Chokladbiskvier
Ca 55 små biskvier.
Bottnar:
250 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 äggvitor
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g kesella
2 äggulor
ev. 1-2 msk cognac eller likör
Glasyr:
275 g mörk blockchoklad
1 msk matolja
Gör såhär:
1. Börja med bottnarna. Riv mandelmassan fint och tillsätt sockret och äggvitorna. Rör om ordentligt.
2. Klä tre plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten i knappt teskedsstora klickar en bit ifrån varandra. Doppa fingret i vatten då och då (smeten klibbar inte fast lika lätt då).
3. Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter eller tills kakorna är jämnt gyllenbruna. Låt svalna och lossa sedan från pappret.
4. Smält smöret till fyllningen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör om då och då tills den smält. Rör ner kesellan och blanda noga. Tillsätt äggulorna. (Här kan du blanda i likör eller cognac om så önskas).
5. Klicka ut lite smet på den flata sidan av varje biskvibotten. Placera biskvierna i frysen.
6. Smält under tiden chokladen till glasyren över vattenbad. Rör om och tillsätt matolja när chokladen smält helt. Låt svalna något.
7. Ta ut biskvierna från frysen. Doppa dem i chokladen och skrapa av överflödig glasyr. Ställ kallt att stelna.
Bottnar:
250 g mandelmassa
2 dl strösocker
2 äggvitor
Fyllning:
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
250 g mörk blockchoklad
250 g kesella
2 äggulor
ev. 1-2 msk cognac eller likör
Glasyr:
275 g mörk blockchoklad
1 msk matolja
Gör såhär:
1. Börja med bottnarna. Riv mandelmassan fint och tillsätt sockret och äggvitorna. Rör om ordentligt.
2. Klä tre plåtar med bakplåtspapper och klicka ut smeten i knappt teskedsstora klickar en bit ifrån varandra. Doppa fingret i vatten då och då (smeten klibbar inte fast lika lätt då).
3. Grädda en plåt i taget, mitt i ugnen i 175 grader, ca 15 minuter eller tills kakorna är jämnt gyllenbruna. Låt svalna och lossa sedan från pappret.
4. Smält smöret till fyllningen. Tillsätt grädden och låt koka upp. Dra kastrullen från värmen och bryt ner chokladen i mindre bitar. Rör om då och då tills den smält. Rör ner kesellan och blanda noga. Tillsätt äggulorna. (Här kan du blanda i likör eller cognac om så önskas).
5. Klicka ut lite smet på den flata sidan av varje biskvibotten. Placera biskvierna i frysen.
6. Smält under tiden chokladen till glasyren över vattenbad. Rör om och tillsätt matolja när chokladen smält helt. Låt svalna något.
7. Ta ut biskvierna från frysen. Doppa dem i chokladen och skrapa av överflödig glasyr. Ställ kallt att stelna.
Kommentarer
Postat av: emma
det där lät riktigt gott ;D
Trackback