Slappt

Datum 2010-02-28 | Tid 17:45:04
Idag har här inte hänt något vettigt alls. Har i stort sett bara tittat på tv hela dagen. Inte bra egentligen men har inte orkat göra så mycket. Varit ganska trött och jag har fortfarande ont i ryggen. Får se hur länge det håller i sig. Pappa kom inte idag utan de kommer imorgon istället.

Imorgon är det dags för praktik igen. Ska bli kul men det är så tidiga morgnar, det är till och med för tidigt för mig halv sex.

Vad har ni haft för er idag?

28e februari

Datum 2010-02-28 | Tid 07:51:23
Jag hann vakna i god tid innan det är dags att se reprisen av melodifestivalen. Jag vet i och för sig redan vem som gick till final och andra chansen men det spelar ingen roll för jag har ju inte hört deras låtar.

Idag händer inte mer än att min pappa och bror kommer hit för att hämta hem deras bord och stolar. Äntligen får jag tillbaka köket och vardagsrummet som det ska vara. Idag har vi iallafall inget problem med middagen, blev rätt mycket över från igår som vi får ta och äta upp. Ser inga problem med det då jag gillar tacos.

Ska försöka skriva mina mål för min praktik också, skulle gjort det i veckan men har ju varit förkyld så inte orkat. Är fortfarande lite förkyld och det börjar jag bli trött på nu. Jag hoppas bara att barnen och arbetslaget är fria från sina sjukdomar så jag inte blir mer smittad.

Nu blir det lite frukost!

Its over

Datum 2010-02-27 | Tid 22:10:17
Nu är festen över här. Tråkigt på ett sätt men skönt på ett. Har till och med fått undan all disk så slipper den imorgon när jag vaknar. Hade riktigt trevligt ikväll och jag fick mycket fina presenter. Lyckan är ju mina 700kr på Gina Tricot :).

Nu är jag riktigt trött och har jätteont i ryggen så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Såg inte melodifestivalen ikväll utan det får bli reprisen imorgon istället. Kul att den börjar klockan nio på morgonen då, det fixar jag säkert.

Vad har ni gjort idag?

Fix, fix och åter fix

Datum 2010-02-27 | Tid 06:58:02
Idag är jag uppe tidigare än vanligt men jag har mycket att fixa. Måste städa klart allt idag men är ändå inte så mycket som jag trodde. Sedan ska jag laga mat och göra tårtor. Ska även möblera om vårt vardagsrum så vi får plats till alla idag. Tror även att jag måste tvätta lite kläder med, tur att tvättmaskinen sköter sig själv iallafall.

Om jag hinner så uppdaterar jag lite senare, annars blir det nog när gästerna gått hem ikväll.


Storhandlat

Datum 2010-02-26 | Tid 19:11:40
Äntligen hemma från affären. Tog sin lilla tid att handla allt inför imorgon, fattig blev man också men det kan det vara värt. Man fyller ju bara år en gång om året. Städningen gick inte som jag trodde så vi får fixa imorgon istället, tror nog att vi hinner bara vi stiger upp i vettig tid.

Hoppas ni får en fin fredagkväll!

Inget kul

Datum 2010-02-26 | Tid 14:34:45
Håller halvt på att städa. Har ingen lust eller ork alls för det men det behövs. Har bestämt mig för att ta köket idag och jag hoppas Martin tar lite mer idag också så får det bli resten imorgon förmiddag. Måste hinna laga mat och fixa tårtorna med.

Nu får jag återgå till disken som ropar mitt namn.

Hoppas ni har lite roligare idag!

Fixardag

Datum 2010-02-26 | Tid 07:54:48
Idag gäller det att inte vara lat. Har mycket som ska fixas inför festen imorgon. Vi ska städa, handla och så kommer mamma och pappa med saker som jag behöver. Tycker det är så svårt att handla inför en fest för man vet inte riktigt hur mycket man ska köpa. Vi blir ändå 15-16 personer så det behövs rätt mycket. Fast det fixar sig säkert.

Som ni förstår kommer det inte hända så mycket annat idag. Vad ska ni själva göra?

Vill bara veta

Datum 2010-02-25 | Tid 10:24:03
Vet fortfarande inte hur det blir med bion ikväll. Jag tror inte att det blir något men jag vill ändå veta till hundra procent. Visst hade jag kunnat ta reda på det genom att själv ringa men den här gången tänker jag inte göra det. Känns som att det alltid är jag som ska fixa med allt och rodna allt. Hade varit skönt om någon annan tagit tag i det någon gång. Om jag frågar en kompis om vi ska gå på bio och hon inte kan ge ett svar direkt, är det inte upp till henne då att höra av sig och berätta hur det blir?

Hur hade ni gjort? Väntat tills kompisen hört av sig eller ringt själv och kollat?

Ännu en dag

Datum 2010-02-25 | Tid 08:45:20
Då har man vaknat upp ännu en dag och tur är väl det. Efter att ha sett Himlen kan vänta inser man att det finns de som har det mycket värre än en själv. Därför tycker jag det är viktigt att man uppskattar sitt liv lite mer än vad man gör. Jag tror många bara tar saker och ting för givet och även de man har omkring sig, det ska man inte göra. En dag kan det vara försent. Jag har själv tagit min familj för givet innan och alltid trott att de kommer finnas där för mig alltid. En dag för ett par år sedan kunde allt det ha raserats om vi inte hade haft turen på vår sida. Efter det har jag aldrig mer tagit de för givet.

