mig hem ett par nya svarta leggings (fjärde paret dett år, de går lätt sönder) och en underbar skjortklänning. Åt wokade nudlar med kyckling och grönsaker riktigt gott :). Marielle fick också lite handlat lite orättvist att hon hade presentkort så hon slapp göra av med pengar ;). Tyckte dock att det var värt att lägga ut pengar på kläderna då jag gillade klänningen riktigt mycket och leggings behöver jag alltid. När vi kom tillbaka till Eslöv gick vi till B2 för lite varm choklad, mums! Är rätt trött nu, man blir det efter att gå runt i affärer bland folk. För det var helt sjukt hur mycket folk där var ändå är det bara torsdag. Undrar lite om folk inte har arbete att gå till eftersom många var i 30-40års åldern.

Ikväll händer nog inte mycket, orkar inte göra något känner jag. Blir väl mest tv och en bok skulle jag tro. Vad händer hos er ikväll?



Klänningen jag köpte!




Min outfit för dagen! Nova fick vara med på ett hörn.
I bakgrunden är vardagsrummet med dessa coola takfönster. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet då jag tittade på denna lägenhet. Tur att vi hade första plats i kön.

Nova Lund

Datum 2009-10-29 | Tid 08:06:47
Äntligen ska jag få shoppa lite :). Ska bli riktigt kul att komma iväg även om det inte är till något magiskt ställe, är ett helt vanligt köpcenter så inget jättespännande men var längesedan jag var där och lite nytt i garderoben tackar man aldrig nej till. Vill faktiskt köpa ett par jeans men har så svårt att hitta några som jag trivs i och som sitter bra så får se hur det blir med den saken. Vet att jag ska köpa ny sjal iallafall för min förra glömde jag på tåget. Kan med nästan 100% säga att jag kommer ha något plagg från GT med mig, gillar kläderna där otroligt mycket och där finns alltid något snyggt.



Har inte orkat plugga idag heller men känner fortfarande ingen panik över det för jag vet att jag kommer bli klar i tid. Vet vad jag ska skriva och jag har ett par dagar till. Kommer gå bra detta :).

I helgen får vi besök vilket ska bli trevligt längesedan man såg honom :). Fast blir nog inget Halloweenfirande för vår del ändå, tycker inte det är så märkvärdigt. Är som vilken dag som helst. Ska ni på Halloweenfest i helgen?

Nu frukost och sedan göra sig iordning får se lite respektabel ut när man ska till storstan ;).

Adiós!


Godnatt

Datum 2009-10-28 | Tid 22:36:23
Nu ska jag dra mig tillbaka för ett par timmars sömn i ett härligt duntäcke. Hoppas på att vara lite piggare imorgon så att jag orkar springa på Nova Lund med Marielle. Måste plugga lite med imorgon annars får jag nog sitta i helgen men det är lite tråkigt då vi får besök. Ska nog lösa sig.





Sov gott!



Veckans blogg

Datum 2009-10-28 | Tid 16:39:48
Jag är med i veckans blogg hos Jessica så rösta gärna på mig där :).

Tack på förhand!

Så seg

Datum 2009-10-28 | Tid 16:31:19
Är så sjukt seg idag att det finns inte. Har verkligen inte gjort något vettigt idag och har till och med sovit en stund men inte blev jag piggare av det. Förstår inte varför jag är så sjukt seg. Om det beror på tidsomställningen och höstmörkret eller om jag håller på att bli sjuk kanske? Vilket fall så är det lite jobbigt men ska försöka sova ut ordentligt imorgon så att jag orkar springa omkring på Nova Lund. Hade tänkt plugga lite också innan jag åkte dit för efteråt får jag nog inte mycket gjort.

Ska snart laga middag blir väldigt enkelt idag men det är ändå bara vanlig onsdag så spelar ingen roll.

Vad ska ni ha till middag ikväll?

Adiós!

Har nu bestämt mig

Datum 2009-10-28 | Tid 09:51:28
Har bestämt mig för att vänta med att fixa med håret. När man är student får man prioritera hur viktigt saker och ting är. Om jag måste välja mellan ny frisyr eller kläder så blir det kläder såklart. Tror jag ska åka till Nova Lund imorgon och hittar jag då något snyggt vill jag såklart kunna köpa det utan att få ångest för att mina pengar försvinner. Hade man inte haft alla räkningar att betala hade det varit mycket enklare men även studenter måste betala hyra. Önskar att man hade kunnat få 3000 mer i månaden för då hade jag överlevt utan problem.

Idag har jag inte varit lika duktig som igår, har inte blivit något pluggande och kommer säkert inte bli det heller. Känner att min energi inte är på topp för plugg och tycker då det är bättre att strunta i det för att sitta och skriva utan att känna för det blir oftast inte bra, inte för mig iallafall. Har fått lite feedback för min handledning och det känns bra. Nu vet jag att jag är på rätt spår när det gäller något inom skolan åtminstone :).

Vad händer hos er idag?

Själv funderar jag på att gå på ett Kibalans pass på Friskis och Svettis, undrar lite hur det är. Någon som prövat?

Au revoir!




Ny frisyr eller inte

Datum 2009-10-27 | Tid 16:41:25
Vet inte om jag ska fixa till håret eller inte. Jag vill jättegärna men ja, det kostar en del. I och för sig är det riktigt billigt där jag går men ändå. Är inte bara klippning jag vill göra utan även färgning och slingor. Funderar på att kanske bara göra en av de sakerna. Vilken i så fall? Enbart slingor kanske ser dumt ut och bara färg blir tråkigt i längden. Hur ska jag sedan klippa mig? Vill ha någon häftig frisyr men då kommer genast tanken om jag inte passar eller trivs i det. Min frisör är väldigt duktig och jag har alltid blivit nöjd just för att jag kört på den säkra vägen. Vi får se lite men jag trivdes grymt bra i det jag gjorde sist så kanske blir samma.



Detta tyckte jag blev grymt snyggt! Vad tycker ni?

Kör ni den säkra vägen eller ni vågar pröva nytt när det gäller frisyrer?

Som en liten flitig myra

Datum 2009-10-27 | Tid 08:41:33
Har varit uppe i snart två timmar och redan jobbat på. Har skrivit ytterliggare två övningar till lärarhandledningen. Ska skriva en eller två till och en lite mer beskrivande del för hur länge det är tänkt att de ska jobba med övningarna. Sedan är det dags för rapporten så imorgon kan jag nog påbörja den.

Hade tänkt tvätta idag men den första tiden är redan påbörjad och jag har inte ens någon aning om den är ledig eller inte. I och för sig har vi ju tvättmaskin i lägenheten men har man mycket tvätt är det lättare att kunna tvätta två maskiner i taget och så är det bättre möjligheter till torkning i tvättstugan.

Chokladet jag skulle pröva igår var det godaste Marabou gjort enligt mig. Kan varmt rekommenderas! Smakade jul <3.

Mina ögon är inte alls trevliga idag, kliar och har sig. Känns som att det är grus i ögonen fast det inte är det. Lite rädd för ögoninflammation för sist jag hade det kändes det likadant. Jag hoppas det bästa!

Ska kila ner och kolla läget i tvättstugan nu.

Adiós!

Då var det kväll

Datum 2009-10-26 | Tid 16:46:53
Nu känner jag att det är dags att hålla kväll. Har pluggat det jag skulle göra idag och jag tyckte det var riktigt kul att skriva ihop det. Jag och M bestämde oss också för att gå och handla (och så passade jag på att skicka iväg min gamla mobil till sin nya ägare). Mat kan vara riktigt dyrt ibland men dessvärre ett nödvändigt ont. Vi handlade inte så jättemycket tyckte jag, bara två kassar och kattsand. Nåja nu behöver vi inte handla på ett tag iallafall.

Ska pröva Marabous vinterchoklad idag, sägs vara riktigt gott vilket jag tror också då det är med alla härliga julsmaker. Ni som prövat chokladet, är det gott?






