Spenatpaj med kyckling
Antal portioner 6
Ingredienser:
3 plattor fryst smördeg
1 st uppvispat ägg
Fyllning:
ca 250 fryst spenat
1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 st gul lök, hackad
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Ingredienser:
3 plattor fryst smördeg
1 st uppvispat ägg
Fyllning:
ca 250 fryst spenat
1 krm muskot, riven
kött från en grillkyckling
1 st gul lök, hackad
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk basilika
salt och svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Tina spenaten, pressa ur vätskan. Dela kycklingköttet i småbitar.
3. Koka ihop tomater och olivolja. Rör ned tomatpuré och krydda.
4. Fräs löken mjuk och rör ned den och köttet i tomatsåsen.
5. Lägg spenaten i botten av en ugnsform och lägg fyllningen över. Strö på osten.
6. Kavla ihop degplattorna och ta ut ett lock. Täck formen, stick några lufthål och gör dekorationerna av restdegen. Pensla degen med ägg och grädda ca 20 min.
Kommentarer
Trackback