Idag ska jag klippa mig, är lite nervös men jag ser ändå framemot det. Jag vet inte hur jag ser ut när jag kommer därifrån och det är väl det som gör mig nervös. Vet fortfarande inte om det blir bio ikväll eller inte, får väl veta nu snart.

Vad ska ni göra idag då?

Spontant biobesök

Datum 2010-02-24 | Tid 21:18:56
Nu är det min tur att ha datorn igen. Martin har suttit med sin uppsats hela dagen så därför har jag inte kunnat skriva något här. har i och för sig inte varit hemma heller. Träffade Sarah som skulle klippa sig och vi så tog vi en fika och skvallrade om livet. Helt plötsligt bestämde vi oss för att åka till Lund och gå på bio. Spontant och roligt som jag gillar. Vi såg Josef Fares film Farsan. Tyckte den var riktigt bra så har ni inte sett den, gör det.

Imorgon är mina planer inte många. Min bror kommer hit för att hämta lite saker och sedan kanske det blir bio igen. Är inte helt säkert men jag hoppas. I så fall blir det Valentines day. Ska även klippa mig men vet inte riktigt hur. Ska se om jag vågar låta frisören få fri hand. Hon är jätteduktig men jag är så feg. Vi får väl se helt enkelt.

Vad har ni gjort idag?

Förvarning

Datum 2010-02-24 | Tid 10:27:41
Ska bara förvarna er om att det nog blir dålig uppdatering idag. Min käre sambo behöver datorn större delen av dagen så jag får hålla mig undan :).

Förhoppningsvis hörs vi ikväll!

Denna curling

Datum 2010-02-23 | Tid 22:10:25
Har inte kommit hem förrän nu, blev senare än jag trodde. Eftersom curling visades på tvn idag och Sverige mötte Japan, fick jag snällt vänta tills det var slut så att pappa kunde köra mig till stationen. Har haft en lugn och skön dag hemma hos mina föräldrar. Precis vad jag behövde kändes det som. Har även gosat med alla djur de har.

Imorgon ska jag träffa Sarah en stund, annars blir det nog att bara ta det lugnt är fortfarande förkyld.

Vi hörs imorgon pigga och glada!

Komma ut

Datum 2010-02-23 | Tid 07:08:53
Nu har jag vaknat och stigit upp efter en hyfsat god sömn. Nässprayen fungerar verkligen vilket jag är glad över.

Idag ska Martin åka in till skolan och jag vet inte riktigt vad jag vill hitta på. Det finns saker här hemma som måste göras men samtidigt har jag varit hemma hela helgen och jag vill hitta på något annat. Funderar på att åka hem till mamma och pappa, busa lite med deras hundar och katter. Även min katt bor där så får passa på då. Så får det bli!

Vad ska ni hitta på idag?

Nässpray - finns något bättre?

Datum 2010-02-22 | Tid 20:01:17
Den bästa uppfinningen som kommits på förutom telefonen då är nässpray. Sprang ner till apoteket innan idag och köpte, vilken känsla att kunna andas genom näsan igen. Befriande på något sätt. Kommer jag förhoppningsvis sova gott inatt för första gången på flera dagar.

Annars idag har jag inte gjort så mycket. Bokat tid för att vara modell för en dag i slutet på mars. Ska bli mycket roligt, har alltid velat göra det. Verkar till och med som att det finns folk som vill följa med.Bjuder på denna bild bara för att jag gillar den!

Godmorgon

Datum 2010-02-22 | Tid 08:36:04
Har varit vaken ett tag nu. Går inte sova med en helt igentäppt näsa. Vårt nässpray är slut så ska springa till apoteket så fort de öppnar. Tur man bor två minuter därifrån så det går snabbt. Har fått hosta nu också, blir bara mer och mer. Hade iallafall tur att slippa ögoninflammationen, ögat rinner inte alls idag och det är inte rött.Som ni säkert förstår kommer det inte hända särskilt mycket hos mig idag. Ville egentligen boka tid hos min frisör men känns inte så lyckat då jag inte vill smitta ner hur många människor som helst.

Vad ska ni hitta på idag?

Usch för att vara sjuk

Datum 2010-02-21 | Tid 22:40:43
Dagen har verkligen gått fort idag. Idag har jag bara legat i soffan under ett täcke och tyckt synd om mig själv. Min förkylning blir bara värre och värre tror jag. Vet inte hur många gånger jag nyst idag. Börjar bli ganska trött på det. Skönt man är "ledig" nu en vecka så att man kan kurera sig. Dessvärre finns risken att jag fått ögoninflammation också. Får väl se hur det är imorgon.

Hoppas allt är bra med er?