Ikväll ska jag bara mysa i soffan med någon romantisk komedi, min favoritgenre när det gäller filmer. Behöver samla nya krafter inför plugget imorgon och även inför träningen. Har nu bestämt att jag ska träna tre gånger i veckan och börja med baspassen för att komma igång sedan blir det hårdare tag.

Ibland önskar jag att jag hade jobbat istället, just för att verkligen kunna känna sig ledig kvällar och helger. Samtidigt vet jag att det jag läser till nu är det jag vill jobba med sedan. Hade jag hoppat av nu hade jag ångrat mig resten av mitt liv. För jag vill jobba med barn och inte stå inne i ett varmt bageri mitt i natten och knåda deg. Minns när jag hade praktik på gymnasiet och började klockan fyra på morgonen. Det var inte kul att behöva gå och lägga sig vid åtta på kvällen för att orka upp klockan tre. Nej, då passar förskoletider mig bättre :).






Ha en trevlig kväll alla!

Puss och kram



Regn och plugg - tråkigare än så blir det inte

Datum 2009-10-26 | Tid 08:25:02
Regnar en hel del där ute vilket är tråkigt då allt blir så dystert. Det blir knappast bättre av att jag måste plugga idag men hade tänkt att bara skriva två av aktiviteterna idag. Det borde gå ganska fort när jag väl vet hur det ska läggas upp. Är inte skrivandet som är det krävande utan det är att komma på vad man ska skriva om och hur det ska läggas upp på ett bra sätt så att det går lätt att följa den röda tråden. Kommer nog gå bra detta. Har bestämt mig för att jag ska vara klar med alla aktiviteter på torsdag för att kunna börja med rapporten på fredag. Hoppas jag kan vara tillräckligt flitig för att kunna ha en pluggfri helg men då krävs det mycket ifrån mig. Jag har ingen självdisciplin överhuvudtaget och gör ganska mycket i sista sekund, dock brukar det gå bra ändå men får försöka bli bättre.

Som ni kanske förstår så kommer det nog inte ske något annat här idag, måste förvisso gå och handla också men pauser behövs också för att kunna rensa hjärnan på tankar.

Igårkväll gick jag och Marielle till B2 där vi brukar hålla till när vi träffas. Hur ofta måste man besöka ett ställe för att räknas som stamkund? Vi är nog inte långt ifrån iallafall, men jag vet en person där som uppskattar att vi kommer dit :).

Har träningsvärk som sjutton idag, märks att jag inte tränat på länge för kroppen är ovan. Ska försöka gå dit oftare och nu när det bara tog 15 minuter att gå dit så kanske jag kan trotsa mörkret och ta mig dit även på kvällen eftersom alla pass är kvällstid mitt i veckan. Får köpa mig en reflex så att jag syns när jag går för vet inte riktigt hur upplyst det blir på industriområdet där lokalen ligger.

Dags för frukost sedan kör vi 100% plugg.

Vi hörs senare så berättar jag hur långt jag kommit.

Arrivederci!

Haha

Datum 2009-10-25 | Tid 17:55:00
Ett äldre par, Arne och Elsa, är på semester i mellersta USA. En dag är Arne ute och promenerar själv på gatorna i en småstad. Arne, som alltid har drömt om att äga ett par äkta cowboyboots, blir alldeles till sig när han får syn på ett par i ett skyltfönster. Dessutom är de nedsatta till halva priset. Han går in och köper dem och promenerar sedan tillbaka mot hotellet med stolta steg för att visa frugan sitt inköp.
- Ser du något som är annorlunda, Elsa? frågar han och ställer sig mitt i rummet.
Elsa slänger en blick på honom och svarar:
- Nix.
Arne blir frustrerad och stormar in i badrummet där han tar av sig alla kläder tills han står spritt språngande naken, iklädd endast sina nya, blänkande boots. Han går ut i rummet igen och ställer samma fråga:
- Nå Elsa, ser du något ANNORLUNDA?
Elsa tittar upp och säger:
- Vad skulle det vara? Den pekar neråt i dag, den pekade neråt i går och den kommer att peka neråt i morgon. Arne blir ännu mer frustrerad och skriker:
- OCH VET DU VARFÖR DEN PEKAR NERÅT, ELSA? DEN PEKAR NERÅT FÖR ATT DEN TITTAR PÅ MINA NYA BOOTS!
Elsa skakar på huvudet och suckar:
- Du skulle ha köpt en hatt, Arne, du skulle ha köpt en hatt..

Spenatpaj med kyckling

Datum 2009-10-25 | Tid 17:47:43
Antal portioner 6

Ingredienser:

3 3 plattor fryst smördeg
1 1 st uppvispat ägg
Fyllning:
ca 250 ca 250 fryst spenat
1 1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 1 st gul lök, hackad
1 1 burk krossade tomater
1 1 msk olivolja
2 2 msk tomatpuré
1 1 tsk oregano
1 1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 2 dl riven ost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.

3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.

4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.

5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.

6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.




Träning

Datum 2009-10-25 | Tid 14:37:19
Var som sagt och tränade innan idag, riktigt kul var det och det känns härligt efteråt. Ska försöka ta mig dit i veckan också även om jag inte är så glad för att gå dit när det är mörkt. Friskis och Svettis nya lokaler är hur fina som helst. Kändes så fräscht. Var hemma i lagom tid för att inte missa reprisen av Idol då jag inte såg det i fredags.



Sitter nu nyduschad och väntar på att Mammas pojkar ska börja, missade det också. Skulle nog aldrig vilja vara med i ett sådant program men det är kul och titta på. Skulle ni kunna vara med i något sådant på tv?

Får se om det händer något kul senare ikväll men jag tror det knappt. Imorgon är det plugg som gäller för hela slanten. Ska göra klart så mycket som möjligt av handledningen för jag tror det är den lättaste delen. I rapporten ska allt kopplas ihop med teorier och annat. Behöver längre tid till det helt enkelt.

Är så sugen på att shoppa men jag vet inte, kanske unnar mig en dag på Nova Lund om jag får någon att följa med för det är inte roligt själv. Vill ha någon stor mjuk tröja som det gärna går att ha leggings till utan att halva röven syns :). Vet ni någon affär som har sådana?

Ha en mysig söndag!

Vintertid

Datum 2009-10-25 | Tid 07:10:19
Upptäckte när jag startade datorn att det blivit vintertid istället. När jag vaknade imorse var klockan sju och halv åtta steg jag upp, ganska lagom tyckte jag. När jag då inser att min mobil måste flyttas bak en timme var det inte lika kul, det innebär att jag vaknat sex och stigit upp halv sju. Jag är en morgonmänniska och tycker ändå det är lagom att gå upp vid halv åtta men min kropp bryr sig inte om vintertid och jag vaknar efter mina 6-8timmar oavsett.

Jag vet att det finns vissa som gillar vintertiden bättre bara för att de får sova en timme mer men jag som inte kan sova en extra timme tycker bara det är jobbigt. Nåja, nu när jag vet kanske jag kan försöka att somna om eftersom klockan inte är lika mycket när jag vaknar.

Igår gjordes ingenting här hemma, jag låg mest i soffan och kollade tv eller satt vid datorn. Blev den klassiska bakismaten med, Pizza. Jag är inte jätteförtjust i pizza men är man bakis finns det inget godare.

Har ni något speciellt ni äter när ni är bakis?

Ska försöka ta mig till träningen idag, var längesedan nu men så vet jag också att det är en bit att gå och det är inget roligt väder idag. Kanske nöjer mig med att gå en runda med M, får se vad jag känner för. Passet börjar klockan tio vilket ger mig lite mer tid att fundera :).

Adiós!


Vilken morgon

Datum 2009-10-24 | Tid 11:56:49
Idag mår jag som jag förtjänar haha. Egentligen drack jag inte speciellt mycket men jag hade knappt ätit något under dagen vilket inte gjorde saken bättre snarare tvärtom. Går inte in på fler detaljer här ;). Hade iallafall en riktigt trevlig kväll med mycket prat och skratt. Blekte slingor på Sarah och jag hoppas de blev bra.

