Penne med kyckling, spenat och svamp

Datum 2010-03-30 | Tid 17:52:44
4 portioner

Ingredienser:

350 g penne
3 st kycklingfiléer (400g)
1 st rödlök (liten)
200 g champinjoner
70 g baby spenat (1 påse)
1 dl vitt torrt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar


Topping:
Riven cheddar

Gör såhär:

Här får den färdigkokta pastan koka med i såsen en stund för att dra åt sig alla smaker.
1 Koka pastan knappt al dente, den ska koka färdig tillsammans med såsen. Slå av i durkslag.

2 Medan pastan kokar: Strimla kycklingfiléerna grovt och skiva svampen. Skala och skiva löken.

3 Bryn kycklingen runtom i smör/olja i en stekpanna eller stekgryta tillräckligt stor att även rymma den kokta pastan.

4 Lägg ner svamp och lök och stek under omrörning i några minuter, så att svampen får en fin stekyta.

5 Slå på vinet och sjud i cirka en minut. Tillsätt grädden och sjud i cirka 5 minuter tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och svartpeppar.

6 Blanda ner pastan i såsen och sjud på svag värme tills såsen nästan har kokat in i pastan, cirka 5 minuter. Rör ner den väl sköljda spenaten.

7 Servera med riven ost och en enkel tomatsallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Diana här, snart utbildad förskollärare. Har världens bästa vänner och är förlovad med en underbar kille. Jag bloggar om min vardag och det som händer runt omkring mig. Enjoy!

RSS 2.0