Dagen efter

Datum 2010-02-21 | Tid 08:42:05
Blev aldrig av att jag skrev något mer igår men så kan det vara. Omtentan igår gick inte alls bra men inte mitt fel utan lärarens. Hur kan man ljuga för sina studenter när det är en sådan viktig sak som en tenta? När jag och en kompis frågade vad för typ av frågor som skulle komma säger han att det blir stora öppna frågor. Så med andra ord skulle det inte bli en uppgift där man ska skapa fem olika aktiviteter och redogöra för sina val. Det var exakt den frågan som kom. Hade jag vetat det hade man kunnat förbereda lite och komma på aktiviteter redan innan. Det värsta är att man skulle referera till läroplanen och annan relevant litteratur. Hur ska man komma ihåg vad som står i vilken bok? Är bara så arg på honom!Min födelsedag blev inte bättre av att folk blir sjuka och inte kan komma hit. Kändes inte alls roligt att behöva tillbringa sin födelsedag som vilken annan kväll som helst. Efter ett tag tyckte jag ändå det var ganska skönt för jag är fortfarande förkyld. Helt plötsligt ringde det på dörren och förvånad öppnar jag dörren. Väntade inte besök ju. Utanför dörren står Martina :). Har nog inte blivit så glad på länge. Hon hade sagt att hon inte kunde bara för att hon skulle kunna överraska mig. Världens bästa present! Vi tog det ändå ganska lugnt, har varit en ganska tuff vecka. Vi tittade på filmen The box och sedan såg vi melodifestivalen. En helt perfekt födelsedag trots allt. Är glad att jag har Martina för hon är en sann vän.Idag blir det nog att bara ta det lugnt och vila för jag ska se till att vara frisk nästa lördag då mina släktingar kommer. Kommer nog kännas mer som min födelsedag då eftersom det är då jag får alla presenter. fast jag fick Martins igår och det var en liten länk med ett rött hjärta till mitt armband jättefint. Visar bild sen!

Förresten vad tyckte ni om gårdagens melodifestival?

Grattis till mig själv

Datum 2010-02-20 | Tid 07:00:25
Sitter här ganska nyduschad och funderar ut vad jag ska äta till frukost. Måste säga att jag inte är speciellt hungrig men får äta något innan omtentan iallafall. Om en timme går tåget och om ytterliggare en börjar det. Är lite nervös men eftersom det skulle bli ganska öppna uppgifter så är det bara att flumma på för det gillar de.

Medan jag är borta så passa på att skicka en trevlig kommentar. Är ju trots allt min födelsedag idag!

Vi hörs när jag kommer hem!

Hittat hem

Datum 2010-02-19 | Tid 18:14:07
Nu är första veckan över. Känns bra och jag trivs verkligen. Ser framemot vecka nio då jag ska dit igen. Första gången jag har det såhär bra. Idag hade jag barnen nästan själv. Jag var inte själv i klassrummet men jag höll i lektionen. Det gick bra och barnen är duktiga men visst glömmer de sig ibland. Tror nu att kag har hittat hem, det är i förskoleklass jag ska jobba sedan. Det enda som var jobbigt idag var min förkylning, ett tag trodde jag inte att jag skulle orka hela dagen men det gjorde jag.

Imorgon är det en speciell dag även om det inte känns så. Det är inte så kul att börja sin födelsedag med en omtenta inne på skolan. Hoppas jag blir klar snabbt så man kan komma hem sedan. Blir inget firande med släkten imorgon utan jag tror att ett par kompisar kommer hit. Lite synd att Martina inte kunde men det blir så ibland.

Nu ska jag påbörja maten! Vi hörs nog lite senare!


Sista dagen

Datum 2010-02-19 | Tid 05:50:49
Efter en natt av mindre bra sömn är jag nu uppe. Jag är riktigt trött och vill inget hellre än att krypa ner i sängen igen. Tyvärr går inte det då det är sista dagen på praktiken för denna vecka. Än så länge verkar tågen gå men vi får väl se längre fram. Hoppas bara bussen klarar av att hålla sig på vägen för jag vill inte åka i diket.

Jag måste säga att detta är första gången som jag trivs till 100% på praktiken. Arbetslaget är toppen och jag känner mig verkligen väl behandlad där. Jag är en av dem så att säga.

Min hals mår verkligen inte bra, bara längtar tills jag kommer till Lund så jag kan köpa halstabletter.

Vi hörs ikväll!

Godnatt

Datum 2010-02-18 | Tid 20:08:03
Nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen och läsa lite. Känner mig inte på topp och imorgon måste jag köpa halstabletter annars kommer jag inte överleva dagen.

Imorgon bitti måste jag starta datorn då jag måste kolla hur tågen går i och med all snö som kommit. Jag hoppas allt går som vanligt för jag vill inte missa praktiken ju.

Vi hörs då!


Sjuk

Datum 2010-02-18 | Tid 17:32:31
Har lyckats bli sjuk. Inte allt för roligt då jag har en dag kvar på praktiken denna vecka. Ska nog klaras av.

Idag var vi som sagt lite ont om ordinarie men tyckte ändå det gick bra. Fick ta över en lektion den sista tiden och barn är barn som ska testa alla nya vikarier med mera men tyckte ändå det gick hyfsat för att ha varit själv med dem för första gången.