Idag ska jag inte göra någonting alls, jag orkar inte helt enkelt. Vill egentligen gå och träna idag men blir nog inte så. Ska bara ligga hemma i soffan och mysa med katterna och några bra filmer.

Missade Idol igår men har sett att det var Nicklas som fick lämna, gör mig ingenting för jag har aldrig gillat honom. Ska bli kul att se reprisen imorgon för jag tror att många har varit grymt bra.

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost tror det behövs.

Vad ska ni göra idag?


Puss och Kram


Fredagkväll i Lund

Datum 2009-10-23 | Tid 16:59:25
Ska spendera min fredagkväll i Lund vilket jag inte gjort sedan Januari tror jag. Väldigt längesedan är det iallafall. Ska bli himla kul speciellt också då jag inte träffat henne på länge. Blir riktigt mys med chips, rödvin och bleka slingor :). Nu är det inte jag som ska ha slingorna utan bara göra dem. Jag passar inte i blont då jag är alldeles för mörk för det. Jag har testat och tro mig det var inte snyggt.

Om en timme ska jag bege mig till tåget men är redan klar, gick fort idag men visste ju redan vad jag skulle ha på mig så.

Så ser jag ut på ett ungefär!

Mina små katter är riktigt busiga, iallafall den minsta. Allt är roligt att leka med till och med tops som man har till öronen :). Springer runt med den i munnen precis som en hund. Hon ger så mycket kärlek till mig även om hon är katt. Ångrar inte för en sekund att jag skaffade dessa underbara djur.


Mitt lilla busfrö Nova!

Csn

Datum 2009-10-23 | Tid 12:49:46
Åh idag fick jag och många andra säkert det efterlängtade från Csn. Önskar bara att man fick lite mer men det ska väl höjas med några hundralappar till nästa år om det nu går igenom. Jag kan ju bara hoppas!

Idag åkte jag till Staffanstorp och tittade på två bra föreställningar, tyckte det kändes lite jobbigt att behöva ta sig dit men jag ångrar det inte. Dock var det lite svårt att hitta till skolan vi skulle vara på men det är ju inte vårt fel att en man säger fel väg till oss. Hade iallafall roligt och det är huvudsaken.

Har varit hemma i knappt en timme nu och ätit lite, ska sedan bara ta det lugnt för att orka med kvällen. Ska hem till en kompis i Lund som jag inte träffat på länge och det ska bli riktigt kul. Får väl se lite när jag kommer hem igen, beror ju på när tågen går också.

Vad ska ni göra ikväll?

Adiós!

Oh la la vad mörkt det är

Datum 2009-10-22 | Tid 18:01:06
Det är helt sjukt att det börjar bli mörkt redan vid denna tiden. Fast idag har det varit mörkt hela dagen. Jag blir så sjukt seg och trött när det är så för jag får ingen energi till något. Dessvärre är att jag somnade i soffan när jag kollade på tv, vaknade för en halvtimme sedan. Inte vidare smart men är fortfarande trött, får se hur det går att sova inatt då.

Var i skolan idag ju och såg en föreställning, den var riktigt bra. De som spelade var jätteduktiga och den var jätterolig. Ångrar inte för ett ögonblick att jag åkte iväg om så bara för en timme. Imorgon är det Staffanstorp som gäller, ska också bli roligt och jag tror nog mina mjukisbyxor får följa med dit även om jag ska in i storstaden Lund.

Nu ikväll vet jag inte vad som händer, orkar inte göra särskilt mycket heller. Får se helt enkelt.

Ha en mysig höstkväll!

Au revoir!

Skola

Datum 2009-10-22 | Tid 07:46:54
Alldeles strax ska jag åka till skolan, kommer bara vara där en timme eftersom det bara är en föreställning vi ska se. Jag gillar sådant och jag slipper anstränga mig överhuvudtaget. Idag har jag inte orkat fixa till mig så blir enkla mysbyxor och linne+kofta. Inte ens sminkat mig har jag gjort. Folk får nu tycka vad de vill för jag bryr mig inte. Känns inte vidare lönt att ha snygga kläder på sig om jag ändå bara ska vara där en liten stund och fokus kommer inte ens ligga på mig idag, ingen kommer titta på mig direkt.

Nu har jag kommit på lite som jag kan skriva om i min lärarhandledning, gäller bara att få ihop det bra också. Ska nog gå bra. Är svårt att komma på ett antal aktiviteter som alla ska ha en röd tråd med varandra och handla om matematik eller svenska. Mitt kommer handla om matematik vilket är konstigt egentligen eftersom jag gillar svenska så mycket mer. Efter jag gått mattekursen som ett obligatoriskt sidoämne började jag tycka det var roligt och väldigt enkelt att få in när man jobbar med barnen då matte är mycket mer än bara siffror. Så detta ska faktiskt bli kul att skriva ihop. Synd bara att man måste ha en rapport om det också, där all litteratur ska vara med. Jag slipper iallafall skriva en uppsats för en gång skull.

Nu måste jag kila, hörs senare!

Au revoir!

Teatern

Datum 2009-10-21 | Tid 12:22:07
Nu kan jag äntligen berätta för er som inte såg vår teater vad den handlade om.

Allting börjar med att en tjuv kommer in i leksaksaffären och tar alla leksaker. Det är helt mörkt i rummet och spännande musik är på i bakgrunden. Då en hund skäller blir tjuven rädd och tappar allt han fick med sig.

På morgonen kommer jag in (expedit) och ser förrödelsen, ringer polisen men upptäcker att tjuven klippt av sladden. Då hörs ett skrattande ljud och Hannah Montana, Julie och Dan (från serien Bakugan) kommer in som hjältar. De lovar mig att få iordning i affären och tar barnen till hjälp. De måste även följa tjuvens fotspår för att hitta en kasse med resten av leksakerna som är gömd.

När de är klara kommer jag in igen och tackar alla för hjälpen, när hjältarna flyger hem igen kommer tjuven tillbaka med en leksak som han råkade få med sig, han berättar att hån ångrade sig och jag förlåter eftersom han var ärlig mot att han inte gör om det. Sedan slutar det.

Nu vet jag att det inte alls låter roligt men med ljudeffekter och scenografi samt att vi överdriver i vårt spelande gör det mycket roligare. Jag var nervös innan eftersom vi inte visste hur barnen skulle bemöta oss men de var verkligen med och var jätteduktiga. Skulle gärna spela om den igen för kul det var det.

Såg en annan grupps föreställning och det fanns vissa likheter med vår. Just den här med en tjuv och att de ska leta reda på sakerna samt att tjuven kommer tillbaka och ångrar sig. De var också riktigt duktiga.

Imorgon och på fredag ska vi se resten av klassens föreställningar. Tycker sådant är roligt, lite annorlunda mot en vanlig lektion och redovisning.

Ikväll blir det nog lugna gatan här hemma skulle jag tro. Tar ändå på krafterna att spela teater.

Hoppas ni får en fin dag idag!

Arrivederci!

Nöt!

Datum 2009-10-21 | Tid 07:46:36
Jag är en stor nöt! Har lyckats med att ha samma rubrik på mina två senaste inlägg här i bloggen. Som sagt min hjärna är inte på topp men jag hoppas den snart kommer tillbaka. Inläggen är inte likadana så båda är värda att läsas haha.

Nu ska jag alldeles strax bege mig till tåget, håll tummarna för mig idag.

Adiós!

Nu gäller det

Datum 2009-10-21 | Tid 07:14:11
Idag är det då dags att spela upp teatern vi övat på så länge nu. Kommer bli roligt men vi vet inte hur det kommer gå eftersom barnen ska vara delaktiga och då är det svårt att förutse. Hoppas inte jag blir alltför nervös bara, men känner mig säker i min roll även om jag tycker jag spelar löjligt men så ska det ju vara i teater. Man måste gå in i rollen till 100%, annars blir det bara konstigt.

