Spenatpaj med kyckling

Datum 2009-10-25 | Tid 17:47:43
Antal portioner 6

Ingredienser:

3 3 plattor fryst smördeg
1 1 st uppvispat ägg
Fyllning:
ca 250 ca 250 fryst spenat
1 1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 1 st gul lök, hackad
1 1 burk krossade tomater
1 1 msk olivolja
2 2 msk tomatpuré
1 1 tsk oregano
1 1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 2 dl riven ost


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.

3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.

4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.

5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.

6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Diana här, snart utbildad förskollärare. Har världens bästa vänner och är förlovad med en underbar kille. Jag bloggar om min vardag och det som händer runt omkring mig. Enjoy!

RSS 2.0