Jag hoppas jag kommer iväg imorgon för det har börjat snöa ganska mycket nu och det är utfärdat varningar så vi får väl se.

Snart blir det mat, ska bli riktigt gott.

Vi hörs kanske senare!

Dålig uppdatering

Datum 2010-02-17 | Tid 17:08:21
Allt bra med er idag?

Har inte blivit någon bra uppdatering här idag men jag var riktigt trött imorse så jag orkade inte. Att gå upp halv sex är inte det roligaste, inte ens för mig. Det kommer bli dålig uppdatering då jag är på vft eftersom jag åker hemifrån tidigt och kanske inte alltid orkar skriva på morgonen. Sedan är jag iväg hela dagen utan chans att uppdatera. Lite tråkigt men så kommer det och vara iallafall.

Hade en bra dag idag också, första dagen jag var med barnen från början till slut. Tycker verkligen att förskoleklass är jätteroligt då det de gör inte är något jättesvårt. Jag gillar till och med deras matte :). Idag har vi pratat om världskartan och jag måste säga att barnen är duktiga.

Imorgon är en spännande dag, på förmiddagen har vi bara en ordinarie. Känns lite konstigt men ska nog gå bra. Nu har jag verkligen en chans att visa vad jag går för. Hoppas jag klarar detta bra.


Så trött så trött

Datum 2010-02-16 | Tid 20:21:58
Precis hemkommen och jag är riktigt trött. Skulle utan problem kunna gå och lägga mig nu och somna. Fast då kommer nog det problemet att jag vaknar vid fyra och är klarvaken. Vill gärna kunna sova till halv sex.

Dagen idag har varit bra. Har fått visa att jag också är vuxen där och bestämmer precis som de andra pedagogerna men de testar mig gärna ändå. Var ju med på ett möte idag och det var väl lagom intressant men på något sätt kände jag ändå att jag hade kunnat inflika med saker trots att jag inte jobbar där. Nu valde jag att inte göra det då det var mycket folk där och jag visste inte vem alla var.

Nu ska jag se lite tv innan jag krypet ner i sängen!

Dag 2

Datum 2010-02-16 | Tid 09:43:11
Då är det en ny dag idag. Får se vad den bär med sig iallafall vad gäller praktiken. Ska åka om drygt 45 minuter men först blir det frukost. Blir en lång dag idag då jag nog inte är hemma förrän vid halv nio ikväll. Drygt bara att man ska upp halv sex imorgon.

Vad ska ni hitta på idag?

Mycket i början

Datum 2010-02-15 | Tid 18:49:54
Då är man hemkommen från praktiken nu. Har i och för sig varit hemma ett tag men har handlat och ätit med. Det gick bra idag men är mycket nu i början innan man har blivit riktigt insatt i hur allt fungerar. Tycker det är extra roligt att jag får vara med på annat runt omkring med och inte bara det som är med barnen. Har haft en bra dag med andra ord.

Imorgon börjar jag sent för jag ska vara med på ett kvällsmöte. Blir nog intressant.


Trött och nervös

Datum 2010-02-15 | Tid 05:53:35
Det finns två ord som beskriver mig bäst just nu. Det första är trött och det andra är nervös. Att jag är trött beror på att jag inte sov så bra inatt. Jag hade svårt att somna och när jag väl sov så hade jag konstiga drömmar som gjorde att jag vaknade. Sammanlagt har jag kanske sovit tre timmar inatt. Det är kanske inte så konstigt att jag är nervös heller för detta är som sagt ett nytt ställe, nya barn och nya pedagoger att möta. Jag hoppas bara de ska gilla mig och att jag klarar av detta.

Har inte så mycket mer att säga än så länge. Givetvis bloggar jag när jag kommer hem. Vet bara inte när det blir för jag har ingen aning om när jag slutar. Jag hoppas jag inte slutar senare än fyra.

Ha en bra dag och håll tummarna för mig!

Praktik

Datum 2010-02-14 | Tid 20:56:32
Ska alldeles strax gå och lägga mig. Jag vet att det är supertidigt men om man måste upp vid 5-5.30 vill man inte lägga sig försent. Praktik imorgon, lite nervös är jag allt. Ett helt nytt ställe med nya barn och ny handledare. Jag hoppas att detta blir bra men det tror jag. Dessvärre har jag inte fått ihop mina mål än men ska prata med handledaren och höra vad hon tycker.

Var ju hos mamma och pappa idag. Det var trevligt att träffa dem och prata lite. Planerade även inför min födelsedag som tyvärr måste firas en vecka senare på grund av min omtenta :/.

Hoppas ni haft en mysig alla hjärtansdag idag!

Ska försöka blogga imorgon innan jag åker hemifrån om jag orkar.

Alla hjärtans dag

Datum 2010-02-14 | Tid 08:32:16
Trots att det blev sent igår är jag uppe tidigt. Vaknade vid sju men gick inte upp förrän halv åtta.

Melodifestivalen var väl lite bättre än förra veckan dock gillade jag inte vad Hanna hade på sig. Tyckte inte det passade i detta sammanhang. Tur inte hon gick vidare. Den jag gillade allra mest var Eric Saade. Tyckte den låten var helt okej om man jämför med dem andra.