Igår fick jag ett brev från Malmö högskola, var om No-kursen jag ska läsa som sista sidoämne. Jag mailade kursansvarig och frågade om det gick att ordna så att jag och min kompis kom i samma grupp. Som svar fick jag att de ordnade grupperna efter var vi bor inför eventuell samåkning. JA! Vi båda bor i Eslöv så blir skitbra :).

Nu måste jag ordna ihop mig och äta frukost, i eftermiddag får ni veta hur det gick och även vad vår teater handlade om. Hörs då!

Arrivederci!

Nu gäller det

Datum 2009-10-20 | Tid 19:10:16
Nu är det då dags att bruka lite allvar i skolan. Imorgon är det dags att vis upp vår föreställning vilket ska bli kul. Just nu känner jag mig inte nervös men jag vet också att jag kommer vara det imorgon innan jag kommer ut på scen. Även om jag inte har en jättestor roll så är jag med väldigt mycket kom jag på idag. Tror detta kommer bli bra. Idag har vi som sagt övat nästan hela dagen. Vi hade lång paus idag och passade på att gå till Entré (ett köpcenter) och köpa hårfärg till J.

Kom hem för en timme sedan och har nästan precis ätit. Känner mig förkyld igen, är alltid fram och tillbaka med den. Bryt ut någongång istället!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och samla kraft inför imorgon, ska givetvis se DH men vet redan lite som händer då en kompis redan sett avsnittet :).

Vad har ni för er ikväll?

Arrivederci!

Hyvää huomenta

Datum 2009-10-20 | Tid 07:18:47
Som ni alla säkert kan gissa så är detta finska och betyder god morgon. Eftersom jag inte kom på någon bättre rubrik än god morgon tyckte jag att det blev lite roligare om jag skrev det på ett annat språk. Jag kan faktiskt lite finska för min mormor kommer från Finland men just detta var jag tvungen att slå upp hehe.

Hur mår ni idag? Här ska jag inte klaga, lite trött men det får gå. Vaknade imorse av min ena katt som lade sig bredvid mig och spann samtidigt som hon klappade mig på kinden med tassen. Så himla mysigt! Låg där och mös med henne ett tag innan jag steg upp.

Snart ska jag börja göra mig klar inför heldagen i skolan. Ska träffas runt 9-9.30, är inte så noga i vår grupp ju. Idag är det övning, övning och åter övning som står på schemat. Ska dock bli kul, fast jag känner mig lite löjlig första gången jag kommer in på scen men det kommer gå bra ändå. Min roll är butiksbiträde, så mycket kan jag avslöja :).

Är inte hemma förrän vid sex ikväll, kommer vara skapligt trött då. Ska ändå försöka skriva några rader här. Samtidigt måste jag verkligen hålla mig vaken så att jag inte missar Desperate housewives. Ska ni se det ikväll?

Nu är det dags för frukost :).

Näkemiin!




Trött

Datum 2009-10-19 | Tid 18:57:15
Nu är jag riktigt trött trots att jag bara var i skolan två timmar. Fast har man skola på eftermiddagen, ja då går man hemma halva dagen och bara väntar på att åka iväg och då hinner man bli trött. Energin försvinner på något sätt. Därför föredrar jag att börja vid åtta även om det innebär att gå upp vid sex. Nåja, det gick bra idag och det känns som att vi kan det mesta nu. Var lite krångel med tekniken men det löste vi.

Imorgon är det heldag som gäller och då kommer det sitta till 100%. Ska bli så kul att berätta för er vad den handlar om men vill inte avslöja än ifall någon i publiken läser här.

Min gamla mobil som jag lade in på tradera har blivit såld nu :). Blev dock inte som jag tänkt mig men det blir bra ändå. Får in lite pengar iallafall.

Nu ska jag slöa framför tvn, något annat orkar jag inte med.

Arrivederci!

Städning+skola

Datum 2009-10-19 | Tid 09:44:19
Idag är det då tänkt att jag och M ska städa innan jag drar till skolan. Jag orkar nästan aldrig göra något vettigt när jag varit i skolan så därför tar jag städningen först. Måste få det gjort någongång och det är roligare och går fortare om man är två som hjälps åt. Har inte så mycket att städa men det behövs ändå.

Har skola sent idag, 15-17. Bara för att vi i arbetslaget inte tänkte på att boka sal lite tidigare, men så kan det vara och vi måste öva på föreställningen. I övermorgon spelas den upp och jag är inte speciellt sugen på det men en examination måste ju göras oavsett vilken form den än är i. Tror detta kommer bli bra, vi är ju Höjdarna haha. Vi skulle tydligen ha ett namn på arbetslaget och vi hade inte kommit överens om något vilket gjorde att vi bara sa något rakt ut i luften. Nu måste vi leva upp till namnet också, men det klarar vi säkert.

När jag kommer hem ikväll vilket blir vid sextiden ska jag försöka göra något, vill inte dega ihop helt i soffan. Fast om jag känner mig själv rätt kommer jag hamna i soffan framför tvn ändå. Jag hoppas bara min kära sambo vill och kan ha maten klar när jag kommer hem, hade varit så skönt att slippa laga mat efter en lång dag.

Får se om M är redo för att börja städa nu men tror det knappt haha :).

Hörs senare hoppas jag.

Adiós!




Ny design

Datum 2009-10-18 | Tid 14:58:07
Har fått ny design av Emma, blev jättenöjd över den fast oavsett hur den sett ut hade den varit snyggare än vad jag hade innan haha. Tack än en gång Emma!

Blev ingen överraskningsfrukost för M idag, när jag skulle klä på mig var han redan vaken. Gick dock och handlade iallafall och gjorde pannkakor. Blev gott. Annars har jag inte gjort mycket idag, mest suttit här tycker jag. Vet inte vad jag ska hitta på, återstår att se.

Får väl laga middag någongång också, ska ha potatismos och fiskpinnar idag. Enkelt men gott. Även om fiskpinnar inte är 100% fisk så går det ändå att äta.

Hoppas hoppas att vi kommer iväg, men vet inte riktigt får försöka få tag i dem andra också så att vi kan bestämma lite tider och så. Hade varit kul om det blivit av.

Ska senare i veckan berätta mer om vad föreställningen handlar om som vi håller på med i skolan. Tror dock att jag väntar tills vi spelat upp den för att verkligen kunna berätta hur det gick och vad barnen tyckte. På onsdag spelas den upp, är inte så farligt nervös men vet att jag kommer bli. Har inte en jättestor roll och det tycker jag är skönt, inte så många repliker heller :).

Au revoir!

Söndag

Datum 2009-10-18 | Tid 08:12:50
Suck, vilka tråkiga rubriker det blivit i helgen men ibland är det svårt att få till. Igår var jag som sagt på middag hos svärföräldrarna och det var trevligt. Åt god mat och pratade i största allmänhet om allt möjligt. Vi var inte hemma förrän strax efter sju, var rätt trött när jag kom hem vet inte om det är extra ansträngande att vara där eller vad det är som gjorde att jag var så trött ;).

Nu snart ska jag gå till affären och handla lite. Tänkte överraska M med god frukost och då behöver jag handla, tänkte göra pannkakor eller något sånt. Tror han blir glad iallafall.

Har även sett vinnarna från Blog awards och jag är mest förvånad över att Kenza inte vann men så är det. Kommer knappt ihåg hur jag röstade men jag vet att jag inte röstade på Foki i alla kategorier som hon vann. Vill ni läsa vem som vann vilka kategorier kan ni gå in här.

Nu är det dags att slita av sig pyjamasen och ta på sig vettiga kläder för en tur till Coop. Vi hörs senare!

Arrivederci!

Lördag

Datum 2009-10-17 | Tid 08:12:54
Idag ska vi som sagt hem till svärföräldrarna på middag, blir nog trevligt. Brukar vara det som oftast iallafall så vi får se. Vet inte riktigt hur länge vi stannar där men kommer hem tidig kväll skulle jag tro.

Annars idag ska jag bara ta det lugnt, känner att jag behöver det. Blir intensiva skoldagar nu de kommande veckorna, även om jag har en vecka "ledigt" så måste jag plugga en massa. Lärarhandledning+rapport ska in i vecka 45. Måste komma på 4-5 aktiviteter som man kan göra med 6åringar. Jag klarar det säkert men just nu känns det svårt och tungt. Brukar kännas så innan man kommit igång med en uppgift.

Igår var jag riktigt trött och hade ingen energi till något. Efter Idol gick jag och lade mig, somnade direkt kan jag säga och då hade jag inte ens sett utröstningen haha. Har såklart kollat upp vem som åkte ut och ja, Camilla är ingen favorit men gillar henne bättre än Nicklas. Sålänge Erik, Mariette och Tove går långt är jag glad :).

Ska äta frukost nu sedan se tv eller läsa lite, beror på om det är något intressant på tv.

Adiós!

Outfiten igår

Datum 2009-10-16 | Tid 16:54:29


Såhär såg jag ut igår när vi var ute och åt på vår 4årsdag, hade en svart kofta över.

Förutom mina leggings som är från H&M är det andra från Gekås Ullared.

Massa trams och lite allvar

Datum 2009-10-16 | Tid 15:55:19
Idag har jag då varit i skolan, vilket var roligt som vanligt. Gick väl ändå ganska bra men det är mycket som ska gå i lås men det fixar vi lätt. Har måndag och tisdag också på oss att öva så det ser jag inga problem med. Det enda som känns lite konstigt är att barnen ska vara delaktig i föreställningen vilket innebär att vi aldrig kan vara förberedda till 100%. Får hoppas det bästa helt enkelt. På slutet när vi skulle prata lite om det blev det en del trams och lite mer vuxenprat än det var tänkt. Verkar som att vi har snuskig fantasi i vårt arbetslag :).

Idag händer absolut inget kul och det är så skönt för jag orkar inte göra något. Har bara sovit 3,5 timmar inatt, hade så svårt att somna. Se om jag ens orkar se klart Idol haha.

Imorgon ska vi på middag hos mina svärföräldrar, ska bli trevligt. Blir nog inte att vi stannar där så länge tror jag men vi får se.

Vad har ni för er ikväll?

Puss och kram

Hemma igen

Datum 2009-10-15 | Tid 22:59:04
Nu har vi kommit hem igen efter en mysig kväll. Gick till ett underbart ställe mend supergod mat och bra personal. Åt planka vilket var riktigt gott. Där kan jag äta fler gånger vilket jag kommer göra kanske inte just sådan mat men fika brukar där bli. Var även quizkväll där så jag och M bildade lag med några kompisar, var rätt så svåra frågor så det gick inte så bra för oss haha. Kul hade vi iallafall!

Nu är jag ganska trött så ska snart krypa ner i mitt varma duntäcke :). Upp någorlunda tidigt imorgon men blir säker kul imorgon också.

Hade tänkt lägga upp en bild på min outfit ikväll men eftersom drivrutinerna inte är installerade så blev det inte så, orkar inte fixa det heller men bilden kommer upp imorgon.

Godnatt på er!

Äta ute

Datum 2009-10-15 | Tid 17:45:01
Ska snart göra mig klar för att kunna gå ut. Nu har vi bestämt vart vi vill äta. Ska bli jättemysigt, är inte ofta man går ut och äter ju. Är man student så är man, då har man tyvärr inte råd att lägga pengar på sådana trevliga saker alltför ofta.

Vad ska nu göra ikväll?

Idag

Datum 2009-10-15 | Tid 08:10:33
Idag är det då fyra år sedan jag och M blev tillsammans. Är en lång tid och det kommer bli många år till. Jag var bara 17 när vi träffades, känns ganska avlägset på sitt sätt. Idag blir det en mysig dag för först ska M göra lite ärende i Lund och jag tänkte följa med för vi ska även gå lite i affärer är det tänkt. Ikväll blir det middag på något trevligt ställe. Vet inte än bara, har tre olika att välja på. Får se lite vad vi känner för när det blir dags. Har aldrig varit så lycklig med någon annan som jag är med M, betyder det då att han är den rätte?

http://www.youtube.com/watch?v=M6IGN7GYpRA

Den låten är en av de finaste och den stämmer så bra in på det jag känner för M. Detta är en självklar låt på bröllopet när det nu än blir.

Annars idag ska jag ordna med lite saker som vi ska ha till föreställningen, det borde gå ganska snabbt så ska fixa det innan M vaknar. Vill inte sitta med skola sedan för detta är ju vår dag.

Vad har ni för er idag?

Arrivederci!

Väldigt kort skoldag

Datum 2009-10-14 | Tid 17:16:21
Blev en väldigt kort skoldag för min del, vi var bara tre stycken från arbetslaget och då kändes det inte jättelönt att träna eftersom man trots allt är lite beroende av alla andra, allt ska ju fungera. Räcker inte med att man själv kan sin roll. På fredag är vi nog full styrka igen så blir övning hela dagen då.

Ska snart äta, är riktigt hungrig nu. Blir fiskgratäng enkelt och gott =). Annars händer nog inte så mycket ikväll, ska nog läsa lite tror jag och dricka lite te eller varm oboy.

Imorgon är den speciella dagen, har ni kommit på det än?

Au revoir!

På väg mot skolan

Datum 2009-10-14 | Tid 08:39:23
Hoppas allt är bra med er idag? Själv är det bara bra med mig, ska snart ge mig iväg till tåget och skolan. Ska öva idag, får se hur det går. Kan bara tänka mig att det blir en del skratt med tanke på hur vi i gruppen är. Vet inte hur länge jag kommer vara där men det beror väl på när vi inte orkar mer. Ska bli kul i alla fall. Vi hörs sen när jag är hemma igen.

Adiós!

Oväntat paket

Datum 2009-10-13 | Tid 16:08:29
Var i skolan idag ett par timmar. Roligt som vanligt då det bara var arbetslagsträff. Känns så skönt när man kan komma när man vill och inte ha någon bestämd tid =). Skämt åsido, vi brukar ha bestämt tid men detta har blivit ett stående skämt i vår lilla grupp. En av mina kompisar där hade med sin 4åriga son, han var så söt om än lite livlig och trotsig men det är barn i den åldern. Gick bra idag, redde ut lite mer inför föreställningen och fick även tips och idéer av vår lärare. Ska ses imorgon igen.

Har inte hunnit med så mycket annat idag, bara varit hemma en timme. Blir nog film med M lite senare och givetvis Desperate Housewives :). Ska bli spännande att se hur det går för Julie även om jag redan vet. Vill ju se det själv såklart.

Fick ett oväntat paket på posten från Cdon, blev lite förvånad för jag har ju inte beställt något men när jag öppnade så förstod jag. Var den femte säsongen av DH. Hade helt glömt att jag beställt den förra månaden. Blev glad i alla fall. Fick även mitt nya studentkort så att jag får rabatt på alla möjliga ställen även om jag inte utnyttjar det så ofta så är det bra att ha.

Orkar inte ta en bild på min outfit idag men jag har som vanligt leggings fast denna gång med kjol och ett linne till så är inget sådär märkvärdigt idag. Vet inte hur jag ska göra när det blir kallt för jag vägrar ha på mig jeans. Finns det andra byxor som är bekväma men ändå snygga? Vill inte gå runt i mjukisbyxor direkt, det gör jag bara om jag är hemma.

Måste fundera ut något som vi kan ha till middag idag, vet inte riktigt vad jag är sugen på. Tycker sådant kan vara så svårt ibland. Får se vad som finns hemma helt enkelt.

Arrivederci!

Ny dag och nya tag

Datum 2009-10-13 | Tid 07:42:40
Först och främst ber jag om ursäkt för en dålig uppdatering igår. Igår var jag riktigt trött hela dagen och jag hade helt enkelt inte ork eller lust för att skriva här. Trots att jag var så trött fick jag gjort en massa saker. En ny sportbh blev köpt och sedan åkte jag till Höör för att fixa med min cykel som finns där. Det blev en ny sadel och jag trodde så mycket på att jag skulle få hem den men det är fortfarande lite som måste fixas, är inte så bra om däcket åker av när man cyklar =). Lite besviken är jag allt men hoppas pappa hittar skruvar som passar nu för kanske att jag kan ta hem den senare i veckan.