Idag ska jag åka till mina föräldrar tänkte jag. Vet bara inte riktigt när det blir. Får se när resten av folket vaknar upp här hemma. Helt otroligt att katterna håller sig lugna för de brukar busa på morgonen. Vem vet de kanske märker av att det inte bara är Martin som sover.

Alla hjärtans dag idag. Vi brukar inte fira det med en massa presenter och sådant utan det är nog mer att vi är lite extra kärleksfulla mot varandra istället.

Brukar ni fira Alla hjärtans dag?
Gillar denna bilden riktigt mycket!


Myskväll med mina favorit M

Datum 2010-02-13 | Tid 17:29:34
Har varit en väldig slapp dag idag, inte gjort något speciellt mer än att tvätta upp de nödvändigaste kläderna. Jag har en förmåga att samla på mig massa smutskläder på en stol bredvid min säng. Nu var det så illa att man knappt såg stolen :/.

Ikväll kommer Martina hit för att se melodifestivalen. Blir en riktig myskväll med mina favorit M. Min pojkvän heter ju Martin så blir perfekt.


Varning för gnäll

Datum 2010-02-13 | Tid 09:49:50
Jag har kommit på att jag nog ändå trivs ganska bra med mitt liv. En underbar pojkvän, underbara vänner och en underbar familj som alla ställer upp för mig i vått och torrt. Är glad att jag hade dessa personer i mitt liv förra våren när jag tog ett beslut som inte var det lättaste men som gjorde att jag mår så mycket bättre. Trots dett så finns det saker som skulle göra det lite bättre men så är det nog för alla. Har fyra saker på min önskelista men dem är svåra att uppfylla bara sådär. För att det ska slå in krävs planering och att jag blir klar med skolan. Bara 11 månader kvar till examen och tre av dem går åt till sommarlov.

Sommarlov, det hade varit så skönt. Speciellt också då vi inte har alla dessa smålov som höstlov, jullov och sportlov. Detta året har jag i och för sig inget schemalagt när det är sportlov men jag måste börja plugga till salstentan och skriva på mitt paper. Jag orkar inte! Ibland undrar jag vad som flög i mig när jag sökte in till lärarutbildningen. Hade jag inte gjort det hade jag antagligen jobbat som bagare/konditor nu. Fast det vill jag egentligen inte.

Om en vecka är det dagen D på två sätt. Dels en jäkla omtenta som jag inte förstår hur jag ska kunna plugga till och sedan är det ju faktiskt min födelsedag då. Ser inte framemot att skriva omtenta då för en födelsedag ska ju vara rolig. Får ta igen det på kvällen sedan istället.

Kändes som att detta blev ett riktigt gnälligt inlägg men ibland blir det så. Man behöver gnälla av sig ibland!

Att det kan bli såhär

Datum 2010-02-12 | Tid 15:13:12
Jag är verkligen hur trött som helst idag, orkar inte göra någonting alls. Vet inte varför det är så. Gick inte upp jättetidigt heller, halv nio är en ganska lagom tid.

Blev ingen bra uppdatering igår för när jag kom tillbaka till Eslöv träffade jag på Martina i stan och sedan gick vi och fikade med Marielle. Efter det gick vi in och hyrde film och sedan upp till mig för att prata lite och sjunga singstar. Passade även på att äta kinamat lite senare på kvällen.

Idag ska jag nog inte göra något speciellt, funderar på att köpa semlor för jag är riktigt sugen på det. Vet bara inte om jag vill ha en vanlig semla eller en wienersemla. Svårt val det där.

Vi hörs förhoppningsvis lite senare!

Skolan

Datum 2010-02-11 | Tid 09:26:08
Nu ska jag alldeles strax gå till stationen och åka iväg till skolan. Ska börja på uppgiften vi ska redovisa om några veckor. Eftersom vi har en massa praktik försvinner tid och därför får vi börja tidigare än vad som hade behövts egentligen.

Vet inte riktigt vad som händer när jag kommer hem men det återstår att se. Om inget annat så kan jag ju passa på att plugga lite.

Vi hörs senare!

Äntligen

Datum 2010-02-10 | Tid 17:02:59
Har fått en praktikplats nu! Äntligen säger jag bara. Fick inte på skolan jag ville vara på men däremot fick jag den åldersgruppen jag ville ha. Hellre rätt åldersgrupp än rätt skola. Tror detta kommer vi superbra och nu väntar jag bara svar från min handledare ute på praktiken om när hon vill se mig på måndag. Shit, vad glad jag är nu alltså!!

Ska börja laga mat med eller rättare sagt Martin ska börja. Blir spagetti och köttfärssås idag, tycker det är himla svårt att komma på något att äta om dagarna. Har ni några goda men enkla vardagsrecept så får ni gärna höra av er!

Idag har jag träffat en kompis och vi passade på att hälsa på vår lärare vi hade på gymnasiet. Var så kul att se henne igen och vi hjälpte henne att göra nougatkräm :). Efter vi varit där gick vi och handlade, köpte även bakelser till fikat. Inte varje dag man äter det. Sjöng även lite singstar, alltid roligare att sjunga med någon annan. Speciellt om man vinner ;).