Idag är jag också otroligt trött. Förstår inte varför bara, har sovit ett antal timmar så borde vara utvilad men icke. Idag ska jag till skolan och träna på föreställningen sedan ska vi ha handledning så vi kan förfina alltihop. Annars vet jag inte vad som händer, kommer nog inte orka göra något när jag väl kommer hem men jag hoppas på att jag kan uppdatera här i alla fall.

Snart är det torsdag och det ser jag framemot, väldigt speciell dag då =). Kan ni gissa? En liten ledtråd är att det har med M att göra.

Ska försöka få i mig lite frukost nu så jag har någon energi överhuvudtaget, tror det kan behövas.

Adiós!

Söndagkväll

Datum 2009-10-11 | Tid 21:22:00
Åter ett faktum, helgen är snart slut och imorgon är det skola/jobb för dem flesta. Jag har turen som får vara ledig en dag till. Fast på tisdag är det full fart igen. Ska dock bli kul, vi ska nämligen jobba med vår föreställning. Tycker vär idé är bra men vet inte vad barnen kommer tycka. Känns lite läskigt att en så viktigt sak som en examination kommer bli sedd av ett gäng sexåringar.

Nu ikväll har jag träffat Marielle på vårt klassiska fikaställe. Alltid mys att vara där. Satt och pratade om allt möjligt. Hände en skum grej när vi var där. Två killar går förbi och tittar in på oss, en kort stund senare går de förbi igen och vinkar. Står senare och snackar med några personer i en bil och med jämna mellanrum tittar in på oss och vinkar. När vi inte bryr oss om dem går de till en annan bil för att köra runt B2 ett antal gånger och titta in. Detta känns verkligen inte bekvämt för varken mig eller Marielle och vi börjar undra hur gamla de egentligen är. Vill de ha kontakt med oss får de väl komma in och prata. Svårare än så är det inte. Kändes som att deras beteende var något man gjorde när man gick på högstadiet och inte i vuxen ålder.

Annars blir det bara en lugn hemmakväll. Har lite att fixa imorgon, ska köpa en ny sportbh då den jag har inte passar längre och så ska jag åka till Höör för att fixa min cykel. Är så glad för att det äntligen ska ske =).

Ha en bra kväll allihop!

Arrivederci!


Dagens och mina ögonstenar

Datum 2009-10-11 | Tid 12:21:07

Salsa, 7 månader



Nova, 5 månader




Ser ut såhär idag

Kofta - Lindex
Linne - Gina Tricot
Leggins - H&M

Nu börjar det hända saker

Datum 2009-10-11 | Tid 08:22:26
Äntligen ska jag komma igång med Friskis och svettis igen. Idag ska jag på mitt första pass sedan någon gång i våras. (Hoppas jag hittar dit).Ska bli sjukt skönt att börja igen, har fortfarande ingen cykel men eftersom träningen är mitt på dagen gör det inget att jag måste gå. Cykeln ska fixas imorgon, precis pratat med pappa och imorgon hade han tid. Fan, vad jag ser framemot detta =). Klockan tio är det ett baspass jag tänkte gå på, finns ett medel också men har inte tränat på länge så får mjukstarta lite.

Vet inte vad mer som händer idag, blir nog väldigt lugnt men dyker något roligt upp är jag inte sen till att tacka nej :).

Nu ska jag gå och packa träningsväskan, hörs senare.

Adiós!

Godmorgon

Datum 2009-10-10 | Tid 12:00:56
Morgon är det väl egentligen inte men har nästan precis ätit frukost. Gick upp sent idag, klockan var redan tio när jag klev ur sängen. Det är sent för att vara mig =). Var hemma hos Marielle igår. Vi hade det mysigt med musik, lite gott att dricka och givetvis tjejsnack. Gick till B2 vid halv ett, drack en god drink där =). När de stängde gick vi till Golex för jag skulle köpa mat till M, där är alltid mycket folk på natten efter att krogen stängt. Kan inte förstå varför ;). Var rätt trött när jag kom hem så blev sängen nästan direkt.

Idag har jag inget planerat men det är skönt för jag känner inte för att göra något, åtminstone inte just nu. Ska nog bara kolla på film och läsa lite böcker, trots att det är lördag. Får fundera ut något att äta till middag också.

Vad har ni för lördagsplaner?

Au revoir!

Pavlova

Datum 2009-10-09 | Tid 11:19:40
4 portioner

6 äggvitor
1krm vinsten (kan uteslutas eller ersättas med citronsaft)
1krm salt
275g strösocker
6dl vispgrädde
1tsk vaniljessens
2 kiwi, skalade och skivade
250g jordgubbar, rensade och skivade
3 mogna persikor, skivade
1 mogen mango, skalad och skivad
2msk apelsinlikör tex cointreau
färska myntablad till dekoration

Tillagning:

1. Täck tre bakplåtar med bakplåtspapper och rita sedan en rundel, 22cm i diameter mitt på varje papper. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner vinsten och salt. Tillsätt 200g av sockret, lite i taget. Vispa i två minuter tills maränsmeten blir blank. Fyll en sprits med marängsmeten och spritsa tre bottnar på rundlarna. De ska vara något högre i mitten. Grädda bottnarna i 110grader i tre timmar. Ta ut dem och låt dem svalna.

2. Vispa grädden och vaniljessensen tillsammans med resten av sockret. Lägg frukten i en separat skål och rör ner likören. Lägg en marängbotten på ett fat och bred ut en tredjedel av den sötade grädden. Bred ut en trededel av frukten och lägg den andra marängbotten ovanpå. Bred på en tredjedel av grädden och en tredjedel av frukten. Toppa med den tredje marängbotten. Bred över resten av grädden och resten av frukten.
Dekorera med myntablad och servera genast.


200

Datum 2009-10-09 | Tid 07:34:11
Detta inlägg jag skriver nu är nr 200. Jag har haft bloggen lite mer än ett halvår och jag skulle tro att jag skriver 2 inlägg/dag i genomsnitt. Ibland mer, ibland mindre. Igår skrev jag ingenting alls men det var för att jag hade skola hela dagen och sedan hände lite saker som gjorde att jag inte kände för att blogga.

Igår i skolan skulle vi ordna ett föräldramöte med fokusering på samling och då ett visst ämne inom det. Min grupp hade namn och närvaro. Jag tyckte det gick bra men vi hade bara en timme på oss att förbereda, vilket inte är mycket. Vi kom i alla fall på vad samlingen skulle handla om och vem som skulle säga vad. Det värsta var att lärarna sedan gav feedback i form av att visa hur vi stod, hur vi hade armarna och hur vi formulerade oss. Det var roligt men man blev lite nervös så efter första gruppen var det ingen som vågade röra sig haha. Kul hade vi i alla fall. Det var vår sista lektion så nu återstår bara en handledning och givetvis våra arbetslagsträffar för vi ska öva på föreställningen och visa upp den. Måste även titta på de andras också. Sedan är det dags att skriva lärarhandledningen och rapporten. Det enda jobbiga med det är att vi måste referera. Alla val jag gör måste jag kunna referera till någon smart gubbe som skrivit någon bok. Det är lite jobbigt.

Idag då, händer något kul hos någon? Här händer nog inget speciellt. Har jag tur blir det fint väder för jag anar en blå himmel bakom molnen och då kan jag gå en promenad :). Är i alla fall ledig vilket alltid är skönt. Mest jobbigt att man blir lite bortskämd med det så hade varit bättre på ett sätt om man haft skola ett par timmar varje dag. Jag kommer aldrig kunna vara ledig en torsdag till exempel när jag väl börjar jobba.

Ikväll är det Idol, ska bli kul att se vem som lyckas och om någon misslyckas riktigt ordentligt vilket jag inte hoppas. Mariette och Erik är mina favoriter får se hru det går för dem.

Arrivederci!

En bra tv-kväll

Datum 2009-10-07 | Tid 19:29:19
Ikväll är det en massa bra på tv i alla fall enligt mig. Först är det vänner, även om detta visats för tusende gången måste jag ändå se det. Ikväll är det även dags för Bonde söker fru. Varför jag nu ens tycker det är bra men i vilket fall så måste jag titta på det. Säkert bara jag som gör också!? Sist men inte minst så är det Greys anatomy, har inte sett det på länge men hoppas jag kommer in i det någorlunda snabbt.

Annars idag har det inte hänt något speciellt. Sett Just like heaven, en av de gulligaste filmerna enligt mig. Imorgon är det skola som gäller hela dagen. 8.15-15.00, kommer bli en lång dag men sådant får man ta ibland.

Nu ska jag gå och göra mig lite varm choklad och sedan mysa ner mig i soffan framför tvn.

Ha en härlig kväll alla!

Höstvädret är inte roligt alla gånger

Datum 2009-10-07 | Tid 08:12:49
Usch, är verkligen jättemulet ute och det blir nog regn när som helst så därför vågar jag inte gå ut på min morgonpromenad som det var tänkt att jag skulle. Jag hinner säkert inte komma mer än ut förrän det öser ner. Får göra situps här hemma istället.

Idag är jag ledig, ska bli så skönt men har ändå lite att fixa tror jag. Funderar på att ge mig ut på julklappsjakt redan, trots att det bara är oktober men känner att det är bättre att sprida ut köpen lite så inte allt kommer på samma gång. Vet i alla fall vad jag ska köpa till två personer av 11 eller vad det blir, fantasin är inte på topp när det gäller presenter och dylikt speciellt inte till personer som i princip har allt.

Desperate housewives var riktigt bra igår, längtar redan till nästa avsnitt. Det är alltid så när jag ser på det programmet, vill alltid se mer direkt. Gillar inte och vänta. Har dock inget val och så är det.

Idag ska jag vara ensam hemma för första gången på länge. Är van att M också brukar vara hemma men nu ska han till skolan och fixa. Är skönt att det går bra för honom än så länge. Den nya personen verkar i alla fall seriös till skillnad från den andra.

Ha det bra så hörs vi ikväll!

Skola, glasögon och Desperate Housewives

Datum 2009-10-06 | Tid 16:20:05
Idag har jag varit i skolan ett par timmar. Träffade arbetslaget och diskuterade ideér till vår föreställning. Tyckte vi kom långt men det är ändå mycket kvar. Har i alla fall grunden så nu är det alla detaljer som ska på plats för att få allt att fungera. Har haft väldigt kul idag och det blir alltid en massa skratt när vi träffas. Vet inte hur vi lyckas men det blir alltid roligt. Tycker det är viktigt att man kan ha kul med sin grupp och att man även kan prata om andra saker än bara det som rör skolan.

När jag kom tillbaka till Eslöv gick jag och M för att hämta ut mina nya glasögon, är väldigt nöjd med dem faktiskt :). Har precis ätit lite och nu sitter jag här och slappar. Händer väl inte så mycket mer idag skulle jag tro men det är bara skönt. Har även anmält mig till den avancerade nivån som börjar i januari. Känns konstigt att jag ska börja läsa termin sex. det är den näst sista terminen så har bara lite mer än ett år kvar och tiden går snabbt.

Ikväll är det återigen dags för att träffa hemmafruarna. Denna säsong kommer nog bli riktigt bra. Har tjuvläst lite och det verkar riktigt spännande. Är nyfiken på den nya familjen som flyttar in, verkar vara mycket mörkt i deras förflutna. Klockan 21.00 drar det igång och jag kan knappt vänta. Någon mer som följer serien?

Adiós!



Återigen dags för listan

Datum 2009-10-05 | Tid 16:16:12

1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Nej det gör jag inte
2. Har du sett din bästa vän gråta? Ja
3. Vad åt du senast? En banan
4. Har du fått någon komplimang idag? Jadå
5. Har du varit med i en rättegång? Nej det har jag inte som tur är.
6. Är du polare med grannarna? Inte direkt, vi hälsar på varandra om vi möts i trappen
7. Vilka länder har du bott i? Sverige
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? När jag skulle hem till mamma och pappa
9. Har du haft en stalker? Nej, det är jag glad för!
10. Minns du dina/din musiklärares namn? Tror han jag hade på låg och mellanstadiet hette Per och han på högstadiet hette Johannes.
11. Hur bra är din syn? Någorlunda måste dock ha glasögon när jag ser tv
12. Var är dina syskon just nu? De är nog hemma båda två
13. Vad var den senaste drömmen som du minns? Oj, mina drömmar är så röriga att det blir svårt att förklara
14. Vem ringde dig senast? Marielle, tror jag iaf
15. Vilken tid gick du upp imorse? 7.00 ungefär
16. Vad ska du göra i helgen? Det har jag inte planerat än
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? ”Ok, då säger vi det. Räcker nog med det. Tänkte göra te nu, ska jag göra till dig också? Puss”
18. Vem är den senaste kändisen du tog på? Haha, jag brukar inte gå och ta på en massa kändisar
19. Vad finns i din bakficka? Inget
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt? Då sov jag som bäst
21. Vad är det första du gör på morgonen? Går på toa
22. Vad ska du göra efter det här? Surfa runt lite till sedan börja laga mat


Busiga katter och en halvriven lägenhet

Datum 2009-10-05 | Tid 12:17:33
Våra katter är fruktansvärt busiga, springer fram och tillbaka upp och ner överallt. Det är särskilt roligt att klättra i bokhyllan och välta ner alla böcker som finns där. Haha, men de är samtidigt jättemysiga och gosiga av sig. Gillar att sova nära en i sängen med mera. Ångrar inte för en sekund att vi skaffade katt men det gör M, i alla fall ibland haha.

Idag händer nog inget speciellt. Ska försöka komma ut en runda men har redan varit lite duktig och gjort situps. Blir fler ikväll. Önskar så att jag hade cykeln här, då hade jag med lätthet tagit mig till Friskis&Svettis och kunnat gå på alla roliga pass. Jag kan gå dit men det är en bit och nu blir det mörkt så fort att det inte är så kul.

Imorgon är det skola, både för mig och M. Nu kanske det kan gå framåt för honom också. Han har verkligen haft maximal otur. Jag hoppas det bästa.

Tänkte bjuda på en bild från i lördags



Min fina gröna klänning från Sisters Point!

Snart ny vecka

Datum 2009-10-04 | Tid 20:45:38
Då börjar snart en ny vecka. Tycker tiden går så fort, hinner knappt med ju. Fast det betyder att det även går fort i skolan och om lite mer än ett år kan jag ta examen, det ser jag framemot. I veckan händer inte så mycket. Har två skoldagar bara och den ena går åt till enbart arbetslagsmöte. Hoppas det blir lika kul som sist :).

Idag har det som sagt inte hänt alltför mycket. Jag och Marre tog en runda sedan gick vi till Coop och handlade bullar, har inte haft bullar till frukost på länge. Blir en liten lyx nästan. I eftermiddags åkte hon hem igen och jag hoppas jag träffar henne snart igen.

Ikväll har jag träffat Marielle en stund, satt och pratade lite om gårdagens fest. Vi kom fram till att det var den roligaste festen på länge.


På återseende =)

Festen med stort F

Datum 2009-10-04 | Tid 10:01:42
Igår var jag ju på festen med stort F. Fan, det var grymt kul, inte haft så kul på länge. Martina kom ner till oss. Hon vågade lämna landet för ett besök i storstan :). Martin följde också med och jag är väldigt glad och tacksam för det. Undrar om jag fick lite för mycket dricka? Så länge jag kom in på B2 är jag glad. Då vet jag att det inte är så illa :p. När vakten kollade mitt leg sa jag: "Såhär ser jag ut". Haha, som att han inte såg det. Blev bara en Coca cola och ett glas vatten för mig där men det gör ingenting. På festen åt vi god smörgåstårta och pratade en massa, sedan sjöng vi en massa 80-talare :). Måste lätt ha en 80-tals fest någon gång :). Det som är typiskt mig är att jag alltid ska bry mig om andra hela tiden, jag blev ledsen igår helt utan anledning men när jag upptäcker att där är en annan tjej som också är ledsen då måste jag ta reda på varför. Där var ju ändå andra med henne så jag hade inte behövt men det är sådan jag är.