Vi hörs lite senare!

Alltid krångel

Datum 2010-02-10 | Tid 08:02:44
Nu fungerar inte min mail som jag har till skolan heller. Blir så trött på det. Om jag inte haft användning för den innan så har jag ju det nu då jag väntar på besked om min praktikplats. Om den inte fungerar senare idag får jag maila samordnaren på min vanliga mail istället.

Idag kommer förhoppningsvis min kompis hit. Vet ju aldrig om hon måste hoppa in och jobba men det hoppas jag inte. Vad vi hittar på vet jag inte än men det blir säkert roligt ändå.

Drömde en sjuk dröm inatt. Jag och Martin var utomlands någonstans och när vi skulle hem igen så kom två bussar och hämtade oss. På något sätt så var Martin inte där och busschauffören fick vänta. När jag väl ser honom komma så hoppar han in i fel buss men jag lyckas säga till och det blev till slut rätt. Sedan körde bussen oss till Lunds centralstation. Hallå?! Var vi inte utomlands alldeles nyss liksom haha. Blir inte klok på mina drömmar ibland!

Har ni drömt något konstigt någongång?

Ett svar- bättre än inget

Datum 2010-02-09 | Tid 16:21:55
Fick nu precis svar från min samordnare. Hon visste inte var jag skulle vara för hon väntade besked från rektorn på den skola där jag helst vill vara. Då får hon ju ligga i lite... Nu vet jag iallafall hur långt processen kommit men det hjälper tyvärr inte särskilt mycket.

Pluggandet idag gick inget vidare, har svårt att koncentrera mig när jag inte vet hur det blir med något längre. Fick iallafall en god middag idag, thaimat :).

Skyldigheter men inga rättigheter

Datum 2010-02-09 | Tid 11:15:01
Fortfarande inget resultat om min praktik nästa vecka. Börjar kännas mindre och mindre bra. Har till och med mailat en kvinna inne på högskolan som är chef eller liknande när det gäller praktik. Tycker det är dåligt att jag ska behöva kontakta olika personer när det är skolans ansvar att se till att varje student har ett ställe att komma till. Börjar kännas mer och mer som att vi studenter har en massa skyldigheter men inga rättigheter och för lärarna är det tvärtom.

Idag ska jag plugga lite är det tänkt, annars blir det nog bara att ta det lugnt. Har ingenting planerat iallafall. Känner heller inte för att göra något när jag inte vet hur någonting blir i skolan. Jag hoppas på en lösning snart.

Vad ska ni hitta på idag?

Himlen kan vänta

Datum 2010-02-08 | Tid 19:15:39
Var det någon som såg det programmet?

Jag tittade på det iallafall och det var fantastiskt. Handlade om fem personer som drabbats av dödliga sjukdomar. Idag kommer en uppföljare där vi får träffa de medverkande igen ett år senare. Ska bli intressant att se om någon blivit sjukare eller kanske gått bort. Vet att en dog redan innan programmet började visas. Tråkigt nog.

Klockan 20.00 på SVT1. Missa inte!

Sista minuten - som vanligt

Datum 2010-02-08 | Tid 17:57:13
Tycker skolan får skärpa sig lite och faktiskt tala om var jag ska ta vägen nästa vecka!! Det enda jag vet är vilken kommun jag ska till något mer vet jag inte. Ska jag åka dit tidigt på måndagmorgon och gå runt till alla förskoleavdelningar som finns och höra om det är där jag ska vara? Kanske inte fungerar riktigt så. Jag vill veta så jag kan sätta upp mina mål och hinna ta kontakt med min handledare innan jag kommer på måndag. Blir nog inte riktigt så. Detta är ganska typiskt Malmö högskola!

Tycker dessutom det är ganska dåligt av vår nya samordnare att inte ta kontakt med oss och presentera sig. Vet bara hennes förnamn.

Som ni förstår är jag lite arg idag! Hade tänkt visa er lite bilder och så men blir nog imorgon istället.Sista minuten - som vanligt

Datum 2010-02-08 | Tid 17:57:12
Tycker skolan får skärpa sig lite och faktiskt tala om var jag ska ta vägen nästa vecka!! Det enda jag vet är vilken kommun jag ska till något mer vet jag inte. Ska jag åka dit tidigt på måndagmorgon och gå runt till alla förskoleavdelningar som finns och höra om det är där jag ska vara? Kanske inte fungerar riktigt så. Jag vill veta så jag kan sätta upp mina mål och hinna ta kontakt med min handledare innan jag kommer på måndag. Blir nog inte riktigt så. Detta är ganska typiskt Malmö högskola!

Tycker dessutom det är ganska dåligt av vår nya samordnare att inte ta kontakt med oss och presentera sig. Vet bara hennes förnamn.

Som ni förstår är jag lite arg idag! Hade tänkt visa er lite bilder och så men blir nog imorgon istället.