Kan faktiskt säga att trots att det blev lite mycket igår kanske så mår jag inte dåligt idag. Är mest trött. Blir nog väldigt lugnt idag. Ska se om det inte blir en promenad med Marre sedan, när hon vaknat. Köpa bullar till frukost, fan vad gott det varit.

Vill bara tacka alla som var på festen igår för att ni tog så bra hand om mig. Hoppas jag inte förstörde er kväll?

Adiós!

Jag har bara regn hos mig

Datum 2009-10-03 | Tid 07:50:08
Så känns det faktiskt. Har regnat i stort sett hela natten och gör fortfarande. Är så tråkigt med regn. Kan ju inte gå ut, klart man kan men är inte så kul att behöva gå med ett paraply när det dessutom blåser också. Regnkläder är jag inte särskilt förtjust i. Jag gillar hösten när det är klar hög luft och det får gärna vara lite kyligt men inte regn. Detta med mina morgonpromenader går inget vidare så jag hoppas på att det blir bättre väder snart.

Ikväll är det fest med stort F :). Ska bli grymt kul och jag kommer vara på topp. Efter alla onödigheter så känns det som att jag behöver detta.

Har ni hört det senaste jag är schizofren? Haha, det var nog dagens roliga. Inte mycket som kan slå det haha.

Nu ska jag snart börja städa tänkte jag men först en macka.

Au revoir!

Somliga är bara för mycket

Datum 2009-10-02 | Tid 19:52:13
Blir så sjukt irriterad när folk kommenterar och dels inte kan stå för vem de är, trots att jag kanske inte känner personen eller kommer veta något annat om den. Sedan att kommentaren inte ens är särskilt trevlig gör inte saken bättre. Varför ödlsa tid på något man inte gillar? Samt får man som bloggägare inte lägga upp recpet på vad man vill, trots att man inte är inom den yrkeskategorin? Känns bara allmänt löjligt och givetvis blir inte en sådan kommentar godkänd av mig.

Tycker alla min blogg är tråkig för att jag lägger upp recept ibland? Ska jag sluta helt eller bara ha med recpet på kakor och tårtor som rör min yrkeskategori?

Spenatpaj med kyckling

Datum 2009-10-02 | Tid 17:04:05
Antal portioner: 6

Ingredienser:
3 3 plattor fryst smördeg
1 1 st uppvispat ägg

Fyllning:
ca 250 ca 250 fryst spenat
1 1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 1 st gul lök, hackad
1 1 burk krossade tomater
1 1 msk olivolja
2 2 msk tomatpuré
1 1 tsk oregano
1 1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 2 dl riven ost

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.

3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.

4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.

5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.

6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.

 

Måste erkänna att jag inte prövat detta recept än men jag kommer göra det. Låter verkligen gott! Hinner ni pröva före mig så berätta hur den smakade.

Ikväll ska vi äta från en pizzeria, orkar inte laga någon mat idag. Jag tänker dock vara något sånär nyttig och äta räksallad, lite bättre än pizza. Det enda onyttiga där är brödet man får till och såsen men det går nog bra.

Ska bli hälsosammare nu ju. Försöker även träna lite mer än tidigare. Har varit duktig hittills. Hade det inte regnat på morgnarna så hade jag tagit mig en promenad varje dag. Jag hoppas på fint väder imorgon.

Ha en trevlig kväll alla! Missa nu inte kvalfinalen i Idol.

Arrivederci!

 

 


En del avklarat

Datum 2009-10-02 | Tid 12:29:10
Nu har jag fått en del av alla saker jag hade att göra avklarade. Först gick jag till Synsam och gjorde min lilla undersökning sedan blev det att välja bågar. Var ganska svårt då jag gillade många men som sgat priset spelade en ganska stor roll för mig i detta fall så fick bli par nr ett då det blev billigast då jag bara behöver betala för glasen :). Nästa vecka är de nog färdiga, skönt att det går så snabbt. När jag väl blev klar gick jag och handlade inför festen imorgon, måste ju vara redo. Köpte ganska mycket men vi är tre stycken som delar på det :).

Nu ska jag snart åka till Höör en liten stund och fixa en sak, väl hemma igen blir det att städa lite. Fast jag tar nog lite imorgon bitti också. Jag som ändå går upp tidigt kan göra det då :).

Fick även kläderna jag beställt från GT. Går sjukt snabbt att få dem. Jag beställde kläderna i onsdags eftermiddag/kväll. Två dagar senare ligger ett paket från dem i hallen. Denna gången blev det tre enkla långa linne så jag kan ha enbart leggings under. Skönt att slippa jeansen :).

Kanske lägger upp ett recept ikväll. Vad tycks om det? Tror det blir något matigt nu, kan lätt bli för mycket av det söta ju.

Hej så länge!

Lovely friday

Datum 2009-10-02 | Tid 08:01:16
Äntligen är det fredag igen. Vet inte varför jag gillar fredagar så mycket men det är speciellt på något vis. Kan vara för att man vet att man nu har två dagar då det är helt tillåtet att lägga allt åt sidan utan att få dåligt samvete. Även att man vet att man inte behöver stiga upp i vettig tid om man nu är sådan. Vid detta laget har ni nog lärt er att jag inte är en sådan person, oavsett när jag lägger mig vaknar jag nästan aldrig efter klockan åtta. Händer väldigt sällan i alla fall.

Igår var jag så sjukt trött att jag gick och lade mig redan efter Idol och ja, jag somande inom fem minuter. Haha, typsikt mig. Så därför vet jag fortfarande inte vem som gick vidare till ikväll. Jag hoppas så klart på två men om det blir dem vet jag inte. Får ta och kolla det nu på tv4 hemsida. Att det blev Karolina och Tove som gick vidare förvånade mig inte. Tove är duktig men jag har lite svårt för Karolina, visst hon är också duktig men det är något med henne jag inte tycker om, har dock inte kommit på vad än.

Vem är er favorit i Idol? Har ni någon favorit än?

Blir förvirrad

Datum 2009-10-01 | Tid 13:45:41
Ibland kan jag bli så förvirrad. Små små signaler som jag inte vet hur jag ska tyda. Jag tror att jag vet men är ändå inte säker. Skulle behöva något mer än dessa små signaler som kommer med jämna mellanrum. Får se hur det utvecklar sig och nu tror jag att jag även vet hur jag ska ta det om det blir som jag tror. Skulle det inte bli bra så har jag försökt och jag vet att jag har folk omkring mig som står bakom alla mina beslut jag tar. Känns tryggt att veta!

Idag händer inte alltför mycket. Är tråkigt väder så man kan inte vara ute direkt. Nu skiner förvisso solen men lika snabbt försvinner den och ersätts av piskande regn. Riktigt höstväder nu med andra ord. Har ingen bra höstjacka heller. Antingen får det bli min vårjacka med någon långärmad under eller min vinterjacka med ett tunt linne typ. Ingenting känns riktigt rätt men föredrar då vårjackan med långärmad.

Idag fyller M år, grattis till dig. Synd att du är så långt bort.

På lördag är det Marielles tur att fylla år. Ska bli kul att festa lite och glömma vardagens tråkigheter. Händer även annat roligt på lördag men det berättar jag inte förrän efteråt :). Får vara lite hemlig ju.

Imorgon är det då dags för mig att göra min synundersökning och jag har nästan bestämt mig för bågar nr 1 men ska höra lite om vad det blir för pris och så.



Blir nog bra, eller vad tror ni?

Adiós!