Sista minuten - som vanligt

Datum 2010-02-08 | Tid 17:57:12
Tycker skolan får skärpa sig lite och faktiskt tala om var jag ska ta vägen nästa vecka!! Det enda jag vet är vilken kommun jag ska till något mer vet jag inte. Ska jag åka dit tidigt på måndagmorgon och gå runt till alla förskoleavdelningar som finns och höra om det är där jag ska vara? Kanske inte fungerar riktigt så. Jag vill veta så jag kan sätta upp mina mål och hinna ta kontakt med min handledare innan jag kommer på måndag. Blir nog inte riktigt så. Detta är ganska typiskt Malmö högskola!

Tycker dessutom det är ganska dåligt av vår nya samordnare att inte ta kontakt med oss och presentera sig. Vet bara hennes förnamn.

Som ni förstår är jag lite arg idag! Hade tänkt visa er lite bilder och så men blir nog imorgon istället.


Orolig

Datum 2010-02-08 | Tid 09:03:20
Känner mig lite orolig just nu över skolan. Saken är den att vi går ut på praktik nästa vecka men fortfarande vet jag inte var jag ska vara. Känns inte alls bra. Skulle gärna hinna prata med min handledare innan jag kommer ut för att börja men det ser inte så ljust ut för det. Har mailat min mentor och frågat hur det går så jag hoppas på svar idag.

Igår tog jag det bara lugnt, ganska skönt faktiskt. Var ganska trött och seg hela dagen så blev inte så mycket gjort. Åt god mat gjorde vi iallafall. Blev Hasselbackspotatis med fylld fläskfilé och tzatziki till det :).

Idag ska jag till Intersport och se om jag hittar ett par termobyxor eller liknande. Kan vara bra att ha på praktiken om man är ute mycket. Eftersom jag oftast går i leggings blir det lätt kallt om benen.

Nu ska jag äta lite frukost men vi hörs senare!

Söndag

Datum 2010-02-07 | Tid 14:28:49
Idag hände det igen, jag sov till halv tio. Ibland lyckas jag men jag förstår aldrig hur. Eftersom jag vaknade så sent känner jag mig konstig i huvudet och allmänt slö. Kan inte få för mig att göra något. Får se om jag piggnar till lite bättre sen.

Melodifestivalen igår var nog den sämsta på länge. Var inte en enda låt som jag skulle kunna tänka mig i finalen. Vad tyckte ni om ni nu såg den?


Melodifestivalen

Datum 2010-02-06 | Tid 19:52:06
Nu är jag hemkommen från en härlig dag med mamma och pappa. Ibland behöver man få komma hem till föräldrarna och känna sig som ett barn igen. Det som nästan var det bästa var maten. Fick äta kåldolmar idag, var riktigt längesedan jag åt det. Tycker inte det är lönt att köpa hem det då Martin inte äter det.

Nu ska jag lägga mig i soffan med lite chips, coca-cola och Melodifestivalen. Hoppas på bra bidrag i år.

Ska ni se Melodifestivalen?

Världens bästa flickvän!

Datum 2010-02-06 | Tid 08:51:39
Håller på och fixa ihop lite frukost. Idag blir det pannkakor och te :). Att äta något godare till frukost finns nog inte enligt mig. Det bästa är att Martin inte vet något så ska alldeles strax väcka honom och säga att frukosten är färdig. Har han inte världens bästa flickvän? Känner att jag behöver peppa mig själv på alla möjliga sätt nu för att klara av all stress!

Som vanligt igen

Datum 2010-02-06 | Tid 07:30:40
Nu är jag åter uppe tidigt vilket känns rätt skönt. Dagen gick ju så himla fort igår, hann inte med någonting nästan. Idag ska jag till mina föräldrar, har nog inte träffat de sedan i julas. Inte vad jag kan minnas iallafall. Så det är verkligen på tiden.

Måste verkligen ta tag i mitt pluggande nu. Förstår bara inte hur man ska klara av allt. Måste läsa litteraturen jag har i denna kurs samt till omtentan jag har om två veckor. Jag vill ju gärna lära mig något också. Får väl se hur det går. Bara jag klarar omtentan så är jag glad. Mitt i alltihop har vi praktik också, lycka till att orka plugga när man kommer hem därifrån. Fast har jag klarat det förr gör jag det igen!

Vi hörs ikväll när jag kommer hem igen!

Ojdå!

Datum 2010-02-05 | Tid 11:03:01
Idag tog jag en riktig sovmorgon. Vaknade inte förrän vid halv tio. Kan int riktigt förstå att jag lyckades sova så länge. Jag ska vara glad om jag vaknar efter sju.

Idag ska jag köpa nytt klösträd till katterna och så ska jag plugga. Vet inte om jag enbart kommer plugga på min omtenta eller om jag ska varva med lite läsning till skolan nästa vecka. Jobbigt när man måste läsa två saker parallellt.

Vad hittar ni på idag?

Vilken dag

Datum 2010-02-04 | Tid 21:56:29
Nu är jag hemma igen. Har tillbringat hela dagen i Malmö eftersom jag glömt nycklarna hemma och Martin var hos sina föräldrar. Det gjorde ju inte mig någonting eftersom jag hade väldigt trevligt med Jessica. Förstår inte att vi alltid har så kul även om det innebär att bara gå runt och inte göra något.

Föreläsningen idag var bra men basgruppsmötet kändes inte så jättebra då vi inte riktigt visste vad läraren ville komma fram till. Vi fick sluta tidigare iallafall och det var väldigt skönt!

Har inte så mycket mer att säga så känns bara onödigt att skriva en massa då.

Vi hörs imorgon!

4/2

Datum 2010-02-04 | Tid 07:48:40
På grund av detta vinterväder vi har så ska jag åka ett tidigare tåg in till skolan. Har varit mycket förseningar med mera och jag vill inte komma för sent till föreläsningen. Idag ska den handla om bedömning och IUP vilket kan vara bra att ha lite mera koll på.

Nu ska jag göra mig iordning för tåget går om en timme. Hörs ikväll när jag kommer hem igen.

Lund fick finbesök

Datum 2010-02-03 | Tid 19:17:35
Precis hemkommen från Lund. Blekte slingor på Sarah och hon verkade nöjd vilket alltid är ett stort plus. Tåget hem var en halvtimme försenat, inte jättekul men kunde varit betydligt värre.

Tog ju en promenad med Martin och det var inte det lättaste att gå på en trottoar som inte blivit skottad. Tog även två bilder men de lägger jag upp imorgon, orkar inte nu.

Mitt dilemma är löst. Väldigt skönt att ha det fixat och en sten har lättat från mina axlar. Jag är glad.


Telefon och tidigare liv

Datum 2010-02-03 | Tid 13:41:01
Denna dag har i princip bara gått åt till att prata i telefon. Ganska illa på ett sätt och speciellt också då det är samma person jag pratat med. Kan tyckas konstigt att man verkligen kan prata med varandra i flera timmar och faktiskt ha saker att prata om. Fast så är det faktiskt. Jag och Jessica är så lika varandra som man kan bli. Ibland funderar jag på hur jag klarat mig utan henne i mitt liv. Vi lärde känna varandra först i höstas men det är som vi känt varandra hela livet och vi är nästan helt säkra på att vi varit tvillingar eller liknande i ett tidigare liv. Tror ni att man levt i ett tidigare liv?

Nu ska jag och Martin gå en runda i all denna snö men kan nog vara mysigt. Ska sedan se om jag kan ta mig till Lund för att träffa Sarah.

Vi hörs ikväll!

Nytt i garderoben

Datum 2010-02-02 | Tid 16:52:54
Efter föreläsningen som var betydligt bättre än de andra vi haft, bestämde jag mig för att ta en tur till Entré för att hitta något nytt i klädväg. Ibland hittar man verkligen ingenting alls men idag hade jag tur. Blev en tunika på GT, ett par jeans och en mascara på H&M. Ni vet ju att jag har svårt att hitta jeans som passar men nu har jag förhoppningsvis lyckats. Dyra var de inte heller, bara 199kr.

Blir väl snart lite mat skulle jag tro, korv stroganoff som blev över sedan igår.Utvecklingssamtal

Datum 2010-02-02 | Tid 08:37:58
Idag ska jag ha föreläsning om utvecklingssamtal. Jag tror iallafall att det var så. Jag hoppas att denna blir mer intressant och lärorik än de andra föreläsningarna vi haft. Är den inte bra så hoppas jag att det blir paus så att man kan gå då.

Outsiders igår var intressant. Är verkligen svårt att föreställa sig att någon kan vara så rädd för feta människor men är väl som när jag ser grodor. Tur att hon fick hjälp så att hennes vardag blev mer normal. Jag ser ju inte grodor när jag går på stan direkt.

Nu måste jag gå och fixa till mig och sedan bege mig till tåget. Är hemma runt ett igen.

Hörs då!

Så mycket som kan hända

Datum 2010-02-01 | Tid 19:06:14
Idag när jag och Martin var på väg hem från affären så helt plötsligt fick jag en massa snö över mig. Antingen ramlade det ner från taket av sig själv eller så öppnade någon ett fönster. Det var riktigt kallt och där var hur många som helst där ute som såg mig. De hade nog himla roligt åt det. Tur jag inte har så långt hem från affären iallafall.

En annan sak som gör mig riktigt arg är att någon idiot har tryckt in en cigarett i låset på dörren som leder ut till vår bakgård. Vem är så dum att man gör något sådant? Jag förstår inte varför folk ska förstöra, är heller inte första gången något konstigt händer i vår trapp. För 1,5 år sedan brann det i en barnvagn här :/.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och titta på tv. Är outsiders ikväll, handlar om människor som har fobi för feta människor. Ska bli intressant att se.

Februari

Datum 2010-02-01 | Tid 11:13:36
Nu har vi då gått in på årets andra månad, tiden går verkligen fort. Enligt mig är detta årets bästa månad ni kan ju gissa varför ;).

Idag ska vi handla och så ska vi fixa med tapeterna i hallen så det ser lite bättre ut. Katterna har inte behandlat tapeterna som just tapeter. Ändå har de två klösbrädor men det är nog dags att köpa nya. Får se om jag hittar någon som är bra och lite rolig för dem.

Vad ska ni hitta på idag?